Τι ώρες ξεκινούν οι παρελάσεις σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

φωτογραφία Anastasia Liapi

Εορταστικές εκδηλώσεις σήμερα σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό για την 107η επέτειο της Απελευθέρωσης των πόλεων.

Καστοριά

07:00 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Μουζεβίκη (Αγίου Μηνά), Χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου & Σιατίστης κ. Αθανασίου, Φθιώτιδος, κ. Συμεών και Καστορίας, κ. Σεραφείμ.
10:30 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Μηνά του Θαυματουργού και των τιμίων Λειψάνων Αυτού, με κατεύθυνση τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, με τη συνοδεία Τιμητικού Αγήματος του Στρατού, της Στρατιωτικής Μουσικής της 9ης Μ/Π ΤΑΞ(ΠΖ), της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων.
11:00 Άφιξη πομπής – Έπαρση Σημαίας από τον Δήμαρχο Καστοριάς, τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Επίκουρο Καθηγητή-Οικονομολόγο, κ. Λεωνίδα Πουλιόπουλο.
12:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων. Κατάθεση Στεφάνων.
12:30  Παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Άργος Ορεστικό

Ώρα 08.00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής.
Ώρα 11.00 Τέλεση δοξολογίας και ακολούθως εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Ελένη Τσιπλάκη, καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού.
Ώρα 11.30 Μετάβαση στο Ηρώο Πεσόντων.Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης. Κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, οργανισμών, ιδρυμάτων, συλλόγων
Ώρα 12.00 Παρέλαση μαθητών, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει στο Δημοτικό Κατάστημα δεξίωση για το κοινό.