5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η εβδομάδα ξεκίνησε και αν μια νυχτερινή έξοδος δεν είναι μέσα στα σχέδια σου μην ανησυχείς. Μπορείς να κάτσεις στο ζεστό σπίτι σου μακριά από την φασαρία της πόλης και να απολαύσεις μια από τις παρακάτω ταινίες.

«Η Οδύσσεια» (2016) σε σκηνοθεσία Ζερόμ Σαλ

Καλοκαίρι 1946. Ο Ζακ-Ιβ Κουστό βουτά με το γιο του, Φιλίπ, στα πανέμορφα νερά της Μεσογείου. Χάρη σε μια νέα ειδική εφεύρεση του πατέρα του, ο μικρός Φιλίπ μπορεί να αναπνεύσει μέσα στο νερό και έτσι γνωρίζει, για πρώτη φορά, έναν μυθικό, υπέροχο κόσμο, γεμάτο με πολύχρωμα ψάρια και άλλα πλάσματα του βυθό – έναν παράδεισο. Για τον Κουστό, όμως, αυτό δεν αρκεί. Αγαπά την περιπέτεια και την αδιάκοπη εξερεύνηση και, για το όνειρό του, είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τα πάντα. Έτσι, αγοράζει ένα πλοίο που ονομάζει «Καλυψώ» και ξεκινά με τη σύζυγο και το έμπιστο πλήρωμά του να ταξιδεύει στις θάλασσες της Γης, αφήνοντας τους γιους του σ’ ένα γκρίζο, βαρετό οικοτροφείο. Όταν, δέκα χρόνια αργότερα, ο Φιλίπ φτάνει στο «Καλυψώ», βρίσκει τον πατέρα του αλλαγμένο – είναι πια ένας διεθνής σταρ, σκηνοθέτης διάσημων ντοκιμαντέρ και επικεφαλής μιας τεράστιας επιχείρησης. Η ζωή του πια δεν είναι η περιπέτεια και το κυνήγι της γνώσης, αλλά μίτινγκ, συνέδρια, εμπορικές συμφωνίες και μεγαλομανή σχέδια, όπως η δημιουργία υποβρύχιων πόλεων. Δεν βλέπει ότι η ολοένα αυξανόμενη μόλυνση και η παρεμβατική συμπεριφορά των ανθρώπων απειλεί τον κόσμο που τους γνώρισε ο ίδιος με τα ταξίδια του. Ο Φιλίπ, όμως, το βλέπει. Οι δύο αυτοί παθιασμένοι άνδρες, εκπρόσωποι δύο εντελώς διαφορετικών γενεών, θα συγκρουστούν, αλλά η αμοιβαία αγάπη και ο θαυμασμός, θα τους φέρουν μαζί για ένα μεγάλο ταξίδι και μια συγκινητική ανακάλυψη.

Παίζουν: Λαμπέρ Γουίλσον, Πιέρ Νινέ, Όντρεϊ Τοτού, Λοράν Λουκάς, Μάικλ Μπάντρεντ, Κλόε Χίρσμαν.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 21/10, στις 22:00

«Η φωνή του Αντώνη» (2018) σε σκηνοθεσία Χρήστος Καπάτος – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Πόσα αυτοσχέδια ποιήματα μπορεί να γράψει ένας ογδοντάχρονος; Πόσα τσιλιμπουρδίσματα μπορεί να ανακαλέσει η γυναίκα του για να τον πειράξει; Και πόσες φορές μετράς τα λεφτά πριν βεβαιωθείς πόσα είναι; Το 2011, μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, ο Χρήστος Καπάτος μετακομίζει µε τους γονείς του και ξεκινά να κινηματογραφεί τη νέα του ζωή στο πατρικό. Την ίδια περίοδο, ο πατέρας του, Αντώνης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ομιλίας, λόγω μιας σειράς εγκεφαλικών επεισοδίων. Οι µόνοι που μπορούν να τον κατανοήσουν είναι ο γιoς του και η σύζυγός του. Και ενώ ο Χρήστος αρχικά επιδιώκει να απεικονίσει την αγωνία, το φόβο, το χιούμορ, τη γραφικότητα και την μπαναλιτέ της καθημερινότητας στην ηµι-λούμπεν Ελλάδα της κρίσης, τελικά βρίσκει ένα νέο μοντέλο συνύπαρξης και, μαζί µε αυτό, τη φωνή του Αντώνη.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 21/10, στις 23:00

«Επικίνδυνη Αποστολή 2» (2000) σε σκηνοθεσία Τζον Γου

Ο πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force) Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει τη νέα του επικίνδυνη αποστολή: να βρει και να καταστρέψει έναν φονικό ιό με το όνομα «Χίμαιρα». Στην πορεία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια διεθνή ομάδα τρομοκρατών, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην πράκτορας της IMF που έχει στα χέρια του και το αντίδοτο του ιού. Παιζουν: Τομ Κρουζ, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Θάντι Νιούτον, Βινγκ Ρέιμς.

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 21/10 στις 23:00

«3 Μέρες Διορία» (2014) σε σκηνοθεσία ΜακΤζι

Ο πράκτορας της CIA Ίθαν Ρένερ έχει μερικούς μόνο μήνες ζωής μπροστά του εξαιτίας μια ανίατης ασθένειας. Ο σκληροτράχηλος μεσήλικας θα ταξιδέψει στην Πόλη του Φωτός για να συναντηθεί με την εν διαστάσει σύζυγό του και την κόρη τους, θέλοντας να ζήσει λίγες στιγμές οικογενειακής θαλπωρής πριν από το τέλος. Η μυστηριώδης πράκτορας Βιβή, όμως, θα εμφανιστεί από το πουθενά, προσφέροντάς του μια εναλλακτική θεραπεία, με μοναδικό αντάλλαγμα τη δολοφονία ενός αρχιτρομοκράτη που βρίσκεται στο Παρίσι.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Άμπερ Χερντ, Χέιλι Στάινφελντ, Κόνι Νίλσεν.

*OPEN, Δευτέρα 21/10, στις 21:00

Το Λουλούδι της Ερήμου (2009) σε σκηνοθεσία Σέρι Χόρμαν

Η δωδεκάχρονη Γουόρις ζει σ’ ένα χωριό νομάδων στην έρημο της Σομαλίας. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο πατέρας της έχει αποφασίσει να την παντρέψει με έναν εβδομηντάχρονο βοσκό, το σκαει από τους δικούς της και πηγαίνει στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου να βρει τη γιαγιά της. Εκείνη όμως, ντροπιασμένη από την συμπεριφορά της εγγονής της, δεν την κρατά κοντά της αλλά τη στέλνει στο Λονδίνο, να δουλέψει ως καθαρίστρια εσώκλειστη στην πρεσβεία της Σομαλίας κοντά σε κάποιους συγγενείς. Για τα επόμενα χρόνια, η νεαρή Γουόρις ζει σε κατάσταση αιχμαλωσίας μέσα στην πρεσβεία μέχρι την ημέρα που ξεσπά εμφύλιος στην πατρίδα της και όλοι οι αξιωματούχοι τρέπονται σε φυγή. Ξαφνικά βρίσκεται να περιφέρεται μόνη, με μια βαλίτσα με τα ελάχιστα υπάρχοντά της στο χέρι, για πρώτη φορά στους δρόμους του Λονδίνου. Με τη βοήθεια της Μέριλιν, μιας κοπέλας με την οποία γνωρίστηκε τυχαία και η οποία την πήρε να μείνει μαζί της, βρίσκει δουλειά σε ένα εστιατόριο. Σύντομα η τύχη θα της χαμογελάσει όταν τραβά την προσοχή του διάσημου φωτογράφου Τέρι Ντόναλντσον και από εκείνη τη στιγμή η ζωή της θα αλλάξει για πάντα…

Παίζουν: Λίγια Κεμπεντε, Σάλι Χόκινς, Τίμοθι Σπολ.

*Alpha, Δευτέρα 21/10, στις 00:40