4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Πέμπτη ήρθε! Με το αγαπημένο Σάββατο να βρίσκεται όλο και πιο κοντά μας. Αν έχεις κουραστεί ήδη από αυτή την εβδομάδα δες μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή οθόνη, και απόλαυσε το υπόλοιπο της βραδιάς σου.

«Η Αποφοίτηση» (2016) σε σκηνοθεσία Κριστιάν Μουντζίου.

Ο Ρομέο είναι ένας γιατρός που ζει σ ένα μικρό ορεινό χωριό της Τρανσυλβανίας και έχει μεγαλώσει την 18άχρονη κόρη του με την προοπτική να φύγει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Το σχέδιό του βρίσκεται πολύ κοντά στην επιτυχία, αφού η Ελίζα έχει κερδίσει μια υποτροφία για σπουδές Ψυχολογίας στην Αγγλία. Πρέπει απλώς να περάσει τις τελικές εξετάσεις, κάτι πολύ εύκολο για μια τόσο καλή μαθήτρια. Όμως, μία μέρα πριν από τις εξετάσεις, η Ελίζα πέφτει θύμα μιας επίθεσης που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της. Τώρα, ο Ρομέο καλείται να λάβει μία απόφαση. Υπάρχουν τρόποι να λύσει το πρόβλημα, αλλά κανένας απ αυτούς δεν συμβαδίζει με τις αρχές που ο ίδιος ως πατέρας δίδαξε στην κόρη του. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Κριστιάν Μουντζίου («Πίσω από τους λόφους», «4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες»), επιστρέφει με μια δυνατή οικουμενική σπουδή πάνω στην πατρική ανασφάλεια, τη σχετικότητα της αλήθειας και την αμφισημία του συμβιβασμού, ιδωμένη μέσα από μία σχέση πατέρα και κόρης. Μια μοναδική και ασυμβίβαστη οπτική.

Παίζουν: Αντριάν Τιτιένι, Μαρία-Βικτόρια Ντράγκους, Ράρες Άντριτσι, Λία Μπουγκνάρ, Βλαντ Ιβάνοφ, Μαλίνα Μανοβίκι, Εμάνουελ Πάρβου.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 30/1 στις 23:00

«Οι Θεοί της Αιγύπτου» (2016) σε σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ο θνητός ήρωας Μπεκ ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Χόρους σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει υφαρπάξει τον θρόνο της Αιγύπτου, βουτώντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και τις διαμάχες…

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μπρέντον Θουέιτς, Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου

*Star, Πέμπτη 30/1 στις 21:00

«Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι» (2017) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Η Αναστάζια Στιλ, αποκαρδιωμένη από τα σκοτεινά μυστικά του πληγωμένου συναισθηματικά νεαρού επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι, έχει διακόψει τη σχέση τους κι έχει ξεκινήσει μια καινούρια καριέρα σ? έναν εκδοτικό οίκο, έχοντας να αντιμετωπίσει και την έντονη πολιορκία του προϊσταμένου της. Όμως, ο πόθος της για τον Γκρέι κυριαρχεί ακόμα σε κάθε της σκέψη κι έτσι, όταν εκείνος προσπαθεί να δελεάσει την Άνα για να επιστρέψει στη ζωή του, προτείνοντάς της μια νέα συμφωνία, εκείνη δεν μπορεί να του αντισταθεί…

Παίζουν: Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον, Κιμ Μπάσιντζερ, Χιού Ντάνσι, Μαξ Μαρτίνι, Τάιλερ Χέχλιν, Ρίτα Όρα

*Star, Πέμπτη 30/1 στις 23:30

«Διασταυρούμενα πυρά» (2012) σε σκηνοθεσία Τζέσι Τερέρο

Ένας νεοσύλλεκτος εντάσσεται στην ομάδα ενός διεφθαρμένου αστυνομικού που ήταν συνεργάτης του δολοφονημένου πατέρα του, και μαθαίνει την αληθινή αιτία του θανάτου του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, 50 Cent, Φόρεστ Γουίτακερ.

*Open, Πέμπτη 30/1 στις 22:00