Δημιουργήθηκε «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» – Προσήχθη ο διαχειριστής

Σάλο προκαλεί από χθες η είδηση που κάνει τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου σχετικά με την δημιουργία στις 3 Μαρτίου στον Βόλο όπως αποδείχτηκε και τον διαμοιρασμό σελίδας στο facebook η οποία τιτλοφορούνταν ως «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» προκαλώντας φόβους για άνοδο της ακροδεξιάς παράλληλα με τα όσα συμβαίνουν στα σύνορα του Έβρου και στα νησιά.

Στην σελίδα στο facebook τα μέλη της αναρτούσαν μεταξύ άλλων τα όπλα που διέθεταν, μερικοί έβαζαν και τις άδειες οπλοφορίας, με τις αναρτήσεις τους πάντα συνοδευόμενες από δηλώσεις μίσους κατά «λαθρομεταναστών» στον Βόλο ο οποίος σύμφωνα με τα μέλη έπρεπε να «ξεβρωμίσει». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-thessalia.gr τα μέλη οργάνωναν και ταξίδι στον Έβρο με τα όπλα τους για να φυλάξουν τα σύνορα.

Οι φωτογραφίες με τα όπλα και τα στιλέτα από τους χρήστες της ομάδας και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα στο διαδίκτυο κινητοποίησαν αμέσως την Ασφάλεια Βόλου που προχώρησε σε προσαγωγές. Μετά τις προσαγωγές το όνομα της σελίδας άλλαξε και ονομάστηκε σε «Σύλλογο Πατριωτών Βόλου».

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο ο 34χρονος διαχειριστής της σελίδας εκλιπαρούσε όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα χθες τους αστυνομικούς στην ασφάλεια λέγοντας πως «Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας, δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος». Το e-thessalia.gr σημειώνει πως μέσα από την Ασφάλεια ο διαχειριστής με ανάρτησή του ζητούσε να ακυρωθεί η αντισυγκέντρωση στον Αγιο Νικόλαο, που οργάνωνε γιατί ήταν “παράνομη”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Μέσου, η Αστυνομία δεν στοιχειοθέτησε κατηγορίες σε βάρος του, ωστόσο, θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Βόλου, προκειμένου να αποφανθεί εκείνος εάν προκύπτει παράβαση του νόμου περί ρατσισμού και ρατσιστικής βίας.

parallaxiMag με πληροφορίες από e-thessalia.gr