Φυλλάδια σε Φλώρινα – Σέρρες για «αυτονομία της Μακεδονίας»! (video)

Η Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη κάποιων «Μακεδόνων», οι οποίοι άρχισαν να ονειρεύονται ξανά τη «Μακεδονία του Αιγαίου».

Ακραίοι κύκλοι και μυστικές υπηρεσίες έχουν βάλει στόχο τους τον διαμελισμό της Ελλάδας. Στόχος, σύμφωνα και με ΜΜΕ των Σκοπίων, είναι η Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Νομός Πέλλας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Χαλκιδικής.

Μετά και το ρεπορτάζ του BBC που σκοπό είχε να διεθνοποιήσει το θέμα και να δημιουργήσει μια τεχνητή” εθνική μειονότητα Μακεδόνων”, έχουμε δράση μυστικών υπηρεσιών σε πολλά χωριά της βόρειας Ελλάδας με στόχο και μοναδικό σκοπό τον διαμελισμό της χώρας και την “αυτονόμηση της Μακεδονίας”!

Συγκεκριμένα, πρωτοφανής πρόκληση από ακραίους κύκλους στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι μοίρασαν φυλλάδια που μιλούν για… “αυτονομία της Μακεδονίας”, αποκάλυψε το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» γράφει το προβοκατόρικο και ανορθόγραφο φυλλάδιο που διακινούν ύποπτοι κύκλοι σε χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Το φυλλάδιο γράφει και «μπράκα Μακεντόνσκι», δηλαδή «αδέλφια Μακεδόνες».

Το «αυτονομία της Μακεδονίας» είναι στα ελληνικά με λάθος στο «της» που είναι με γιώτα αλλά και στα λατινικά, αλλά όχι στα κυριλλικά.

Ως συντάκτης υπογράφει το VMRO Οbedineta που είναι η “αριστερή” πτέρυγα του κόμματος του ανθέλληνα Γκρουέφσκι.

«Είναι αυτοί που δημιουργήσανε στη εποχή του μεσοπολέμου το ευφυολόγημα των τριών ανύπαρκτων «Μακεδονιών», την τεχνητή γλώσσα και τώρα θέλουν να δημιουργήσουν τεχνητή , φτιαχτή μειονότητα που περιλαμβάνει και την αυτονομία. Να αυτονομηθούν , δηλαδή να αποσχιστούν από την Ελλάδα» δηλώνει στο Star o Μιχάλης Χρυσανθακόπουλος, πρόεδρος Παμμακεδονικών Ενώσεων Αγώνα Ελλάδας – Αυστραλίας.

Αυτήν την ανιστόρητη και πολεμοχαρή ρητορική της μεγάλης Μακεδονίας προωθούν ακραίοι κύκλοι ακόμη και με συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα δίκτυα όπως το BBC.

«Μας την πήραν πριν από 100 χρόνια, το 1930. Είναι δική μας. Εμείς οι Μακεδόνες ζούμε με το όνειρο να ενώσουμε όλα τα κομμάτια της Μακεδονίας» δήλωσε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Μεγάλης Βρετανίας – και έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο – ο Γιάνκο Μπάτσεφ, πρόεδρος της «Ενωμένης Μακεδονίας».

«Έχουν αποθρασυνθεί. Κάποιοι μοιράζουν φυλλάδια στα χωριά των Σερρών και όπως μαθαίνουμε στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία μιλούν για αυτονόμηση της Μακεδονίας» επισημαίνει στο Star o Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Κατακλύζεται ο σκοπιανός τύπος από άρθρα που αναφέρονται στην «Μακεδονία του Αιγαίου»!

Σύμφωνα με άρθρο του Steve Pljakas, του προέδρου της ένωσης Σκοπιανών του Καναδά το όνειρο της «Μακεδονίας του Αιγαίου» είναι πλέον ζωντανό.

«Η Μητέρα Φύση δώρισε στην «Μακεδονία του Αιγαίου» τον πλούτο της πλουσιοπάροχα σε αξιοθέατα. Ταυτόχρονα, η ιστορία έχει αφήσει ανεκτίμητα ίχνη σημαντικών γεγονότων. Ως εκ τούτου Μακεδόνες από την Μακεδονία του Αιγαίου όπου και αν βρίσκονται στην πατρίδα ή έξω από αυτή, χαίρονται με όλα αυτά που έχει σε όλα τα τμήματα της διαιρεμένης Μακεδονίας με υπερηφάνεια έχοντας σκοπό να διατηρήσουν ένα τέτοιο θησαυρό για τις μελλοντικές γενιές.

Η Μακεδονία του Αιγαίου είναι μια χώρα της οποίας το όνομα προήλθε από την μικρή επαρχία κοντά στην Πέλλα, την πρωτεύουσα του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου.

Αλλά με την επέκταση των συνόρων της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας του Αλέξανδρου, σταδιακά αυξήθηκε και η περιοχή που αναφέρεται με το όνομα Μακεδονία. Ωστόσο, η διαίρεση της Μακεδονίας έχει πολιτική, πολιτιστική, στρατιωτική και διοικητική σημασία», ανέφερε και πρόσθεσε:

Η Μακεδονία ως γεωγραφική περιοχή καλύπτει το κεντρικό τμήμα της Βαλκανικής Χερσονήσου, και περιβάλλεται από τα βουνά: Sar Planina, Kozjak Osogovo και Ρίλα και νότια τον ποταμό Bistrica έως τις ακτές του Αιγαίου.

Τα βουνά Κοράμπ, Jablanica, Γράμμος και Πίνδος περικυκλώνουν την Μακεδονία από τα δυτικά και ανατολικά του ποταμού Νέστου έως το δυτικό τμήμα της οροσειράς της Ροδόπης. Μέσα στα σύνορα αυτά, η Μακεδονία καλύπτει μια έκταση 67.741,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η Κάτω Μακεδονία, σε αντίθεση με την Άνω Μακεδονία, είναι κατά κύριο λόγο επίπεδες. Ο ποταμός Βαρδάρης χωρίζει την Κάτω Μακεδονία σε ανατολική και δυτική.

Η βόρεια συνορεύει με το Βαρδάρη και την Μακεδονία του Πιρίν, ενώ η νότια συνορεύει με την Ελλάδα , την Αλβανία στα δυτικά με την Ήπειρο».

Τα χαρακτηριστικά της Μακεδονίας του Αιγαίου αποτελείται από βουνά που χωρίζουν τη χώρα, πολυάριθμες μικρές και μεγάλες πεδιάδες και κοιλάδες με πολλά ποτάμια και λίμνες.

Σύμφωνα με την παρούσα διοίκηση της Ελλάδας, η Μακεδονία του Αιγαίου χωρίζεται στις ακόλουθες περιφέρειες: Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Νομός Πέλλας, Κιλκίς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Χαλκιδικής», καταλήγει το κατάπτυστο άρθρο.