4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κοινωνικό ντοκιμαντέρ, δράση, επιστημονική φαντασία ή αστυνομικό θρίλερ; Έχεις τέσσερις επιλογές να απολαύσεις στην τηλεόραση σου αν μείνεις σπίτι.

«Καλή πατρίδα, σύντροφε» (1986) σε σκηνοθεσία Λευτέρη Ξανθόπουλου – Αφιέρωμα στη μνήμη του Γιώργου Μπράμου

Θέμα, το ελληνικό χωριό Μπελογιάννης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ουγγαρίας, κοντά στη Βουδαπέστη, που κτίστηκε το 1950 από Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες, πρώην αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού. Την εποχή που γυριζόταν η ταινία, οι περίπου χίλιοι οκτακόσιοι κάτοικοι και τα παιδιά τους επέστρεφαν κατά ομάδες στην Ελλάδα, μετά από τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια αναγκαστικής προσφυγιάς που ήταν συνέπεια του εμφυλίου πολέμου. Μαζί τους έρχεται και το φέρετρο ενός παλιού συντρόφου – καλή πατρίδα, σύντροφε.

Παίζουν: Αθηνά Παπαδημητρίου, Peter Trokan, Πολυχρόνης Ζεφτερίδης, Νίκος Πανζακίδης, Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Δημήτρης Σταμάτης.

*EΡΤ2, Τρίτη 3/9, στις 23:00

«Νομοταγής πολίτης» (2009) σε σκηνοθεσία Γκάρι Γκρέϊ

Ο φιλήσυχος Κλάιντ Σέλντον βλέπει την οικογένειά του να δολοφονείται εν ψυχρώ και -εξαιτίας της συμφωνίας του με τον εισαγγελέα- τον βασικό αυτουργό να τη γλιτώνει με ελαφριά ποινή. Δέκα χρόνια μετά, ένα σατανικό σχέδιο με στόχο να διορθωθεί η αδικία ξεκινά.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζέιμι Φοξ, Βαιόλα Ντέιβις, Κολμ Μίνι.

*OPEN, Τρίτη 3/9, στις 22:00

X-men η Αρχή: Γούλβεριν (2009) σε σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ

Ο Λόγκαν, ένας μεταλλαγμένος πρώην μισθοφόρος, έχει αποσυρθεί πλέον στα καναδικά βουνά. Η ήρεμη ζωή του όμως θα διαταραχτεί από την επίσκεψη του αδίστακτου και πολύ δυνατότερου αδερφού του Βίκτορ, ο οποίος έρχεται για να λύσει τις διαφορές του παρελθόντος.

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Λιβ Σράιμπερ, Ντάνι Χιούστον, Ράιαν Ρέινολντς

*STAR, Τρίτη 3/9, στις 21:00

Ληστεία αλά Ιταλικά (2003) σε σκηνοθεσία Γκάρι Γκρέι

Ο Τσάρλι Κρόκερ και η συμμορία του οργάνωσαν και εκτέλεσαν μια εντυπωσιακή ληστεία χρυσού από ένα καλά φρουρούμενο αρχοντικό στη Βενετία. Το μόνο που δεν υπολόγισαν ήταν η προδοσία ενός μέλους της ομάδας τους. Με τη βοήθεια της Στέλλα, που είναι ειδική στο άνοιγμα χρηματοκιβωτίων, ακολουθούν τον προδότη στην Καλιφόρνια, αποφασισμένοι να πάρουν όχι μόνο εκδίκηση, αλλά και το μερίδιο χρυσού που τους αντιστοιχεί. Επεμβαίνοντας στο σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, δημιουργούν το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό χάος στην ιστορία της πόλης και προσπαθούν να διαφύγουν τη σύλληψη, οδηγώντας Mini Cooper.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σαρλίζ Θερόν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέισον Στέιθαμ, Σεθ Γκριν, Έντουαρντ Νόρτον.

*ΣΚΑΙ, Τρίτη 3/9, στις 21:50