Εξαγορά εταιρείας καλλιέργειας κάνναβης από Αμερικανική εταιρεία – Θέσεις εργασίας και στην Καστοριά

Την ανακοίνωση της εξαγοράς της ελληνικής Techco Agrofarm που έχει υποβάλλει φάκελο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης ανακοίνωσε η αμερικανική Urban Select Capital Corporation.

Συγκεκριμένα όπως έκανε γνωστό χθες το απόγευμα η Urban Select Capital Corporation έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση της ελληνική Techno Agrofarm ΙΚΕ.

Σύμφωνα με την Urban Select Capital Corporation, η επένδυση στην Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της παρέχοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να ενισχύσει την παγκόσμια αγορά κάνναβης, η οποία προβλέπεται να αγγίξει τα 22 δισ. δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2021.

Η Techno Agrofarm ΙΚΕ, η οποία ελέγχεται από τον όμιλο Golden Greece Cannabis Holding με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα παράγει  κλωστική κάνναβη. Στα σχέδια της εταιρείας, σύμφωνα με τον σχετικό φάκελο που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομίας, προβλέπουν και την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.

Σύμφωνα με την Urban Select Capital Corporation, η επένδυση στην Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της παρέχοντας της τη δυνατότητα να ενισχύσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά κάνναβης, η οποία προβλέπεται να αγγίξει τα 22 δισ. δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2021.

Στην Ελλάδα για την παραγωγή και μεταποίηση φαρμακευτικής κάνναβης δόθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο δύο άδειες, στις εταιρείες BIOMECANN AE και BIOPROCANN AE. Εκτός από αυτές, στις υπηρεσίες του υπουργείου έχουν κατατεθεί ακόμη 28 φάκελοι ενδιαφερόμενων επενδυτών για τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών που έχουν υποβάλλει φάκελο είναι οι εταιρείες: ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ, LEADERCANN, AEGEAN PHARMACEUTICAL CANNABIS PRODUCTION, HELLASCANN, BIOCANNABIS, CANNABOIL, TECHNO AGROFARM GREKANMED, HEXO MED, GOLDEN GREECE CANNABIS, ΤΗΕ GREEN ORGANIC ΕΛΛΑΣ, κ.ά.

Το συνολικό ύψος των προς επένδυση κεφαλαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 1.500 θέσεις απασχόλησης, σε Κορινθία, Χαλκιδική, Καστοριά, Πρέβεζα, Σέρρες, Ηλεία, Σπάρτη, Θήβα, Αττική και Λάρισα.

cannabisnews.gr