To Instagram: Πως λειτουργεί ο αλγόριθμος και 10 πρακτικές συμβουλές επιτυχίας

Το Instagram με 1,2 εκατομμύρια χρήστες στην Ελλάδα, με την πλειονότητα των χρηστών του να είναι γυναίκες  μέχρι 35 χρονών, αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο προβολής. Διαβάστε πως λειτουργεί και 10 πρακτικές συμβουλές επιτυχίας.

αλγόριθμος Instagram

Πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος του Instagram;

Ο αλγόριθμος στοχεύει στο να κρατάει τους χρήστες ευχαριστημένους.

Αν ο αλγόριθμος δεν δείχνει στους χρήστες ενδιαφέρον και engaging περιεχόμενο, θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή όλο και λιγότερο.

Αν ξέρεις πως λειτουργεί ο αλγόριθμος που σου εμφανίζει τι βλέπεις, θα καταλάβεις με τι τρόπο πρέπει να προσαρμόσεις τις αναρτήσεις σου.

Εngagement- διάδραση

Εngagement- διάδραση

 1. Όταν δημοσιεύεις για πρώτη φορά μια φωτογραφία, εμφανίζεται σε ένα μικρό ποσοστό του κοινού σου.
 2. Το Instagram μετράει το πόσο γρήγορα αυτή η φωτογραφία μαζεύει comments και likes.
 3. Εάν η φωτογραφία σου προσελκύει μεγάλο engagement, το Instagram θα την εμφανίσει σε ένα μεγαλύτερο μέρος του κοινού σου.  Ίσως ακόμη να το εμφανίσει στις σελίδες του Chrome, Firefox κλπ
 4. Αν η ανάρτησή σου εξακολουθεί να προσελκύει μεγάλο engagement, η φωτογραφία σου θα παραμείνει στην κορυφή του feed του κοινού σου και θα προσεγγίσει περισσότερα άτομα.
 5. Αν η φωτογραφία σου δεν προσελκύσει αρχικά μεγάλο engagement, θα προωθηθεί πιο χαμηλά στη σελίδα, και θα την δουν λιγότεροι από το κοινό σου.

Relationships:  Οι σχέση του χρήστη με σένα  και τις αναρτήσεις σου

instagram algorithmos

5 είναι οι παράγοντες που κοιτά το Instagram για να σου εμφανίσει τι θα δεις.

 1. Η σχέση σου με κάποιο άτομο. Εάν κάνεις συχνά comments και likes στις δημοσιεύσεις ενός συγκεκριμένου ατόμου, το Instagram θα σιγουρέψει ότι θα συνεχίσεις να βλέπεις τις δημοσιεύσεις του.
 2. Likes & Comments. Το Instagram θα εξετάσει πόσα likes και comments λαμβάνει μια δημοσίευση όταν αποφασίζει τι θα σου δείξει.
 3. Κοινοποιήσεις. Αν στέλνεις δημοσιεύσεις σε ένα φίλο σου, είναι ένα σημάδι ότι πραγματικά σου αρέσουν αυτές οι δημοσιεύσεις, οπότε το Instagram θα σου δείξει περισσότερα στο μέλλον.
 4. Αναζητήσεις προφίλ. Αν αναζητείς συχνά για κάποιο προφίλ, το Instagram το λαμβάνει ως ένδειξη ότι θέλεις να βλέπεις τις αναρτήσεις του συγκεκριμένου προφίλ.
 5. Τα ενδιαφέροντα σου. Ο αλγόριθμος του Instagram λαμβάνει υπόψη τα δικά σου ενδιαφέροντα και πόσο συχνά έχεις αλληλεπιδράσει, ακολουθήσει και έχεις εμπλακεί σε παρόμοιο περιεχόμενο στο παρελθόν.
  Το Instagram εξετάζει κατά πόσο εμπλέκεσαι και με ποιες  φωτογραφίες και βίντεο αλληλεπιδράς.

Συμβουλές

Συμβουλές Instagram

 1. Προκαλέστε διάδραση:  Κάντε ερωτήσεις, ζητήστε από τους followers σας να μοιραστούν τις απόψεις τους και προτρέψτε τους να σας κάνουν tag.
  Αφιερώστε λίγο  λίγο χρόνο κάθε μέρα για να αναζητήσετε τοποθεσίες, hashtags και accounts διαφόρων influencers. Ακολουθείστε όσους σας ενδιαφέρουν.
  Παράλληλα, μπορείτε να κάνετε like σε φωτογραφίες, να αφήσετε σχόλια και να συμμετάσχετε σε σχετικές συνομιλίες άλλων. Είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι θα κάνουν το ίδιο με δικές σας αναρτήσεις
 2. Κάντε Stories: Το Instagram υπολογίζει επίσης το engagement που δημιουργείται μέσα από τα stories (για παράδειγμα, αν κάποιος βλέπει στο replay το story σου, κάνει comment και share, ή κάνει vote σε poll, η επιχείρησή σου μπορεί να εμφανιστεί στο feed του την επόμενη φορά).
  Στους περισσότερους πελάτες μου προτείνω εργαλεία που αυτοματοποιούν λίγο την εργασία και δουλεύουν με έτοιμα πρότυπα. Δείτε αυτή τη λίστα
 3. Δημιούργησε “ανθρώπινες” δημοσιεύσεις που θα απολαύσει το κοινό σου, θα το κάνει να κατανοήσει το brand σου ή θα του παρέχει αξία. Αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να ξέρεις το κοινό σου
 4. Οι αναρτήσεις που φέρουν τοποθεσία (geotag) , λαμβάνουν 79% περισσότερο engagement
  instagram geotag
 5. Χρησιμοποιείτε δημοφιλή φίλτρα και τα ίδια για να έχετε ομοιομορφία.
  Το πιο δημοφιλές φίλτρο στο Instagram, είναι το Clarendon από τα 40 που διαθέτει το Instagram και μάλιστα σε 119 χώρες! Για αναρτήσεις που περιλαμβάνουν “φύση”, το πιο δημοφιλές φίλτρο είναι το Valencia. Για αναρτήσεις που έχουν να κάνουν με τον κόσμο της μόδας, το πιο δημοφιλές είναι το Kelvin. Για τα φαγητά είναι το Skyline.
 6. Βάλτε  emojis
  emojisΥπάρχουν ένα σωρό έρευνες που δείχνουν ότι η χρήση τους προκαλεί μεγαλύτερη διάδραση
 7. Βάλτε τη σωστή περιγραφή στο Bio. Ένα έξυπνο κείμενο με emojis και links.
 8. Χρησιμοποιήστε τα σωστά Hashtags
  instagram hashtags

  Το Instagram σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε μέχρι και 30 hashtags μαζί με τη δημοσίευσή σας. Βρείτε επομένως εκείνα που περιγράφουν καλύτερα την ανάρτηση που θέλετε να κάνετε.
  Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε Brand | Generic | Product | Location Hashtags ώστε να προσδιορίσετε την επιχείρηση, τον κλάδο που ειδικεύεστε, το προϊόν αλλά και την περιοχή που βρίσκεστε.

  Αναρτήσεις μέχρι 9 hashtags τα πάνε καλύτερα

  enia hashtags Δείτε εδώ τον πληρέστερο οδηγό hashtags που βρήκα 

 9. Κάντε διαγωνισμούς. Είναι ο γρηγορότερος τρόπος να αυξήσετε τους ακολούθους σας
  διαγωνισμοί instagram
 10. Μετάτρεψε το προφίλ σας απο προσωπικό σε εταιρικό αν είστε εταιρεία και έχετε σελίδα στο Facebook .
   1. Πηγαίνετε στο προφίλ σας και πατήστε .
   2. Πατήστε Μετατροπή σε εταιρικό προφίλ και επιλέξτε τη Σελίδα Facebook που θέλετε να συνδέσετε με το εταιρικό προφίλ σας στο Instagram. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη ρύθμιση “Δημόσιο” για το προφίλ σας. Οι ιδιωτικοί λογαριασμοί δεν μπορούν να μετατραπούν σε εταιρικούς λογαριασμούς.

  Με έναν εταιρικό λογαριασμό έχετε πρόσβαση σε νέες εταιρικές λειτουργίες και στα Στατιστικά του Instagram.

  Σημείωση: Προς το παρόν, κάθε εταιρικό προφίλ στο Instagram μπορεί να συνδεθεί με μία μόνο Σελίδα Facebook.

  Στη σελίδα Δημιουργήστε το προφίλ της επιχείρησής σας, ελέγξτε τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης, κάντε τυχόν αλλαγές και πατήστε Τέλος.

 

korikis.com