Σας παρουσιάζουμε τον ηθοποιό Μάριο Σακκά. Ο Μάριος Σακκά γεννιέται το 1994 και μεγαλώνει στην Καστοριά. Φοιτώντας στο 2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού όπου έρχεται σε πρώτη επαφή με το θέατρο (η ομάδα του Γυμνασίου βγήκε δεύτερη στους Πανελλήνιους αγώνες Μαθητικού θεάτρου), και γίνεται αυτό το εναρκτήριο λάκτισμα ώστε να ασχοληθεί από “ εκεί “ και πέρα αποκλειστικά, σχεδόν, με το θέατρο. Σπουδάζει στη δραματική σχολή «’Ιασμος, Βασίλης Διαμαντόπουλος», με υποτροφία.
Κατά την περίοδο της φοίτησής του παρακολουθεί και διδάσκεται μαθήματα σύγχρονου και παραδοσιακού χορού. Συμμετέχει σε σεμινάρια υποκριτικής των : Μαρίνα Καλογήρου, Θωμά Μοσχόπουλο, Στεφανία Γουλιώτη, Αρχαίου Δράματος με την Λυδία Κονιόρδου, Τεχνικής “Play fighting” με τον Bruno Caverna. Παρακολούθησε το τρίτο Διεθνές εργαστήριο Αρχαίου Δράματος υπό την καθοδήγηση των: Κατερίνας Ευαγγελάτου , Πατρίσια Απέργη και Γιώργου Πούλιου. Επιλέγεται και συμμετέχει ως μέλος (κούρος) της Εθνικής αποστολής για την τελετή αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 2018 και για τους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 2016.
Είχε την τιμή να εργαστεί δίπλα σε φωτεινά ονόματα του Ελληνικού θεάματος στα έργα :”Ηχο-δράσεις”,αφιέρωμα στον Νίκο Τουλιάτο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρούφα, ‘’Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας’’ του Φρήντριχ Ντύρρενματ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν , ‘’Βάσσα Ζελεσνόβα’’ του Μαξίμ Γκόργκι σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν ‘’Φάουστ’’ του Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, ‘’Ειδομέν(η) Ξενίου γη’’ της Αφροδίτης Ματκάρη σε σκηνοθεσία της ίδιας και στην παιδική παράσταση ‘’Σβήσε την οθόνη και βγες στης φαντασίας το μπαλκόνι’’ της Αργυρώς Αποστολίδου- Γεωργίου σε σκηνοθεσία της ίδιας. Υπηρετεί το θέατρο στην επαρχία, από την οποία κατάγεται, συμμετέχοντας, υπό την καθοδήγηση της Αργυρώς Αποστολίδου –Γεωργίου, στις παραστάσεις : ‘’Ψίθυροι και Κραυγές παιδιών’’ ( έργο που παίχτηκε στο Πανελλήνιο σεμινάριο “το θέατρο στην εκπαίδευση” στο αμφιθέατρο’’ Μακεδονία’’ σε συνδιοργάνωση Κρατικού Θεάτρου, τμήμα θεάτρου του ΑΠΘ και πολιτιστικής επιχείρησης δευτεροβάθμιας του Δήμου θεσσαλονίκης), ‘’Από του Νεκρού αδερφού στο Ματωμένο γάμο’’ , ‘’Ιφιγένεια εν Αυλίδι’’ του Ευριπίδη και ‘’Μεγάλο μας τσίρκο’’ του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Βραβεύεται από την UNESCO για τη συμμετοχή του στο διασκευασμένο θεατρικό έργο ‘’Η σκληρή κυρία πλάκα’’ που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στα πλαίσια της ημερίδας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Σήμερα φοιτά στο πανεπιστήμιο Πατρών στο τμήμα θεατρολογίας.