4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια ακόμα κρύα μέρα του Χειμώνα, με τον «Γηρυόνη» να μας κρατάει στα σπίτια μας είναι η σημερινή. Αν τα σχέδια σου ακυρώθηκαν, μπορείς να διαλέξεις μία από τις παρακάτω ταινίες και να μετατρέψεις μια κρύα νύχτα στο απόλυτο movie night.

«Στα όρια» (2006) σε σκηνοθεσία Σάββα Καρύδα

Ο Ανδρέας είναι ένας νέος, μοναχικός ταξιτζής, που δουλεύει κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η μοναδική του παρέα είναι οι πελάτες του, άνθρωποι αυτής της σύγχρονης χαοτικής μεγαλούπολης, που ο καθένας διηγείται τη δική του ιστορία. Ιστορίες μικρές ή μεγάλες, σημαντικές ή ασήμαντες, μέσα από τις οποίες ο ήρωας ζει τη δική του ζωή. Η τυχαία συνάντησή του με μια γοητευτική και μυστηριώδη γυναίκα, τη Μαρία, που εισβάλλει ως καταλύτης στη ζωή του, γίνεται η αφορμή να αλλάξουν τα δικά του δεδομένα και να ζήσει τη δική του ιστορία, αφού αυτή τον παρασύρει σ’ ένα επικίνδυνο ερωτικό παιχνίδι ζωής και θανάτου, όπου τα όρια της αλήθειας και του ψέματος, του πάθους και του μίσους είναι δυσδιάκριτα.

Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Παναγιώτα Βλαντή, Γιώργος Κέντρος, Υρώ Λούπη, Στέλλα Μπαλωμένου, Ελένη Λιάσκα, Δημήτρης Παλπάνης, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Τάσος Πυργιέρης, Μαριάννα Παπασάββα, Θάνος Χρόνης, Παντελής Τσόγκας, Κωνσταντίνος Κυριακού, Ελένη Σεϊμένη, Παναγιώτης Κατσώλης, Τζένη Θεωνά, Ράνια Κώτση, Μαρία Φραγκουδάκη, Μαρίνος Μαρούλης, Νίκος Λιάσκος, Ειρήνη Κουμαριανού, Σταύρος Μερμήγκης, Αλεξία Τερεζάκη.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 26/11, στις 23:30

**Στο κανάλι θα προβληθεί νωρίτερα η ταινία μικρού μήκους «The noir project» (2014) σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαρδαρινού, με τους Μαρία Χατζηιωαννίδου, Δημήτρης Τσιλινίκος, Βαγγέλης Κωστέας, Λένα Πετροπούλου, Γιάννης Κακμέζης, Ελένη Μαβίδου, Πασχάλης Μουδούρης, Διονύσης Καραθανάσης, Θανάσης Δισλής, Αντώνης Καραγιάννης, Γιώργος Σφυρίδης, στις 23:00.

«Momentum» (2015) σε σκηνοθεσία Στίβεν Καμπανέλι

Η Άλεξ, μια μυστηριώδης γυναίκα με παρελθόν σε μεγάλες κλοπές, πείθεται από τον πρώην συνεργάτη της να αναλάβει μια τολμηρή τελευταία αποστολή. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι η κλοπή διαμαντιών που της ανέθεσαν είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου.

Παίζουν: Όλγκα Κουριλένκο, Τζέιμς Πιουρφόι, Μόργκαν Φρίμαν.

*OPEN, Τρίτη 26/11, στις 23:00

«Απόλυτος Κίνδυνος» (2002) σε σκηνοθεσία Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον 

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η ηγεσία της χώρας περνά στα χέρια του Ρώσου πολιτικού Νεμέροβ, την εξέλιξη του οποίου παρακολουθεί στενά ο Τζακ Ράιαν, αναλυτής της CIA. Αντίθετα με τους ανώτερους αξιωματούχους της CIA, που είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά στις προθέσεις και τα σχέδια του καινούριου προέδρου της Ρωσίας, ο Ράιαν ισχυρίζεται πως ο Νεμέροβ δεν αποτελεί απειλή για τη διατάραξη των σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ. Τα πράγματα δεν αργούν να πάρουν απρόβλεπτη τροπή, όταν η Βαλτιμόρη πλήγεται ξαφνικά από πυρηνική έκρηξη!

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέιμς Κρόμγουελ, Κεν Τζένκινς, Λιβ Σράιμπερ

*ΣΚΑΙ, Τρίτη 26/11, στις 23:00

«Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα» (2003) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

 Μια εταιρική εκδρομή με στόχο τη σύσφιξη των συναδελφικών σχέσεων, αλλά και την ανάπτυξη της ηγετικής ικανότητας σε ένα τροπικό νησί, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όταν οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Άνταμ Μπρόντι, Ρομπ Χιούμπελ

*OPEN, Τρίτη 26/11, στις 21:00