3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Πέμπτη έφτασε και αν θέλεις να απολαύσεις μια καλή ταινία, τότε διάλεξε μία από τις παρακάτω:

«The Russian revolution through its Films»(2017) σε σκηνοθεσία Λεβ Κουλέσοβ -ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Σ’ αυτό το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ θα δούμε να διαδραματίζεται η Ρωσική Επανάσταση μέσα από τις σοβιετικές ταινίες μυθοπλασίας. Παρουσιάζει την πολιτική ουτοπία και αυτό που την πυροδοτεί, τη δημιουργική ελευθερία, η οποία όμως θα περιπέσει στη σκιά του ολοκληρωτισμού που θα κυριαρχήσει τον κόσμο του κινηματογράφου και όλη την υπόλοιπη κοινωνία.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τις τροχιές πέντε «πρωταγωνιστών» και τους δίνει φωνή: ο ποιητής Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, ο σκηνοθέτης Λεβ Κουλέσοβ, ο πρωτοπόρος της νέας γενιάς Μπόρις Μπάρνετ, ο Σεργκέι Άιζενσταϊν και ο Σιβηριανός Μπόρις Σουμιάτσκι.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 00:15

«Η Αποξένωση»(2014) σε σκηνοθεσία Όρεν Μούβερμαν – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Ο Τζωρτζ είναι ένας απελπισμένος άνθρωπος. Έχει χάσει τη δουλειά του εδώ και χρόνια, είναι άστεγος με προβλήματα υγείας και προσπαθεί να επιβιώσει στους κρύους δρόμους της Νέας Υόρκης. Συνεχώς προσπαθεί να έρθει σε επικοινωνία με την Μάγκι, την κόρη του με την οποία είναι αποξενωμένος. Ένα βράδυ μπαίνει σε ένα μεγάλο κτίριο για να περάσει τη νύχτα. Το πρωί ξυπνά από τις φωνές ενός μεγάλου πλήθους και συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Φεύγοντας, θα συναντήσει έναν άστεγο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν ένας επιτυχημένος μουσικός της τζαζ και θα του δώσει πληροφορίες που έχουν σχέση με την κόρη του.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Μπεν Βερίν, Τζένα Μαλόουν.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 23:00

«Βασιλιάς Αρθούρος:ο θρύλος του σπαθιού» (2017) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Ο ατίθασος νεαρός Αρθούρος είναι κυρίαρχος των δρόμων του Λονδίνου με την συμμορία του και αγνοεί τον σκοπό, για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του. Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονες του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, και να γίνει Βασιλιάς…

Παίζουν:Τσάρλι Χάναμ, Άστριντ Μπερζές Φρίσμπι, Τζουντ Λο, Έρικ Μπάνα.

*STAR, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 21:00