8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς και το τηλεοπτικό πρόγραμμα διαθέτει από όλα τα καλά! Επίλεξε την ταινία που ταιριάζει στη διάθεσή σου:

«Το πιο όμορφο δώρο» (2002) σε σκηνοθεσία Άντι Γουόλκ

Είναι μια ιστορία για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Ένα αγοράκι αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τον πόνο για τον επικείμενο θάνατο της μαμάς του, καθώς βάζει σκοπό να ψάξει και να βρει να της δώσει το πιο σημαντικό δώρο της ζωής της. Σε αυτή του την προσπάθεια χαρίζει ένα δώρο σε μια άλλη οικογένεια καταφέρνοντας να τους εμπνεύσει να αξιολογήσουν από την αρχή τις δικές τους ζωές και να ανακαλύψουν τι είναι πιο σημαντικό για αυτούς.

Παίζουν: Ρομπ Λόου, Κίμπερλι Ουίλιαμς.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 30/12, στις 23.20

”The Extra Mile” (2016) σε σκηνοθεσία Βικτωρίας Βελλοπούλου – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ο Λευτέρης Παρασκευάς, ένας κομμωτής που ζει στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης και capital controls, θα πάρει μέρος στο πιο δύσκολο τρίαθλο του κόσμου: το Arch to Arc. Συγκεκριμένα, θα τρέξει 140 χλμ από τη Μαρμάρινη Αψίδα του Λονδίνου μέχρι το Ντόβερ, θα κολυμπήσει 33,8 χλμ διασχίζοντας το στενό της Μάγχης και θα διανύσει την απόσταση των 296 χλμ με ποδήλατο, για να τερματίσει στην Αψίδα του Θριάμβου από το Λονδίνο στο Παρίσι. Ο σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό, να ενισχύσει οικονομικά ανθρώπους με κινητικές και νοητικές δυσκολίες. Το ντοκιμαντέρ είναι το ψυχογράφημα ενός ανθρώπου που ξεπερνά τα όριά του για να βοηθήσει τους άλλους, επαναπροσδιορίζοντας την ιδέα του νικητή και ρίχνοντας φως στις σημαντικές πτυχές της ζωής.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 30/12, στις 23.00

«Κοίτα ποιος άλλος μιλάει» (1990) σε σκηνοθεσία Έιμι Χέκερλινγκ

Ο Τζέιμς έχει κερδίσει την καρδιά της Μόλι και δέχεται να παίξει τον ρόλο του πατέρα στο νεογέννητο αγόρι, ενώ ο μικρός Μίκι πρέπει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση από όλες! Ενα καινούριο μωρό στην οικογένεια, την Τζούλι.

Παίζουν: Ελίας Κοτέας, Κίρστι Αλεϊ, Ολυμπία Ντουκάκις, Τζον Τραβόλτα.

*ANT1, Δευτέρα 30/12, στις 22.45

«Η Μαγεμένη» (2007) σε σκηνοθεσία Κέβιν Λίμα

Η πανέμορφη πριγκίπισσα Ζιζέλ ετοιμάζεται να παντρευτεί τον άντρα των ονείρων της. Δε γνωρίζει όμως, ότι η σατανική και φθονερή βασίλισσα Ναρίσσα έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της. Θα εξορίσει την πριγκίπισσα από το μαγικό βασίλειο και θα τη στείλει στην… πολύβουη και πεζή πραγματικότητα του σύγχρονου Μανχάταν. Σαστισμένη μέσα σε αυτό το καινούριο και παράξενο περιβάλλον, που δεν θυμίζει σε τίποτα τον χαμένο πια παράδεισό της, η Ζιζέλ περιφέρεται άσκοπα αναζητώντας απεγνωσμένα λίγη μαγεία και αστερόσκονη. Όταν αυτή η μαγεία εμφανιστεί μέσω του… έρωτα στο πρόσωπο ενός γοητευτικού δικηγόρου, αναπόφευκτα στο μυαλό της έρχεται ο άντρας των ονείρων της στο μακρινό βασίλειο, που τόσο άδικα έχασε. Πόσο εφικτό τής είναι όμως να τυλίξει με τη μαγεία του έρωτα έναν υπερδραστήριο δικηγόρο, που δεν μπορεί να δει πέρα από τα όρια της καθημερινότητάς του και της καριέρας του;

Παίζουν: Έιμι Άνταμς, Σούζαν Σαράντον, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Τζέιμς Μάρσντεν, Τζούλι Άντριους.

*ALPHA, Δευτέρα 30/12, στις 22.50

«Ο Κύριος Πόππερ και οι πιγκουίνοι του» (2011) σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουότερς

Ο Τομ Πόπερ είναι ένα επιτυχημένο στέλεχος. Η επαγγελματική ζωή του όμως βυθίζεται στο χάος όταν κληρονομεί έξι πιγκουίνους. Σύντομα το διαμέρισμά του μετατρέπεται σε χιονισμένο τοπίο, όμως τελικά ο Τόμι, μέσα από αυτή την περίεργη «συγκατοίκηση», θα κατανοήσει τη σημασία της οικογένειας, ανθρώπινης και μη…

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Κάρλα Γκουτζίνο, Άντζελα Λάνσμπουρι, Οφίλια Λόβιμποντ.

*STAR, Δευτέρα 30/12, στις 21.00

 «Η Αρπαγή» (2008) σε σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Η 17χρονη Κιμ, είναι μεγάλη αδυναμία του πατέρα της, Μπράιαν Μιλς. Ο Μπράιαν είναι πρώην πράκτορας, που εγκατέλειψε την καριέρα του και τους κινδύνους της για να είναι κοντά στην αγαπημένη του κόρη στην Καλιφόρνια. Η Κιμ ζει με τη μητέρα της και τον πλούσιο πατριό της Στιούαρτ. Η Κιμ καταφέρνει και πείθει τον διστακτικό πατέρα της να της επιτρέψει να ταξιδέψει στο Παρίσι με την φίλη της Αμάντα. Όταν τα δύο κορίτσια φτάνουν στο Παρίσι, μοιράζονται το ταξί τους με έναν άγνωστο άντρα, που τους συστήνεται ως Πίτερ. Με τη νεανική τους αφέλεια, η Κιμ και η Αμάντα δίνουν στον άντρα μια σειρά από πληροφορίες, όπως ότι είναι μόνες στο Παρίσι.  Μια αδίστακτη σπείρα, που… «ειδικεύεται» στο εμπόριο νεαρών κοριτσιών, τις απαγάγει. Η Κιμ προλαβαίνει να καλέσει τον πατέρα της και να τον ενημερώσει για τι της συμβαίνει. Αυτό είναι ίσως το χειρότερο, που θα μπορούσε να συμβεί σε έναν πατέρα, να παρακολουθεί αβοήθητος μέσα από το κινητό του τηλέφωνο την απαγωγή της ίδιας του της κόρης. Αυτός ο φρικτός εφιάλτης γίνεται μια αβάσταχτη πραγματικότητα για τον Μπράιαν. Τώρα, δεν του απομένουν παρά ελάχιστες ώρες για να πάει στο Παρίσι και να σώσει την Κιμ. Και είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα για να το καταφέρει…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν

*STAR, Δευτέρα 30/12, στις 22:50

«Δε θέλω να γίνω εκατομμυριούχος» (2002) σε σκηνοθεσία Στίβεν Μπριλ

Ο Κος Ντιντς είναι ένας αξιαγάπητος ιδιοκτήτης πιτσαρίας σε μια μικρή και επαρχιακή κωμόπολη. Ξαφνικά γίνεται κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του θείου του, που ήταν μεγιστάνας των ΜΜΕ. Αποκτά από τη μια στιγμή στην άλλη 40 δισ. δολάρια, έναν όμιλο επιχειρήσεων, μια ομάδα ποδοσφαίρου, μια ομάδα μπάσκετ, ένα ελικόπτερο, ένα σπίτι-ανάκτορο και έναν… μπάτλερ. Θα περίμενε κανείς ότι θα κολυμπούσε στην ευτυχία, όμως τα προβλήματά του τώρα ξεκινούν. Τα ΜΜΕ θέλουν να μάθουν τα πάντα για αυτόν, οι πρώην συνεργάτες του θείου θέλουν να αγοράσουν στα γρήγορα το μερίδιό του για να ξεμπερδέψουν από αυτόν, και μια δημοσιογράφος στο κυνήγι της είδησης παριστάνει ότι τον έχει ερωτευτεί.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Γουινόνα Ράιντερ, Τζον Τορτούρο, Πίτερ Γκάλαγκερ.

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 30/12, στις 00.00

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» (2005) σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Ο Τσάρλι, ένα πάμπτωχο αγόρι, μαζί με τον παππού του Τζο, είναι ένα από τα πέντε τυχερά παιδιά που κερδίζουν το δικαίωμα να επισκεφτούν το εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού Γουίλι Γουόνκα, ο οποίος είχε 15 χρόνια να κάνει την όποια δημόσια εμφάνιση. Η ξενάγηση στο θαυμαστό εργαστήριο σοκαλατοποιίας αποδεικνύεται μια αληθινή δοκιμασία, μια περιπέτεια όπου κάθε παιδί φανερώνει τα ελαττώματα και τις αρετές του.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Φρέντι Χάιμορ, Ντέιβιντ Κέλι, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

*OPEN, Δευτέρα 30/12, στις 21.00