Για άλλη μία φορά τουριστικό λεωφορείο μπλόκαρε στο κέντρο της Καστοριάς

Ένα τουριστικό λεωφορείο στο κέντρο της πόλης, μπροστά από τα δικαστήρια, στην προσπάθεια του να στρίψει, μπλόκαρε, επειδή στο σημείο βρισκόταν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το τουριστικό λεωφορείο να κολλήσει στο σημείο για τουλάχιστον μισή ώρα και να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ο οδηγός του, προσπαθούσε απεγνωσμένα να στρίψει, κάνοντας μανούβρες ακριβείας. Ωστόσο το λεωφορείο δεν χωρούσε να περάσει ανάμεσα από τα οχήματα που ήταν παρκαρισμένα έξω από τα δικαστήρια. Ο οδηγός άρχισε να κορνάρει αλλά κανείς δεν ερχόταν για να απομακρύνει τα αυτοκίνητα.

Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα είναι συχνά. Υπάρχει κόσμος που δεν σέβεται τις απαγορεύσεις, παρκάρει όπου βρει και δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία.

Ας καταλάβουμε επιτέλους όλοι, πολίτες και αρμόδιοι ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και απαιτεί συνολική και επαγγελματική εργασία. Από τον τρόπο με τον οποίο σταθμεύουμε τα αυτοκίνητα μας, από την καθαριότητα και την τάξη που επικρατεί στην πόλη μέχρι τα μουσεία και τους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όλοι αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν το μέλλον του τουρισμού στην πόλη μας.

Πατριώτες δεν είμαστε στα λόγια αλλά στις καθημερινές πράξεις του καθενός μας.