4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια ακόμα μέρα έφτασε στο τέλος της. Αν δεν έχεις όρεξη να κάνεις βόλτα ανάμεσα στους χριστουγεννιάτικους στολισμούς, τότε δες μια ταινία. Επίλεξε ανάμεσα σε δραματική ελληνική ταινία, δράσης ή ταινία μυστηρίου.

«PARK» (2016) σε σκηνοθεσία Σοφίας Εξάρχου

Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004, μια παρέα αγοριών ζει ανάμεσα στις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Τα αγόρια περιφέρονται άσκοπα ανάμεσα στα ερείπια, στήνοντας παιχνίδια-βίαιες απομιμήσεις των ολυμπιακών αθλημάτων- και οργανώνοντας ζευγαρώματα σκύλων για να βγάζουν χρήματα. Ο μεγαλύτερος της παρέας, ο Δημήτρης (17) μαζί με την Άννα (22) -πρώην αθλήτρια- προσπαθούν να ξεφύγουν από το Χωριό με προορισμό τα τουριστικά ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων. Καθώς οι εξορμήσεις τους συνεχίζονται και τα δυο παδιά εισχωρούν όλο και πιο πολύ στις ζωές των τουριστών, η επιθυμία του Δημήτρη για αποδοχή θα δοκιμαστεί με βίαιο τρόπο.

Παίζουν: Δημήτρης Κίτσος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ενούκι Γκβενετάτζε, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Παντελεάκης, Thomas Bo Larsen, Τζούλιο Κατσής, Γκόγκα Τσικλαούρι, Ντάβιντ Σίμτσακ, Μινέλλα Μπαλλή, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζεγκίνογλου, Μάριο Τζούτι, Σάββας Μπαλαχαζβίλι, Γιώργος Μοναστηριώτης, Τεό Αγγέλοφ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 17/12, στις 23:20

**Στο ίδιο κανάλι νωρίτερα θα προβληθεί και η ταινία μικρού μήκους «Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρεντι» (2011) σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Δραγασάκη στις 23:00.

«Ο Τελευταίος Μεγάλος Ήρωας» (1993) σε σκηνοθεσία Τζον ΜακΤίρναν

Ο 11χρονος Ντάνι είναι φανατικός θαυμαστής του Τζακ Σλέιτερ, πρωταγωνιστή ταινιών δράσης. Όταν ένας ηλικιωμένος φίλος του, που δουλεύει σε κινηματογραφική αίθουσα, του δίνει ένα μαγικό εισιτήριο που του είχε χαρίσει κάποτε ο μάγος Χουντίνι, ο Ντάνι μεταφέρεται μαγικά μέσα στη δράση της ταινίας όπου πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος του ηθοποιός. Και οι μεγάλες περιπέτειες ξεκινούν!

Παίζουν: Άρντολντ Σβαρτσενέγκερ, Αρτ Κάρνεϊ, Τσαρλς Ντανς, Άντονι Κουίν, Ρόμπερτ Πρόσκι. *ΣΚΑΙ, Τρίτη 17/12, στις 23:00

«Ο Άλλος» (2008) σε σκηνοθεσία  Ρίτσαρντ Έιρ

Ο Πίτερ ανακαλύπτει, μετά τον απρόσμενο χαμό της, ότι η πρώην γυναίκα του διατηρούσε παράνομο δεσμό. Τυφλωμένος από έντονη ζήλια και δίψα για εκδίκηση, θα ταξιδέψει στο Μιλάνο για να συναντήσει τον Λατίνο πρώην εραστή της, τον Ραλφ.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Αντόνιο Μπαντέρας, Λόρα Λίνεϊ, Ρομόλα Γκαράι.

*OPEN, Τρίτη 17/12, στις 21:00

«Το κορίτσι με το τατουάζ» (2011) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Ο Μίκαελ Μπλόμκβιστ, κορυφαίος ερευνητής δημοσιογράφος που έχει βρεθεί κατηγορούμενος για δυσφήμηση ενός επιχειρηματία, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης ανιψιάς του Χένρικ Βάνγκερ, ενός συνταξιούχου μεγαλοβιομήχανου, η οποία χρονολογείται πριν από 40 περίπου χρόνια. Κι ενώ στην πορεία ο Μπλόμκβιστ ανακαλύπτει πως η μακρά ιστορία της πολυμελούς οικογένειας του Βάνγκερ είναι γεμάτη από έριδες, μίση και ανομολόγητα μυστικά, η Λίζμπεθ Σαλάντερ, μια εκκεντρική χάκερ με εριστική συμπεριφορά και συχνά προβλήματα με το νόμο, αποφασίζει για τους δικούς της λόγους να τον βοηθήσει να βρει την άκρη του νήματος…

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Ρούνι Μάρα, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Στίβεν Μπέρκοφ, Ρόμπιν Ράιτ

*OPEN, Τρίτη 17/12, στις 23.00