8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της γι΄αυτό βάλε μια καλή ταινία, κάλεσε την παρέα σου και απόλαυσε το απόλυτο movie night.

«Καζαντζάκης» (2017) σε σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Το θέμα της ταινίας ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ είναι η πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα του 20ου αιώνα, Νίκου Καζαντζάκη και στηρίζεται πάνω στο έργο του ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ, το οποίο είναι η αυτοβιογραφία του. Είναι μια υπαρξιακή αναζήτηση του συγγραφέα ο οποίος ταξιδεύοντας σε όλο το κόσμο διεκδικεί βιωματικά να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα, στην Κρητική Ματιά: «Η ζωή είναι ανήφορος και πρέπει να τον ανέβουμε με αξιοπρέπεια και ανδρεία.» Ανυποχώρητος στις αξίες του, αντιμετωπίζει με στωικότητα και αξιοπρέπεια τις διώξεις του, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το έργο του, το οποίο υπερασπίζεται την ελευθερία του κάθε ανθρώπου, τις αξίες της ζωής και το Ελληνικό ΦΩΣ. Η ζωή του Νίκου Καζαντζάκη είναι μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο. Το δημιουργικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη εμπνέει το σήμερα και ενεργοποιεί ευεργετικά το αύριο.

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Νίκος Αθερίδης, Νίκος Καρδώνης

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 3/1 στις 22:00

«2:22» (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Κάρι – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 

Η ιστορία ακολουθεί τον Ντίλαν, έναν άνθρωπο του οποίου η ζωή εκτροχιάζεται οριστικά όταν ένα δυσοίωνο πρότυπο γεγονότων επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο κάθε μέρα, σταματώντας ακριβώς στις 2:22 μ.μ. Όταν ερωτεύεται τη Σάρα, μια όμορφη γυναίκα της οποίας η ζωή απειλείται από αυτά τα παράξενα γεγονότα, ο Ντίλαν πρέπει να λύσει το μυστήριο του 2:22 για να διατηρήσει μια αγάπη της οποίας η δεύτερη ευκαιρία έφτασε τελικά.

*OPEN, Παρασκευή 3/1 στις 23:00

«Ο ροζ πάνθηρας» (2006) σε σκηνοθεσία Σον Λέβι 

Ο κομπλεξικός επιθεωρητής Ντρέιφους αναθέτει επίτηδες σε έναν βλάκα αστυνομικό, τον Κλουζό, την έρευνα για τη δολοφονία ενός προπονητή και την κλοπή ενός διάσημου διαμαντιού. Ο Κλουζό μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου παρά τη χαζομάρα του έχει διάφορες επιτυχίες με τον εκεί υπόκοσμο.

Παίζουν οι: Στιβ Μάρτιν, Ζαν Ρενό, Κέβιν Κλάιν, Μπιγιονσέ Νόουλς

*OPEN, Παρασκευή 3/1 στις 21:00

«Ο Κλέψας, του Κλέψαντος» (1958) σε σκηνοθεσία Μάριο Μονιτσέλι 

Μια συμμορία μικροαπατεώνων που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου.

Παίζουν: Κλαούντια Καρντινάλε, Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ρενάτο Σαλβατόρε

*ΒΟΥΛΗ, Παρασκευή 3/1 στις 22:00 

«Η Μάγισσα» (2005) σε σκηνοθεσία Νόρα Έφρον 

Ο Τζακ Γουάιατ, ξεπεσμένος κινηματογραφικός αστέρας, πείθεται να παίξει στην αναβίωση του σίριαλ “Η μάγισσα” με την προϋπόθεση να έχει μια άγνωστη και “ακίνδυνη” παρτενέρ. Την οποία και βρίσκει στο πρόσωπο της άπειρης Ίζαμπελ, αγνοώντας φυσικά ότι εκείνη είναι αληθινή μάγισσα.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Γουίλ Φέρελ, Μάικλ Κέιν, Σίρλεϊ Μακ Λέιν

*ΑΝΤ1, Παρασκευή 3/1 στις 21:00

«Επίθεση στο σταθμό 13» (2005) σε σκηνοθεσία Ζαν Φρανσουά Ρισέ

 

Ντιτρόιτ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο διαβόητος γκάνγκστερ Μάριον Μπίσοπ, που μόλις συνελήθφη για την δολοφονία αστυνομικών, μεταφέρεται στη φυλακή. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της ξαφνικής κακοκαιρίας, το όχημα που τον μεταφέρει κάνει αναγκαστική στάση στο αστυνομικό τμήμα 13, που σύντομα πρόκειται να κλείσει. Επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού του τμήματος είναι ο αρχιφύλακας Τζέικ Ρένικ, ένας αστυνομικός που απέχει οικειοθελώς από την ενεργό δράση εδώ και οκτώ μήνες καθώς τον κυνηγούν «φαντάσματα» από το παρελθόν: ο ίδιος αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο δύο συναδέλφων του. Αμέσως μετά τον εγκλεισμό των κρατουμένων στα κελιά, η τηλεφωνική επικοινωνία διακόπτεται ξαφνικά και το αστυνομικό τμήμα δέχεται επίθεση! Άνδρες ντυμένοι στα λευκά σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο απαιτώντας την παράδοση του Μπίσοπ στα χέρια τους. Είναι η στιγμή που ο Τζέικ Ρένικ αποφασίζει να επανέλθει στην ενεργό δράση. Περικυκλωμένοι από ένοπλους άνδρες με αμείλικτες προθέσεις, χωρίς υποστήριξη και αποκομμένοι από τον κόσμο, οι λιγοστοί αστυνομικοί, οι πολιτικοί υπάλληλοι του τμήματος και οι κρατούμενοι θα συσπειρωθούν για να αντιμετωπίσουν την απειλή…

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Λόρενς Φίσμπερν, Γκάμπριελ Μπερν, Τζον Λεγκουϊζάμο, Μπράιαν Ντένεχι

*STAR, Παρασκευή 3/1 στις 21:00

**Στο κανάλι αργότερα θα προβληθεί και η δραματική ταινία «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χείγουορθ» στις 23:30.

«Η νύφη το έσκασε» (1999) σε σκηνοθεσία Γκάρυ Μάρσαλ

Ο δημοσιογράφος Άικ Γκράχαμ, που δεν φημίζεται για την καλή του γνώμη γενικά για τις γυναίκες, αναλαμβάνει να γράψει ένα άρθρο για την Μάγκι, μια νεαρή κοπέλα που έχει τη συνήθεια να «στήνει» τους υποψήφιους συζύγους της στα σκαλιά της εκκλησίας. Το άρθρο όμως θα οδηγήσει στην απόλυσή του, αφού η εκδότρια και σύζυγός του το κρίνει ανεπαρκές και ατεκμηρίωτο. Τώρα ο Άικ, στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει τη δημοσιογραφική του φήμη, αναλαμβάνει να γράψει ένα πιο τεκμηριωμένο άρθρο ακολουθώντας την Μάγκι στις προετοιμασίες της για τον… τέταρτο γάμο που ετοιμάζεται να κάνει. Αν και είναι βέβαιος για την εξέλιξη της τελετής, τα πράγματα θα έρθουν λίγο διαφορετικά…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζόαν Κιούζακ, Χέκτορ Ελιζόντο, Ρίτα Γουίλσον, Πολ Ντούλεϊ

*ALPHA, Παρασκευή 3/1 στις 23:40

 «Η παναγία των Παρισίων» (1996) – ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ 

Το 1996, το παραμύθι του Βίκτορ Ουγκώ «The Hunchback of Notre Dame» δισκευάστηκε από τη Disney και έγινε ταινία-μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων (στην Ελλάδα για τον Κουασιμόδο «δάνεισε» τη φωνή του ο Σάκης Ρουβάς). Η μουσική της ταινίας προτάθηκε για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα. Η 34η ταινία μεγάλου μήκους της εταιρείας παραγωγής έχει αρκετές διαφορές από το βιβλίο, καθώς η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον Κουασιμόδο και την προσπάθεια του να γίνει αποδεκτός από την κοινωνία.

*ALPHA, Παρασκευή 3/1 στις 21:50