Ιντερνετική «επίθεση» σε μετανάστες στην Κορησό που πρέπει να μας προβληματίσει

Και μέσα στην χαρά και το ξεφάντωμα του καρναβαλιού ένα ολόκληρο χωριό φαίνεται ξαφνικά κακό, ξενοφοβικό, βίαιο και βάρβαρο.

Μια συμπλοκή που στέλνει στο νοσοκομείο τραυματισμένα 3 ανήλικα παιδιά, μετανάστες,  θύματα άγριας επίθεσης από ενήλικες κατοίκους της περιοχής, μπορεί να ταξιδέψει αστραπιαία στα κεντρικά Πρακτορεία Ειδήσεων και αυτομάτως να γίνει το Νο1 θέμα συζήτησης Πανελλαδικά.

Θέμα ωρών να διαδοθεί η είδηση πως στην Καστοριά οι κάτοικοι επιτίθενται και τραυματίζουν ανήλικους μετανάστες που φιλοξενούνται σε Δομές της περιοχής. Γιατί; Πώς; Καμία περαιτέρω πληροφορία. Καμία επίσημη ανακοίνωση από τις Αρχές ή το Νοσοκομείο. Το μόνο που αρκεί ώστε να γίνουν πολλά κλικς είναι η βία, το αίμα, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία. …κι ό,τι ήθελε προκύψει.

Έλα όμως που κανείς δε θα μετέδιδε τόσο εύκολα πως τόσους μήνες στην Καστοριά, τουλάχιστον, ψωνίζουμε κάθε Τετάρτη όλοι μαζί, ειρηνικά κι όμορφα, χωρίς επιθέσεις. Παίζουμε όλοι μαζί, όπως είναι και φυσικό, με τα παιδιά μας στην ίδια παιδική χαρά παραδίπλα.  Εθελοντές πηγαίνουν συχνά σε Δομές και προσφέρουν ανιδιοτελώς.

Αν υπάρχουν επιθέσεις, λεκτικές ή σωματικές, μεταξύ κατοίκων και μεταναστών, τότε θα υπάρχουν και μάρτυρες, ιατρικές γνωματεύσεις, φωτογραφίες, επώνυμες καταγγελίες, επίσημες ανακοινώσεις Αστυνομίας και νοσοκομείου κλπ που θα δίνουν άλλη βαρύτητα από απλές ασφαλείς πληροφορίες.

Το προσφυγικό είναι ένα λεπτό θέμα που βασανίζει ολόκληρη τη χώρα. Οφείλουμε όλοι να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι από τα πόστα μας ο καθένας, για τη διατήρηση της ηρεμίας και της τάξης στην περιοχή μας. Τα όρια είναι πολύ λεπτά…

Η διάψευση για τα γεγονότα στην Κορησό, όπως μετέδωσε ο alphafm:

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής κάτοικος της περιοχής είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με κάτοικο – φωτογράφο της περιοχής για τον τρόπο που έβγαιναν φωτογραφίας μαζί και με μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου του τοπικού Δημήτρη Γουγούση στο περιστατικό δεν εμπλέκονται οι μετανάστες και δεν έχει υπάρξει ούτε συνδρομή της αστυνομίας αλλά και κανείς δεν έχει πάει στο νοσοκομείο Καστοριάς.

O alphafm επικοινώνησε με το νοσοκομείο Καστοριάς και δεν υπάρχει κανένα περιστατικό τραυματισμένων ανθρώπων.

aboutKastoria

Η είδηση όπως αναρτήθηκε σε τοπικές ιστοσελίδες

Έκτακτο: Ξυλοκόπησαν ανήλικους μετανάστες στην Κορησό. Οι 3 διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Το καρναβάλι είναι συνυφασμένο με χορό, τραγούδι και κέφι. Δυστυχώς όμως δεν συνέβη το ίδιο και στο καρναβάλι της Κορήσου το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020.

Ειδικότερα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι ανήλικοι μετανάστες που φιλοξενούνται σε δομή της Κορήσου,  θέλησαν να διασκεδάσουν και νιώσουν την χαρά αυτών των ημερών. Ενώ παρακολουθούσαν ήσυχα την παρέλαση Καρναβαλιού δέχθηκαν ξαφνικά επίθεση από ενήλικες, κατοίκους της περιοχής.

Οι ανήλικοι, ανήμποροι να αντιδράσουν, ξυλοκοπήθηκαν αγρίως. Κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο τα παιδιά δέχθηκαν τόσο άγρια επίθεση και ειδικά μια τόσο χαρούμενη ημέρα. Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι 3 παιδιά μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.