Πλημμύρισε ξανά η Μάνδρα (βίντεο)

Λίγους μήνες μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου που άφησαν πίσω τους 24 νεκρούς, οι δρόμοι έγιναν ξανά χείμαρροι - Παγιδεύτηκαν οδηγοί, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα - «Ντροπή για την κυβέρνηση και τη Δούρου» η αντίδραση της ΝΔ

Μπορεί το Νοέμβριο, 24 άνθρωποι να έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Μάνδρα, όπως, όμως, φάνηκε χθες το απόγευμα δεν υπήρξε καμία μέριμνα προκειμένου η περιοχή να μη ζήσει ξανά παρόμοι εφιάλτη με την ισχυρή βροχόπτωση να κάνει τους δρόμους ξανά ποτάμια.

Οι κάτοικοι τις περιοχής έζησαν ώρες αγωνίας, ξέροντας ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και παρακολουθώντας τους χειμάρρους να παρασέρνουν από κάδους απορριμμάτων μέχρι αυτοκίνητα.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια που πλημμύρισαν και αυτοκίνητα που παγιδεύτηκαν στους δρόμους, που μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκαν σε ποτάμια.

ΕΚΤΑΚΤΟ SOS ΑΠΟ ΜΑΝΔΡΑO Εφιάλτης επιστρέφει ξανά στην πόλη της Μάνδρας. Βίντεο από το συνεργάτη μας Νίκο Διολέτη.

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, June 26, 2018

Καταστηματάρχες, που είχαν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται πριν από λίγους μήνες, βρίσκονται επί ποδός, προσπαθώντας να αποτρέψουν τα χειρότερα. Ωστόσο, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς υπάρχει πρόβλεψη της ΕΜΥ για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων

Οδός Β.Κοροπουλη, Μάνδρα ! 9:00μ.μ 26 Ιουνίου 2018 !!! #Mandra #Attiki #disaster

Posted by Kleart Hysaj on Tuesday, June 26, 2018

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έγιναν συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα, καθώς τα συνεργεία που βρίσκονται εκεί επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στην Μάνδρα βρίσκονται μία σωστική λέμβος και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Συνολικά έως το βράδυ της Τρίτης επιχειρούσαν για αντλήσεις υδάτων και αποκατάσταση άλλων προβλημάτων, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Πλημμύρες στη Μάνδρα – εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Παλαιά Εθνική Οδό

Live από Μάνδρα Αττικής – Ποτάμια και πάλι οι δρόμοι #protothema

Posted by protothema.gr on Tuesday, June 26, 2018

Πρώτο Θέμα