5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το Σαββατόβραδο είναι εδώ, ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσεις όλα όσα είχες κανονίσει μέσα στην εβδομάδα, από νυχτερινές εξόδους, κλαμπ, ποτά με την παρέα σου. Αν σου ακούγονται όλα αυτά πολλά κάτσε στον καναπέ σου με τις πιτζάμες σου και δες μία από τις παρακάτω ταινίες.

«Αμερικανικό ειδύλλιο» (2016) σε σκηνοθεσία Γιούαν ΜακΓκρέγκορ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ αριστούργημα του Φίλιπ Ροθ, η ιστορία διαδραματίζεται στη μεταπολεμική Αμερική. Ο Σίμουρ Λεβόβ, ο «Σουηδός», ένας θρυλικός αθλητής στα σχολικά του χρόνια, κληρονομεί την επιχείρηση του πατέρα του και παντρεύεται τη «βασίλισσα της ομορφιάς» του σχολείου του. Αποκτούν μία κόρη την οποία λατρεύουν και ζουν το Αμερικανικό Όνειρο μέχρι που η τέλεια ζωή τους γίνεται συντρίμμια, όταν η κόρη τους γίνεται επαναστάτρια και διαπράττει μια βίαιη πράξη πολιτικής τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζένιφερ Κόνελι, Ντακότα Φάνινγκ, Πίτερ Ρίγκερτ, Ούζο Αντούμπα

*ΕΡΤ2, Σάββατο 19/10 στις 23:00

«Η βασίλισσα της Ισπανίας» (2016) σε σκηνοθεσία Φερνάντο Τρουέμπα

Η ηθοποιός Macarena Granada, μετά από μία καριέρα στο Βερολίνο, ταξιδεύει στο Hollywood, όπου καθιερώνεται σαν Ντίβα. Είναι στα 1950 που θα επιστρέψει στην Ισπανία, για να πρωταγωνιστήσει σε μια μεγάλη Αμερικανική κινηματογραφική παραγωγή, τη ‘’Βασίλισσα της Ισπανίας’’, με θέμα τη ζωή της Ισαβέλλας Ι΄ της Καστίλης. Στη Μαδρίτη όχι μόνο θα συναντήσει τους παλιούς φίλους και συναδέλφους της από το παλιό θίασο, αλλά επιπλέον θα έχει να αντιμετωπίσει κι ένα ακόμη δικτατορικό καθεστώς, αυτό του Francisco Franco.

Παίζουν : Πενέλοπε Κρουζ, Κάρι Έλγουες, Μάντι Πατίνκιν, Τζ. Ει. Μπαγιόνα

*ΕΡΤ3, Σάββατο 19/10 στις 23:00

«Αποστολή στον Άρη» (2000) σε σκηνοθεσία Μπράιαν ΝτεΠάλμα

Μια ομάδα αστροναυτών, μετά από ειδική εκπαίδευση δύο ετών, ξεκινά ένα φιλόδοξο ταξίδι για τον πλανήτη Άρη. Δεν θα προλάβουν όμως να πατήσουν το πόδι τους στον «κόκκινο» πλανήτη, αφού μια αναπάντεχη όσο και ανεξήγητη καταιγίδα ανατρέπει τα σχέδιά τους αφανίζοντας τούς τρεις από την ομάδα και αφήνοντας ζωντανό μόνο τον έναν. Η ομάδα επίβλεψης από τη Γη δεν αφήνει λεπτό για χάσιμο και σύντομα δίνεται το σήμα για αποστολή βοήθειας. Η δεύτερη αποστολή, όμως, διαπιστώνει ότι εκτός από τον Λιουκ, που είναι ο μοναδικός επιζών, υπάρχει μάλλον και κάποιος άλλος – μια μυστηριώδης ύπαρξη, που προσπαθεί να εμποδίσει οποιαδήποτε επίσκεψη στον αφιλόξενο πλανήτη.

Παίζουν: Γκάρι Σινίζ, Ντον Τσιντλ, Κόνι Νίλσεν, Τζέρυ Ο΄Κόνελ, Τιμ Ρόμπινς

*ALPHA, Σάββατο 19/10 στις 23:10

«Minions» (2015) σε σκηνοθεσία Κάιλ Μπαλντά, Πιέρ Κοφέν

Aπό την αρχή του κόσμου, τα Minions υπήρχαν σε αυτόν τον πλανήτη με σκοπό πάντα να υπηρετήσουν πιστά τα πιο καταθλιπτικά αφεντικά! Από τον T-Rex έως τον Ναπολέοντα, η κίτρινη, φλύαρη, ακατανόητη φυλή, βοήθησε τους μεγαλύτερους και πιο κακόβουλους κακοποιούς. Τα Minions καλούνται τώρα να δουλέψουν για ένα νέο αφεντικό, την Scarlet Overkill, που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη γυναίκα κακός του κόσμου ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να σώσουν όλα τα Minions από την εξόντωση…

*STAR, Σάββατο 19/10 στις 21:00

«The twilight saga: η νέα σελήνη» (2009) σε σκηνοθεσία Κρις Βάιτζ

Για τη Μπέλα μόνο ο Έντουαρντ έχει πια σημασία και δίνει νόημα στη ζωή της. Όμως αποδεικνύεται πως το να είσαι ερωτευμένη με έναν βρικόλακα είναι πολύ πιο επικίνδυνο απ’ ό,τι είχε αρχικά φανταστεί. Για τα 18α γενέθλια τής Μπέλα, ο Έντουαρντ οργανώνει ένα πάρτι για να γιορτάσουν τη σημαντική επέτειο. Ένα αναπάντεχο γεγονός όμως φέρνει το ερωτευμένο ζευγάρι αντιμέτωπο με τη σκληρή πραγματικότητα. Εκείνη είναι θνητή, εκείνος βρικόλακας, οι δρόμοι τους είναι μοιραίο να χωρίσουν. Ο Έντουαρντ θα πρέπει να την αφήσει και μαζί με την οικογένειά του να χαθούν για πάντα από τη ζωή της. Ο σκληρός χωρισμός ραγίζει την ευαίσθητη καρδιά της Μπέλα, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει τη θλίψη της. Η γνωριμία της με τον γοητευτικό Τζέικομπ Μπλακ πιστεύει πως θα τη βοηθήσει να ξεχάσει αλλά η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Ο Τζέικομπ είναι λυκάνθρωπος και η Μπέλα χωρίς να το καταλάβει θα βρεθεί ανάμεσα στην αιώνια διαμάχη των βρικολάκων και των λυκάνθρωπων.

Παίζουν:Κρίστεν Στιούαρτ, Άσλεϊ Γκριν, Τέιλορ Λότνερ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ντακότα Φάνινγκ

*OPEN, Σάββατο 19/10 στις 21:50