4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι προτάσεις μας για απόψε, αν μείνεις εντός αυτή τη φθινοπωρινή βραδιά, είναι οι εξής:

«Μάκβεθ» (2015) σε σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Η ιστορία ενός ατρόμητου πολεμιστή και ηγέτη, που τον νίκησε η ίδια του η φιλοδοξία. Μία συναρπαστική απεικόνιση της πραγματικότητας της εποχής και μία αναπαράσταση του πολέμου για έναν από τους πιο διάσημους χαρακτήρες του Σαίξπηρ. Μία διαχρονική ιστορία πάθους και φιλοδοξίας στην τσακισμένη από τον πόλεμο Σκωτία του 16ου αιώνα. Ο Μάκβεθ, πιστός ακόλουθος και στρατηγός του Βασιλιά Ντάκαν, καταστέλλει την επανάσταση και μαζί με τον στρατηγό Μπάνκο, συναντούν τρεις μάγισσες, που αναδύονται μέσα από τα πτώματα των νεκρών στρατιωτών και προφητεύουν ότι ο Μάκβεθ θα γίνει Βασιλιάς της Σκωτίας, ενώ ο Μπάνκο πατέρας μελλοντικών βασιλιάδων. Η προφητεία αυτή πυροδοτεί την φιλοδοξία του Μάκβεθ και αρχίζει να ξετυλίγεται η φοβερή ιστορία. Τραγικά και πανανθρώπινα πρόσωπα ο Μάκβεθ και η γυναίκα του, η Λαίδη Μάκβεθ, εμπλέκονται σε έναν σκοτεινό ιστό φιλοδοξίας, εξουσιομανίας, φόβου, ενοχών και παθών που τους εμπλέκει και τους οδηγεί σε αναπόφευκτη καταστροφή. Η ταινία έλαβε μέρος στο επίσημο διαγωνιστικό Φεστιβάλ Καννών 2015.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 20/9, στις 23.00

The Amazing Spiderman 2 (2014) σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

 

Ενώ η σχέση του με την Γκουέν περνάει κρίση και ο παιδικός φίλος του Χάρι Όσμπορν αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Oscorp, ο Πίτερ Πάρκερ καλείται να αντιμετωπίσει ως Σπάιντερμαν τον Ιλέκτρο, έναν καινούργιο εχθρό που απειλεί να βυθίσει τη Νέα Υόρκη στο σκοτάδι.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμα Στόουν, Τζέιμι Φοξ, Ντέιν ΝτεΧάαν.

*ΑΝΤ1, Παρασκευή 20/9, στις 21.45

«Μετά την επόμενη μέρα» (2004) σε σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Τι θα συνέβαινε αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έπαιρνε πραγματικές, απειλητικές διαστάσεις; Πώς θα έμοιαζε ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως η Νέα Υόρκη, εάν οι λιωμένοι πάγοι της Ανταρκτικής έρρεαν μέσα στις μεγάλες λεωφόρους της; Όταν αυτό, που έμοιαζε μακρινός εφιάλτης, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ο παλαιοκλιματολόγος Άντριαν Χολ, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο αλλά και το γιο του. Πρέπει, όμως, να ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση από αυτή, που θα ακολουθήσουν οι απεγνωσμένες ορδές του πλήθους, καθώς μετακινούνται σε πιο θερμές περιοχές για να γλιτώσουν από την εκδικητική μανία της φύσης…

Παίζουν:Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Έμι Ρόσουμ.

*STAR, Παρασκευή 20/9, στις 21.00

“Χάος” – (2005) σε σκηνοθεσία Tony Giglio

Ο Κουέντιν και ο Σέιν είναι δυο ντετέκτιβ του Σηάτλ που μπλέκονται σε ένα κυνήγι θανάτου, όταν καταδιώκουν τον Λόρεντζ μετά από την τελευταία του ληστεία. Μια ληστεία όμως, που δεν είναι αυτό που φαίνεται!

Όσο όμως ψάχνουν πιο βαθιά στην υπόθεση, ανακαλύπτουν μυστικά και παρανομίες που εμπλέκουν υψηλόβαθμους αστυνομικούς και μια μεγάλη συνωμοσία θα τους οδηγήσει πίσω στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Παίζουν: Jason Statham, Ryan Phillippe, Wesley Snipes, Henry Czerny, Justine Waddell, Nicholas Lea κ.α

*Open Beyond TV, Παρασκευή 20/9, στις 22:50