Δυναμική ήταν φέτος η συμμετοχή του Δήμου Καστοριάς στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, μια ημέρα που καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000.

Στον εορτασμό συμμετέχουν φέτος 1.500 πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Καστοριά, με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και να κυκλοφορήσουν πεζοί.

Με πρωτοβουλία λοιπόν της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού & Αθλητισμού και σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς, τον Ποδηλατικό Σύλλογο «620» αλλά και εθελοντές συμπολίτες μας, πραγματοποιήθηκαν δράσεις με θέμα την οδική ασφάλεια.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου γέμισε παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία χρησιμοποίησαν ηλεκτρικά ή συμβατικά ποδήλατα, όπως επίσης και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εκπρόσωποι του τμήματος Τροχαίας Καστοριάς, ενημέρωσαν τα  παιδιά και τους γονείς τους σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, δήλωσε:

«Μέσα από αυτές τις δράσεις, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Οφείλουμε να σεβόμαστε τους πολίτες, τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και να προστατεύουμε συγκεκριμένα σημεία τα οποία διευκολύνουν την πρόσβασή τους. Οφείλουμε να δώσουμε την αρμόζουσα σημασία στο περιβάλλον και στην πόλη μας και να αποφεύγουμε τη χρήση αυτοκινήτου, όποτε αυτό είναι εφικτό. Θέλουμε να κάνουμε μια πόλη ευέλικτη, μια πόλη φιλική προς το περιβάλλον, σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις κατηγορίες πολιτών. Αυτό θα το πετύχουμε με τη συνεργασία όλων μας».

Ανοίξτε την παρακάτω Photo Gallery για να δείτε τις φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση