5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή βράδυ, αν δεν θέλεις να βγεις έξω με τους φίλους σου και αφού δεν μπορείς να απολαύσεις τις μπουμπούνες λόγω κορωναϊού, μπορείς να κάτσεις στο σπίτι μαζί με μία από τις παρακάτω ταινίες.

«Πολυξένη: Μια ιστορία από την Πόλη» (2017) σε σκηνοθεσία Δώρα Μασκλαβάνου

Ένα ζευγάρι επιφανών Κωνσταντινουπολιτών, υιοθετούν μια ορφανή Ελληνοπούλα, από τον «άγιο» τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γηρατειά τους. Έτσι, το 1955, η 12άχρονη τότε Πολυξένη, αποχωρίζεται αναγκαστικά τον μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο και ξεκινά μια νέα ζωή με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ονειρεύεται και διεκδικεί τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί και να διαχειριστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω από την πλάτη της με στόχο την κληρονομιά της. Το κορίτσι «λεία», ζει για πάντα, με την αθωότητα της παιδικής της ηλικίας. Ερωτεύεται τον Κερέμ αναγνωρίζοντας σ αυτόν την κοινή μοίρα του ταπεινού, μοναχού ανθρώπου. Μια άνιση, απαγορευμένη και αδιέξοδη αγάπη, που γκρεμίζεται βίαια. Και η Πολυξένη –πολύ ξένη- θυσιάζεται ανελέητα στο «πανηγύρι της ματαιοδοξίας» ενός περιβάλλοντος άθλιων ανθρώπων.

Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Özgür Emre Yıldırım, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Υβόννη Μαλτέζου, Ερρίκος Λίτσης, Χριστίνα Σανλίογλου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 1/3 στις 23:00

«Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» (1998) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο λοχαγός του αμερικανικού στρατού, Τζον Μίλερ, αποβιβάζεται στην Νορμανδία κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, με αποστολή να βρει και να φέρει πίσω στην πατρίδα τον νεαρό στρατιώτη Ράιαν, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας του που παραμένει ζωντανός στον πόλεμο. Μαζί με μια μικρή ομάδα θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον Ράιαν ενώ ο πόλεμος μαίνεται και οι δυσκολίες φαντάζουν απροσπέλαστες.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ματ Ντέιμον, Μπάρι Πέπερ, Τομ Σίζεμορ, Τζέρεμι Ντέιβις, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Βιν Ντίζελ, Έντουαρντ Μπέρνς, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 1/3 στις 21:00

«Ο Τρελοπενηντάρης» (1971) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ο Ανδρέας Τεπενδρής, είναι ένας επιπόλαιος πενηντάρης, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί επαγγελματικά. Κατά καιρούς καταπιάνεται με διάφορες δουλειές με αποτέλεσμα να βρίσκεται πάντα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Σε συνεργασία με τον αδελφικό του φίλο Φρίξο, ανοίγει μια σχολή μανεκέν. Η επίσκεψη ενός παλιού του φίλου, που έχει γυρίσει από την Αμερική πετυχημένος και με πολλά σχέδια για νέες δουλειές, του δίνει μεγάλη χαρά. Έτσι, όταν του προτείνει να τον πάρει ως συνέταιρο στις δουλειές του, με την προϋπόθεση να σοβαρέψει και να αλλάξει τρόπο ζωής, ο Ανδρέας αφήνει τη σχολή μανεκέν και αρχίζει να ζει μια καινούρια ζωή, παριστάνοντας τον μεγαλοεπιχειρηματία. Σιγά-σιγά, χάνει τα μυαλά του, γιατί γνωρίζει μια πάμπλουτη Αμερικάνα και απαρνιέται ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του. Εκείνη όμως, με τη βοήθεια της κόρης του, που δεν μπορεί να βλέπει έτσι τον πατέρα της αλλά και των φίλων του, που θέλουν να τον συνετίσουν, του στήνει μια παγίδα και τον κάνει να ξαναβρεί τα λογικά του.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Ρίκα Διαλυνά, Αλέκος Τζανετάκος, Βίκυ Βανίτα, Ανδρέας Φιλιππίδης.

*Star, Κυριακή 1/3 στις 21:00

«Ο Βράχος» (1996) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Απογοητευμένος από την αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τις οικογένειες νεκρών στρατιωτών της ομάδας του, ο στρατηγός Φρανκ Χάμελ αποφασίζει να καταλάβει με τους άντρες του την υψίστης ασφαλείας φυλακή του Αλκατράζ. Κρατώντας ομήρους 83 τουρίστες, απειλεί να εξαπολύσει ένα ισχυρό βιολογικό όπλο στο Σαν Φρανσίσκο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά του. Το Πεντάγωνο και το F.B.I. αναζητούν λύση απεγνωσμένα. Για να αντιμετωπίσουν όμως άμεσα την κατάσταση, δεν έχουν άλλη λύση, από το να ζητήσουν τελικά τη βοήθεια ενός πρώην κρατουμένου αυτών των φυλακών, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός έγκλειστος που κατάφερε ποτέ να αποδράσει από εκεί.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Νίκολας Κέιτζ, Εντ Χάρρις, Ντέιβιντ Μορς, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Μάικλ Μπίεν.

*Alpha, Κυριακή 1/3 στις 21:00

«Snowpiercer» (2013) σε σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν-Χο

Έτος 2031. Ένα αποτυχημένο πείραμα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια νέα και καταστροφική εποχή παγετώνων. Κάθε ζωντανός οργανισμός πάνω στη Γη έχει εξοντωθεί. Οι μόνοι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν είναι οι επιβάτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης, που περιφέρονται για χρόνια γύρω από τη Γη, ελπίζοντας σε μια διέξοδο. Όμως οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης» στο τελευταίο βαγόνι, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Με αρχηγό τον Κέρτις, αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο του τρένου και να μοιραστούν τις ανέσεις που υπάρχουν στην «πρώτη θέση». Η ελίτ των… πρώτων βαγονιών θα κάνει τα πάντα από την πλευρά της, για να κρατήσει τον έλεγχο του κινητήρα. Έτσι όμως, θα οδηγήσει την ομάδα του Κέρτις πιο κοντά στην οργισμένη επανάσταση και τους επιβάτες σε έναν αναπόφευκτο «εμφύλιο».

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σονγκ Κα-Χονγκ, Τίλντα Σουίντον, Τζέιμι Μπελ, Οκτάβια Σπένσερ, Γιούαν Μπρέμνερ, Τζον Χαρτ, Εντ Χάρις, Κο Ασούνγκ.

*Alpha, Κυριακή 1/3 στις 00:00