3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου με μία ταινία στην μικρή σου οθόνη:

«Νερούδα» (2016) σκηνοθεσία Πάμπλο Λαραίν – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Το 1948, στη Χιλή του Ψυχρού Πολέμου, ο Γερουσιαστής Πάμπλο Νερούδα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προδίδει το Κομμουνιστικό Κόμμα, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του Προέδρου Γκονζάλες Βιντέλα. Ο αστυνομικός Όσκαρ Πελουτσονάου έχει αναλάβει να συλλάβει τον ποιητή. Ο Νερούδα προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα, με την γυναίκα του, τη ζωγράφο Ντέλια Ντελ Καρίλ, αλλά αναγκάζονται τελικά να κρυφτούν. Εμπνευσμένος από τα δραματικά γεγονότα της νέας του ζωής, ως φυγάς, ο Νερούδα γράφει την επική ποιητική συλλογή του «Canto General». Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, ο θρύλος του κυνηγημένου από την αστυνομία ποιητή μεγαλώνει και οι καλλιτέχνες με επικεφαλής τον Πάμπλο Πικάσο κραυγάζουν για την ελευθερία του Νερούδα. Ωστόσο, ο ποιητής βρίσκει τον αγώνα με τον επιθεωρητή, ως ευκαιρία να επανεφεύρει τον εαυτό του. «Παίζει» μαζί του, αφήνοντας προσχεδιασμένα στοιχεία, κάνοντας πιο έντονο και επικίνδυνο το παιχνίδι γάτας – ποντικιού. Σε αυτή την ιστορία του διωκόμενου ποιητή και του αδιάλλακτου αντιπάλου του, ο Νερούδα αναγνωρίζει την ευκαιρία να γίνει τόσο ένα σύμβολο για την ελευθερία, όσο και θρύλος της λογοτεχνίας.

Παίζουν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λούις Νιέκο, Μερσέντες Μοράν.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 23/9, στις 23:20

«Ο Μπάτσος του Mall 2» (2015) σκηνοθεσία Andy Fickman

Ο σεκιουριτάς Πολ Μπλαρτ πηγαίνει στο Λας Βέγκας για να παραστεί σε μεγάλη έκθεση πάνω στο επάγγελμα του, μαζί με τη νεαρή κόρη, τη Μάγια, πριν αυτή φύγει για το κολέγιο. Καθώς βρίσκεται εκεί, μυρίζεται μια μεγάλη ληστεία και είναι αυτός ο μόνος που μπορεί να τη σταματήσει.

Παίζουν: Κέβιν Τζέιμς, Νιλ ΜακΝτόνα, Σίρλει Νάιτ.

*ΑΝΤ1, Δευτέρα 23/9 στις 22:45.

«Robocop» (2014) σε σκηνοθεσία Χοσέ Παντίλα

Το 2028, η πολυεθνική εταιρεία OmniCorp αποτελεί πρωτοπόρο στη ρομποτική τεχνολογία και αποκομίζει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της τεχνολογίας αυτής. Επόμενος στόχος της OmniCorp είναι η δημιουργία ρομπότ για την αστυνόμευση μεγαλουπόλεων. Αυτό γίνεται δυνατό όταν ο αστυνόμος Άλεξ Μέρφι από το Ντιτρόιτ πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Η OmniCorp χρησιμοποιεί το σώμα του Μέρφι, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός αστυνόμου-σάιμποργκ, με δυνάμεις ικανές να αντιμετωπίσουν το συνεχώς αυξανόμενο έγκλημα..

Παίζουν: Joel Kinnaman(Alex Murphy / RoboCop), Gary Oldman(Dr. Dennett Norton), Michael Keaton(Raymond Sellars)

*OPEN, Δευτέρα 23/9, στις 21:00