Συμβουλές για όσους κάνουν jogging το καλοκαίρι

Για εσάς που αθλείστε και το καλοκαίρι, υπό αυτές τις συνθήκες ζέστης και ακραίων καιρικών φαινομένων, τα παρακάτω 9 tips φαντάζουν χρήσιμα και ιδανικά:

#Σωστή ενυδάτωση

Όταν τρέχουμε το καλοκαίρι, εκκρίνουμε πολύ περισσότερο ιδρώτα από το συνηθισμένο.Έτσι, η πρόσληψη υγρών πρέπει να είναι διπλάσια, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τρέξιμο, καθώς η αφυδάτωση θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της απόδοσης, την επιβράδυνση της ανάκαμψης, καθώς και ενδεχομένως πονοκεφάλου ή κράμπας.

#Συμφιλιώνομαι με τις συνθήκες

Όταν ο ζεστός καιρός κάνει την εμφάνισή του, μην μπείτε στον πειρασμό να πιέσετε τον εαυτό σας πάρα πολύ. Ξεκινήστε σιγά-σιγά: τις επόμενες δύο εβδομάδες το σώμα σας θα προσαρμοστεί και σε θερμότερες θερμοκρασίες.

#Ρούχα

Φορέστε ελαφρύ ρουχισμό, κατασκευασμένο από συνθετικά υφάσματα, καθώς αυτά θα βοηθήσουν τον ιδρώτα του σώματος να αποβληθεί, διατηρώντας σας πιο δροσερούς.

#Αξεσουάρ

Καπέλο με γείσο και γυαλιά ηλίου θα βοηθήσουν να αποφευχθεί η άμεση επαφή του προσώπου με τον ήλιο και θα βοηθήσουν στην σκίαση.

#Αντηλιακό

Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνάει το αντηλιακό του, πριν την έκθεση στον ήλιο, πόσο μάλλον οι τακτικοί του jogging που περνούν αρκετή ώρα εκτεθειμένοι σε αυτόν.

#Διαδρομές με ίσκιο

Αν η τοποθεσία στην οποία μένετε, προσφέρει διαδρομές μέσα από πάρκα, δέντρα και γενικότερα σκιερά μέρη, να τα προτιμήσετε!

#Επίπεδα άσκησης

Κρατήστε έναν safe ρυθμό, ειδικότερα τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.  Έτσι μειώστε τον συνηθισμένο ρυθμό σας, ακόμη και αν πρόκειται για μια γρήγορη βόλτα.

#Μην επιλέγεται μεσημεριανές ώρες

Οι ώρες ”αιχμής” του καλοκαιριού είναι αρκετές. Αν είστε πρωινός τύπος, καλύτερα να επιλέξετε ώρες μεταξύ 6-9πμ. Αν πάλι, είστε πιο βραδινοί τύποι, επιλέξτε την ώρα που δύει ο ήλιος, πριν συσκοτιστεί εντελώς ο ουρανός.

#Μακρινές βόλτες

Ίσως μια μεγάλη διαδρομή, με σταθερό ρυθμό, πιο χαλαρό από αυτόν που έχετε συνηθίσει, να είναι πιο ασφαλής λύση από τις μικρές και πιεστικές διαδρομές!

Με πληροφορίες του Independent