Αυτόματη ειδοποίηση 112 μέσω eCall – Απεγκλωβισμός οδηγού
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι, γύρω στις 14:00, σε επικίνδυνη διασταύρωση της περιοχής, όταν δύο επιβατικά οχήματα συγκρούστηκαν σφοδρά, κινητοποιώντας αμέσως τις αρχές διάσωσης.
Το ατύχημα συνέβη μπροστά στο YOUR KTEO, στον δρόμο που έρχεται από το Δισπηλιό και καταλήγει στη διασταύρωση που τέμνει την οδό η οποία οδηγεί αριστερά προς την Εθνική Οδό (με κατεύθυνση την Εγνατία – διασταύρωση ΜΑΝΑΚΑ) και δεξιά προς το Άργος Ορεστικό.
Το χρονικό της σύγκρουσης και το επικίνδυνο σημείο
Στο ένα όχημα, ένα σύγχρονο Audi με ξένες πινακίδες, επέβαινε ένα ζευγάρι αλλοδαπών ένα μικρό παιδάκι. Το όχημα κινούνταν με κατεύθυνση από το Δισπηλιό προς τη διασταύρωση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αλλοδαπός οδηγός δεν αντιλήφθηκε την ύπαρξη της πινακίδας υποχρεωτικής διακοπής πορείας (STOP).
Όπως διαπιστώνεται από μια απλή αυτοψία στο σημείο, η πινακίδα STOP είναι σχεδόν «αόρατη» για τους οδηγούς, καθώς αφενός είναι καλυμμένη από πυκνή και έντονη βλάστηση και αφετέρου είναι εντελώς ξεθωριασμένη από τον χρόνο, καθιστώντας την παγίδα για όσους δεν γνωρίζουν καλά τον δρόμο.
Το…καμουφλαρισμένο STOP

Αποτέλεσμα ήταν το ξένο όχημα να εισέλθει στη διασταύρωση χωρίς να σταματήσει, την ώρα που από τον δρόμο του Άργους Ορεστικού προς την διασταύρωση MANAKA κινούνταν ένα κόκκινο επιβατικό αυτοκίνητο με Έλληνα οδηγό. Η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν σφοδρή.
Ακαριαία κινητοποίηση μέσω eCall και επιχείρηση απεγκλωβισμού

Αμέσως μετά τη σύγκρουση, ενεργοποιήθηκε αυτόματα το σύστημα έκτακτης ανάγκης eCall του Audi, διαβιβάζοντας σήμα κινδύνου στο 112. Η κλήση διαβίβασε ακαριαία τις ακριβείς συντεταγμένες GPS στις αρχές, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και της Τροχαίας.
Από τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης, ο Έλληνας οδηγός του κόκκινου αυτοκινήτου εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του οχήματός του. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο πραγματοποίησαν επιχείρηση απεγκλωβισμού, απελευθερώνοντας με ασφάλεια τον σοκαρισμένο οδηγό.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ατύχημα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς για την παροχή πρώτων βοηθειών και προληπτικές εξετάσεις.
Τη προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας, ενώ αναδεικνύεται περίτρανα η ανάγκη άμεσου καθαρισμού της βλάστησης και αντικατάστασης της φθαρμένης σήμανσης στο συγκεκριμένο σημείο.
Δείτε τις φωτογραφίες και το σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης:





















