Αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε ταξίδι για το τριήμερο δείτε αυτό

Το τριήμερο που περίμενες κατέφθασε και εσύ είσαι έτοιμος για την- κοντινή ή μακρινή- απόδραση που προγραμμάτιζες εδώ και καιρό. Πριν φύγεις, όμως, και αφήσεις το σπίτι σου υπάρχουν κάποια πολύ βασικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις, αν θέλεις να μην κάνουν… πάρτι σε αυτό οι διαρρήκτες. Δώσε, λοιπόν, μεγάλη προσοχή στα παρακάτω:

#1 Κάλυψε το ματάκι της πόρτας

Καταρχάς, αν θέλεις να προνοήσεις για την ασφάλεια του σπιτιού σου, κάλυψε το ματάκι της πόρτας. Φεύγοντας, να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος ώστε να ελέγξει κάποιος το εσωτερικό του σπιτιού σου.

#2 Μην αφήνεις γράμματα ή φυλλάδια

Πολύ βασικό επίσης, να μην αφήσεις γράμματα στο γραμματοκιβώτιο ή φυλλάδια στο πατάκι της εξώπορτας. Μπορείς να ειδοποιήσεις κάποιο κοντινό και έμπιστο πρόσωπο προκειμένου να το κάνει αυτό για εσένα.

Γενικώς, φρόντισε ώστε το σπίτι σου να μην φαίνεται παραμελημένο ή παρατημένο.

#3 Μην αφήνεις κλειδιά

Πρόσεξε να μην αφήσεις κάπου κρυμμένα κλειδιά, γιατί πολύ πιθανό είναι κάποιος να σε έχει ήδη δει να τα αφήνεις σε συγκεκριμένο σημείο ή ακόμα και αν δεν ξέρει που είναι τελικά να τα βρει.

#4 Άσε τις κουρτίνες όπως τις έχεις συνήθως

Σχετικά με τις κουρτίνες σου, δεν χρειάζεται να τις κλείσεις, αλλά καλύτερο είναι να τις αφήσεις όπως τις έχεις στην καθημερινότητά σου. Είναι επίσης πιθανό ο οποιοσδήποτε να σε έχει στοχοποιήσει και να παρακολουθεί πως κινείσαι, οπότε αλλαγές όπως μια τέτοια θα την πρόσεχε.

#5 Προσοχή με τα social media

Τέλος, πριν αρχίσει να «βροντοφωνάζεις» στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ότι είσαι διακοπές, ξανασκέψου το. Mη δίνεις ακριβείς πληροφορίες για την τοποθεσία σου. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος διαδικτυακός φίλος έχει βάλει στο μάτι το σπίτι (σου)!