4 ωραίες ιδέες για να κάνετε σήμερα στην Καστοριά

Φορέστε τα πιο άνετα σας παπούτσια και απολαύστε την Δεύτερη μέρα του Πάσχα στην πόλη συνδυάζοντας την βόλτα και τον καφέ σας με ψυχαγωγία και ωραίες εικόνες γύρω σας. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα στη Καστοριά.

– Ο γύρος της λίμνης είναι από τις πιο κλασικές διαδρομές που κάνει ένας Καστοριανός και που φυσικά προτείνει στον κάθε επισκέπτη της πόλης. Έτσι ξεκινήστε την μέρα σας με τα πόδια ή με ποδήλατο  απολαμβάνοντας για άλλη μία φορά τον βυζαντινό πλούτο της πόλης σας, τα υπέροχα μουσεία, το μοναδικό γύρο της λίμνης χαζεύοντας τα παλιά παραδοσιακά σπίτια και αρχοντικά, τα γέρικα πλατάνια και τις ιτιές που γέρνουν πάνω από την λίμνη, τις βουτιές των πουλιών και τους ψαράδες που κωπηλατούν όρθιοι.

–  Αξίζει να επισκεφτείτε 3 Βυζαντινές Εκκλησιές που είναι ανοιχτές λόγο της Δράσης του Επιμελητηρίου Καστοριάς: “Πάσχα στην Βυζαντινή Καστοριά”.
Συγκριμένα ο Ι.Ν. Παναγίας Κουμπελίδικης 9ου αιώνα, ο Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου 9ου αιώνα και ο Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων 11ου αιώνα.

– Να επισκεφτείτε το Ενυδρείο Καστοριάς στην είσοδο της πόλης. Το µεγαλύτερο γλυκού νερού των Βαλκανίων εκτείνεται σε ένα διώροφο κτήριο 450 τ.µ. και παρουσιάζει µεγάλη ποικιλία σε ψάρια και άλλα υδρόβια είδη που ζουν στις λίµνες και στα ποτάµια της χώρας µας, αλλά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.Σήμερα λειτουργεί από τις  09:00 έως τις 16:00.

– Αξίζει να επισκεφτείτε  την έκθεση “3 γυναίκες καλλιτέχνες”  στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά  που οργανώνει ο Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς «Οικοτρόπιο» με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς και του Δήμου Καστοριάς.