Για πρώτη φορά, η “Ρεγγάτα της Καστοριάς”, ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι της στη λίμνη, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις στους ιστιοπλόους, αλλά και στους θεατές.

Ιστιοπλοϊκός  Όµιλος  Καστοριάς, διοργάνωσε για πρώτη χρονιά τον επίσημο Ιστιοπλοϊκό Αγώνα με τίτλο “ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΕΙΑ 2019”.

Η σημερινή “Ρεγγάτα” ήταν αφιερωμένη στον  αείµνηστο Μιχάλη Λαγογιάννη, γιατί ήταν ο πρώτος εµπνευσµένος δάσκαλος και στον Καστοριανό αθλητή ιστιοπλοϊας Μάρκο Σπυρόπουλο, που θα συμετέχει στο  Mini-Transat  2019 και είναι παιδί του ομίλου.

Είναι μακράν από τα πιο ωραία θεάματα του καλοκαιριού. Με φόντο την Καστοριά, 17  σκάφη άνοιξαν τα πανιά τους στη λίμνη, με αθλητές από εννιά έως εξήντα χρονών.

Ο ιδιαίτερος αυτός αγώνας εξυμνεί τις αρχές και αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, με τους θεατές να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όμορφα σκαριά, σε μία πραγματική γιορτή του ναυταθλητισμού.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Καστοριάς (ΙΟΚ) ιδρύθηκε το 2007. Ξεπήδησε από στελέχη του Ναυτικού Οµίλου Καστοριάς, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1958, µε εξαιρετική επιτυχία στην κατεύθυνση της κωπηλασίας. Ωστόσο, ο ισχυρός προσανατολισµός του Ναυτικού Οµίλου Καστοριάς προς την κωπηλασία και η συνακόλουθη αποδυνάµωση άλλων ναυταθλητικών δραστηριοτήτων οδήγησαν τους ιστιοπλόους της Καστοριάς στην αναζήτηση αυτονοµίας. Τα ονόµατα του Μαρίνου Μωραϊτη και του αείµνηστου Μιχάλη Λαγογιάννη είναι συνδεδεµένα µε την αυτονόµηση του ΙΟΚ, του πρώτου γιατί έδωσε προοπτική στον Όµιλο και κατόρθωσε να κινητοποιήσει τους ιστιοπλόους ώστε να δουλέψουνε σκληρά για τη δηµιουργία του και του δεύτερου γιατί ήταν ο πρώτος εµπνευσµένος δάσκαλος. Ο Όµιλος διέγραψε µια ανερχόµενη πορεία στα πρώτα χρόνια ζωής του, από το 2007 µέχρι το 2011, όπως εκτιµάται από την εγγραφή νέων µελών στα µητρώα του, τη συνεχή ένταξη σκαφών στο νηολόγιο, τις πετυχηµένες εκδηλώσεις του και τη συµµετοχή στα δρώµενα της πόλης, τη λειτουργία θερινών ‘σχολείων’ και τη βελτίωση των εγκαταστάσεών του.

Ανοίξτε την παρακάτω Photo Gallery για να δείτε τις φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση