5 ταινίες για να δεις απόψε αν μείνεις σπίτι

Αν μείνεις μέσα, σου έχουμε 5 ωραίες επιλογές για να απολαύσεις ένα σπιτικό cine το βράδυ στην τηλεόραση σου. Ιδού:

Μακριά από τους ανθρώπους/Loin des hommes (2014) σε σκηνοθεσία Νταβίντ Ελχοφέν

Βρισκόμαστε το 1954, στην Αλγερία, στην καρδιά του χειμώνα, σε ένα απομονωμένο χωριό, ενώ ξεκινά ο αντιαποικιακός αγώνας ενάντια στους Γάλλους. Καθώς οι αντάρτες περικυκλώνουν την περιοχή, η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο είναι αναπόφευκτη.Ο δάσκαλος του χωριού πρέπει να συνοδεύσει έναν ντόπιο που κατηγορείται για φόνο μέχρι την πόλη όπου πρόκειται να δικαστεί. Δύο άνθρωποι, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν τις απέραντες πεδιάδες της ενδοχώρας. Κυνηγημένοι από τους συγγενείς του δολοφονημένου που ζητούν εκδίκηση, αλλά και από τους Γάλλους στρατιώτες, οι δύο άνδρες επαναστατούν, έρχονται αντιμέτωποι με τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, όσο και την παράλογη βία του κατακτητή, αλλά, παράλληλα, και με τα προσωπικά τους ηθικά διλήμματα.

Παίζουν:Viggo Mortensen,Reba Kateb,Djemel Barek

*ΕΡΤ2, στις 22:00

Νύχτες στο Μανχάτταν/Μanhattan Nights (2016) σε σκηνοθεσία Brian DeCubellis

Βασισμένη στο βραβευμένο ομώνυμο βιβλίο του Κόλιν Χάρισον, η ταινία πρόκειται για ένα σύγχρονο φιλμ νουαρ γεμάτο αγωνία, που αφηγείται την ιστορία του Πόρτερ, ενός δημοσιογράφου μαζικών εντύπων στη Νέα Υόρκη που κυνηγάει τα σκάνδαλα. Ο Πόρτερ είναι πάντα στο σωστό σημείο, ώστε να καλύψει δολοφονίες, τραγωδίες και οτιδήποτε μπορεί να «πουλήσει» ως αληθοφανές. Στο σπίτι είναι ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης, αφοσιωμένος στην αγαπημένη του σύζυγο. Όταν όμως μια γοητευτική άγνωστη θα του ζητήσει να ερευνήσει τον ανεξιχνίαστο φόνο του σκηνοθέτη συζύγου της, δεν θα μπορέσει να αντισταθεί. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι μια ιστορία ερωτικής εμμονής και εκβιασμού η οποία θα απειλήσει τη δουλειά του, τον γάμο του αλλά και την ίδια του τη ζωή.

Παίζουν: Adrien Brody, Yvonne Strahovski, Campbell Scott, Jennifer Beals, Linda Lavin.

*ΕΡΤ3, στις 22:00

Chappie (2015) σε σκηνοθεσία Νιλ Μπλόμκαμπ

Στο Γιοχάνεσμπουργκ του 2016 μια ειδική ομάδα ανδροειδών έχει αναλάβει τη διαφύλαξη της τάξης. Ο κατασκευαστής τους Ντίον Γουίλσον θέλει όμως να πάει ένα βήμα παρακάτω, δημιουργώντας ένα ρομπότ με ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη. Για να επιτύχει το σκοπό του, θα κλέψει ένα ρομπότ από την εταιρία που δουλεύει για να τρέξει πάνω του το εξελιγμένο λογισμικό του. Η απαγωγή του Γουίλσον και του ανδροειδούς του από μια συμμορία γκάνγκστερ θα περιπλέξει, όλη την υπόθεση.

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Σιγκούρνι Γουέιβερ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Ντέβ Πάτελ

*Ant1, στις 23:00

Dianna (2013) σε σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ

Μετά το χωρισμό της από τον πρίγκιπα Κάρολο, η λαοφιλής Πριγκίπισσα Νταϊάνα θα συναντήσει τον πραγματικό έρωτα στο πρόσωπο ενός καρδιοχειρουργού, του πακιστανού Δρ. Χάσνατ Καν. Μετά την ιστορική περιοδεία της στην Αγκόλα, αλλά και τις επισκέψεις της σε Αυστραλία, Πακιστάν και Ιταλία, η σχέση της με τον Χάσνατ Καν αρχίζει να δείχνει τα πρώτα σημάδια κούρασης, καθώς αυτός προτιμά μια πιο ιδιωτική και ήσυχη ζωή, μακριά από τα φλας της δημοσιότητας. Το τέλος της σχέσης είναι αναπόφευκτο. Η Νταϊάνα δε θα αργήσει να ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον του πλούσιου αιγύπτιου Ντόντι Αλ Φαγέντ, πιστεύοντας ότι έτσι θα προκαλέσει τη ζήλεια του Χάσνατ Καν που την εγκατέλειψε. Στην πορεία όμως η νέα αυτή σχέση, αρχίζει να αποδεικνύεται πιο σημαντική, από ότι αρχικά πίστευε. Σύντομα, ωστόσο, ένα αυτοκινητικό δυστύχημα θα αλλάξει τα πάντα με τον πιο δραματικό και αναπάντεχο τρόπο στη ζωή όλων.

Παίζουν:Ναόμι Γουότς, Νέιβιν Άντριους, Κας Ανβάρ, Τζουλιέτ Στίβενσον, Τζέραλντιν Τζέιμς

*Alpha, στις 23:00

O Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ/Harry poter and the half blood prince (2009) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Ο Χάρι συναντά έναν καινούργιο καθηγητή, τον Οράτιο Σλάγκχορν, ο οποίος γνωρίζει μυστικά από το παρελθόν του Βόλντεμορτ. Την ίδια ώρα ο Ντράκο Μαλφόι συμμαχεί με τον Σέβερους Σνέιπ και οργανώνουν ένα απειλητικό, θανάσιμο σχέδιο.

Παίζουν:Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούμπερτ Γκρίντ, Έμα Γουάτσον, Μάικλ Γκάμπον, Τζίμ Μπρόουντμπεντ

*Star, στις 21:00

**στο ίδιο κανάλι στις 00:15 μπορείτε να απολαύσετε την ταινία ο ”Τελευταίος Σαμουράϊ” (2003) σε σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζουίκ