5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αν η σημερινή σου μέρα σε κούρασε, μην αγχώνεσαι! Κάτσε στο σπίτι σου παρέα με τα καλά φιλαράκια σου και δες μία από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή σου οθόνη.

«Η Διαβολογυναίκα» (1989) σε σκηνοθεσία Σούζαν Σάιντελμαν

Ένας λογιστής παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών υποκύπτει στο φλερτ μιας επιτυχημένης συγγραφέως ρομαντικών μυθιστορημάτων και εγκαταλείπει τη γυναίκα του για να ζήσει μαζί της. Η γυναίκα του όμως, φαινομενικά μια άχαρη νοικοκυρά, δεν το βάζει κάτω. Αφήνει την παλιά της ζωή και ιδρύει ένα πρακτορείο με μόνο γυναίκες εργαζόμενες και βάζει σκοπό να τον καταστρέψει οικονομικά, επαγγελματικά, προσωπικά. Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Ροζάν Μπαρ, Έντ Μπέγκλεϊ Τζούνιορ.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 12/11, στις 22:10

«USSAK» (2017) σε σκηνοθεσία Κυριάκου Κατζουράκη – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Με φόντο μια χώρα διαλυμένη και φοβισμένη, κάπου στο κοντινό μέλλον, παρακολουθούμε τη ζωή και τις ιστορίες μιας σειράς ετερόκλητων ανθρώπων: μιας πρώην περφόρμερ του δρόμου που δουλεύει στην γκαρνταρόμπα ενός σκυλάδικου, ενός οκτάχρονου κοριτσιού που περιφέρεται στους επικίνδυνους δρόμους, μιας ομάδας περιθωριακών που προσπαθούν να αντισταθούν, ενός ντραγκ/σόουμαν που απαγγέλλει Καρούζο, ενός θρυλικού πιανίστα, του αρχηγού μιας ακαθόριστης σκοτεινής εξουσίας, αγροτών που προσπαθούν να προστατέψουν τα χωράφια τους από τους μεταλλαγμένους σπόρους, αλλά και μελών μιας ιδιότυπης λέσχης που ανησυχούν «μην ξυπνήσουν αναρχικά αντανακλαστικά», υποστηρίζοντας την ίδια ώρα πως «Κανείς δεν σηκώνει κεφάλι γιατί δεν έχει»!

Λαθρέμποροι και αρχαιοκάπηλοι, κλεφτρόνια, περιθωριακοί και φτωχοδιάβολοι, «ένα μάτσο σαλεμένοι» που επιμένουν να μην «πεθάνουν από μαρασμό», ήρωες και αντιήρωες, άλλοι κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους κι άλλοι εγκλωβισμένοι σ’ έναν άκρατο εγωισμό, αρχίζουν να αλλάζουν, όταν οι συγκρούσεις πυκνώνουν και γίνονται αφόρητες. Η αφύπνιση για τον καθένα ξεχωριστά γίνεται ντόμινο.

Η ταινία εξερευνά την έννοια της κοινότητας και το νόημα της ουτοπίας. Μιας ουτοπίας όμως καθόλου ρομαντικής, καθώς, όπως ακούγεται στο φινάλε: «ο ουτοπιστής είναι σκληρός σαν ατσάλι. Ο απόλυτος υλιστής. Ο ουτοπιστής δίνει φωνή σ’ αυτούς που δεν έχουν». Παίζουν: Κάτια Γέρου, Γιάννης Τσορτέκης, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκος Νίκας, Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Πολύτιμος, Adrian Frieling, Θάνος Αλεξίου, Καμίλο Μπετανκόρ, Παύλος Ιορδανόπουλος και η μικρή Νέλλυ Θεοφιλοπούλου.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 12/11, στις 23:30

**Στο κανάλι θα προβληθεί νωρίτερα η ταινία μικρού μήκους «Memory Reloaded» (2013) σε σκηνοθεσία Πάνου Παππά, Δέσποινας Χαραλάμπους στις 23:00

«Σαχάρα» (2005) σε σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Μια φονική επιδημία ξεκινά από τη Βόρειο Αφρική και απειλεί να σκορπίσει το θάνατο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Εύα Ρόχας, διερευνά τα αίτια της επιδημίας και προσπαθεί να βρει ένα τρόπο για να τη σταματήσει, όταν κάποιος αποπειράται να τη δολοφονήσει. Την τελευταία στιγμή, σώζεται από τον Ντερκ Πιτ, έναν κυβερνητικό πράκτορα και αδιόρθωτο τυχοδιώκτη. Οι δυο τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο, για να βρουν την πηγή αυτής της απειλής, προτού καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε. Πρωταγωνιστούν: Μάθιου Μακόναχι, Πενέλοπε Κρουζ, Ρόμπερτ Κάβανα, Μάθιου Φλιν, Νίκολας Μπέβενι.

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 12/11, στις 23:00

«Catwoman» (2004) σε σκηνοθεσία Πιτόφ

 

Η Πέισενς, καταπιεσμένη υπάλληλος σε εταιρεία καλλυντικών, ανακαλύπτει ένα επικίνδυνο μυστικό των αφεντικών της, γλιτώνει από δολοφονική απόπειρα χάρη στη θαυματουργό επέμβαση μιας ιερής γάτας και μεταμορφώνεται σε Catwoman, μια δυναμική γυναίκα με φοβερές ακροβατικές και μυϊκές ικανότητες, διψασμένη για εκδίκηση. Με τους: Χάλι Μπέρι, Μπέντζαμιν Μπρατ, Σάρον Στόουν, Λάμπερτ Γουίλσον.

*OPEN, Δευτέρα 12/11, στις 21:00

«Ο εκλεκτός» (2010) σε σκηνοθεσία Άλμπερτ & Άλεν Χιούζ

Αποτέλεσμα εικόνας για The Book of Eli

Στο κοντινό μέλλον, 30 χρόνια περίπου μετά τον τελευταίο πόλεμο, ένας μοναχικός άνθρωπος διασχίζει την κατεστραμμένη πλέον Αμερική. Άδειες πόλεις, ραγισμένες λεωφόροι, καμμένη γη γύρω του – τα σημάδια μιας ολέθριας καταστροφής. Δεν υπάρχει πλέον πολιτισμός ούτε νόμος. Οι δρόμοι ανήκουν σε συμμορίες που θα σκότωναν έναν άνθρωπο για τα παπούτσια του, για μια στάλα νερό… ή και για κανένα λόγο. Ο Ίλαϊ νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος: να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει τα μυστικά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο Κάρνεγκι όμως, δεσπότης μιας μικρής πόλης, γνωρίζει τη δύναμη που κρατάει στα χέρια του ο Ίλαϊ και είναι αποφασισμένος να την αποκτήσει με κάθε τρόπο…

Παίζουν:  Ντένζελ Ουάσινγκτον, Γκάρι Ολντμαν, Μίλα Κούνις

*OPEN, Δευτέρα 12/11, στις 23:00