8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλο ένα βράδυ Παρασκευής έφτασε και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική εβδομάδα!

Αφού δεν μπορείς να κανονίσεις έξοδο, λόγω κορονοϊού, μην ανησυχείς διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες.

«Real Steel» (2011) σε σκηνοθεσία Σον Λέβυ

Στο Ντιτρόιτ του κοντινού μέλλοντος το σταθερά δημοφιλές σπορ της πυγμαχίας έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο, αυτό της υψηλής τεχνολογίας. Πάνω στο ρινγκ, οι γροθιές που ανταλλάσσονται δεν είναι από ανθρώπους, αλλά από γιγαντόσωμα ανθρωπόμορφα ρομπότ. Στο περιθώριο αυτών των αγώνων, ο Τσάρλι Κέντον, ξεπεσμένος μποξέρ, αναπολεί τις μέρες της παλιάς δόξας, όταν ήταν στο επίκεντρο των αγώνων. Τώρα προσπαθεί απλά να επιβιώσει κατασκευάζοντας ρομπο-πυγμάχους από παλιοσίδερα. Όλα όμως αλλάζουν, όταν κάποια μέρα ο Μαξ, ο ανήλικος γιος του, με τον οποίο είχαν αποξενωθεί, ανακαλύπτει τυχαία ένα εγκαταλελειμμένο και μισοκατεστραμμένο ρομπότ παλιάς τεχνολογίας. Ο Τσάρλι δεν χάνει την ευκαιρία. Αποφασίζει μαζί με τον γιο του να ξαναστήσουν το ρομπότ στα πόδια του και με σκληρή προπόνηση να επιστρέψουν στα ρινγκ. Για να κερδίσουν όμως το πολυπόθητο τρόπαιο της νίκης, θα χρειαστούν κάτι περισσότερο από ενθουσιασμό και φιλοδοξία…

Παίζουν: Χιου Τζάκμαν, Ντακότα Γκόγιο, Εβάντζελιν Λίλι, Άντονι Μακί, Κέβιν Ντάραντ

*Open, Παρασκευή 13/3 στις 21:00

«Ρατατούης» (2007) σε σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ

Η υψηλή γαστρονομία είναι στο DNA όλων των Γάλλων, και όταν λέμε όλων, εννοούμε ακόμα και των… αρουραίων τους! Δε φαίνεται καθόλου παράλογο λοιπόν, που ο Ρεμί ονειρεύεται να γίνει ένας σπουδαίος σεφ, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του και το γεγονός ότι είναι… αρουραίος – κάτι απαγορευτικό όταν πρόκειται για κουζίνες! Τυχερός όμως μέσα στην ατυχία του, σύντομα θα βρεθεί από τον υπόνομο στην… κουζίνα ενός διάσημου εστιατορίου και μέσω ενός μαθητευόμενου μάγειρα, του Λιγκουίνι, θα αρπάξει την ευκαιρία να ξετυλίξει τις μαγειρικές του ικανότητες. Στο δρόμο του θα βρεθεί ο μικρός Αλφρέντο, ο ραδιούργος Σκίνερ, αλλά και ο φοβερός και τρομερός κριτικός εστιατορίων, Άντον Ίγκορ. Ο Ρεμί, όμως, ξέρει καλύτερα από όλους τα υλικά της επιτυχίας και πώς να τα… μαγειρέψει. Μετά από όλα αυτά, ο γαλλικός χάρτης των γεύσεων δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος!

Φωνές μεταγλώττισης: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φώτης Σπύρου, Γιώργος Κοτανίδης, Ηλίας Μαμαλάκης (Φωνές αγγλικής έκδοσης: Πάτον Όσβαλτ, Ίαν Χολμ, Λου Ρομάνο, Τζανίν Γκαρόφαλο, Πίτερ Ο?Τουλ)

«Safe Sex» (1999) σε σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Ο Στρατής, μετά από πολλών ετών κοπιαστική έρευνα δημοσιεύει την διατριβή του για το ρόλο της Ασπασίας στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Μια ομάδα Αμερικανών παραγωγών κινηματογράφου τον προσεγγίζει για να τους μεταβιβάσει τα δικαιώματα, ώστε να χρησιμοποιήσουν το επιστημονικό του πόνημα για μια ταινία-ιστορική παρωδία. Αρχικά απορρίπτει της πρότασή τους, αλλά οι απαιτήσεις της ζωής και οι οικονομικές του υποχρεώσεις προς τους οικείους του θα τον αναγκάσουν να δεχτεί. Παράλληλα ερωτεύεται την κινηματογραφική του ηρωίδα Τελικά με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του έργου, η τύχη του θα αλλάξει και θα μπορέσει να επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες. Ο συγγραφέας δέχεται και πολύ γρήγορα θα ερωτευτεί την πρωταγωνίστρια της ταινίας, αφήνοντας την κοπέλα του. Η επαφή του όμως με τον κόσμο του εμπορικού θεάματος θα τον απογοητεύσει, και θα επιστρέψει στην παλιά του ζωή και στην παλιά του αγαπημένη. Ο ελληνο-αμερικανός παραγωγός θα βρει άλλο θύμα: έναν καθηγητή ιστορίας, με στόχο αυτή τη φορά τη δημιουργία ενός κόμικ. Την ίδια στιγμή, θα πείσει την αδερφή του συγγραφέα να τον παντρευτεί.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Άννα Φόνσου, Νίκος Ρίζος, Άννα Μαντζουράνη, Γιώργος Παπαζήσης, Γιούλη Σταμουλάκη, Καίτη Λαμπροπούλου.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 13/3 στις 22:00

«Το Λιμάνι των Απόκληρων» (1938) σε σκηνοθεσία Marcel Carné

Στο γκρίζο και μουντό περιβάλλον μιας γαλλικής πόλης – λιμανιού, ένας λιποτάκτης βρίσκει ένα δυνατό έρωτα, μπλεξίματα, αλλά και ένα μικρό σκυλί. Ενας λιποτάκτης και μια ορφανή κοπέλα αναζητούν την ευτυχία μέσα σ’ ένα περιβάλλον που επικρατεί η ηττοπάθεια.

Παίζουν: Jean Gabin(Jean), Michel Simon(Zabel), Michele Morgan(Nelly), Pierre Brasseur(Lucien)

*Κανάλι της Βουλής, Παρασκευή 13/3 στις 22:00

«Η Παρακολούθηση» (2008) σε σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Ο Κρις και η Λίζα είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι που μετακομίζει στο σπίτι των ονείρων του στην Καλιφόρνια. Γρήγορα οι δυο τους διαπιστώνουν πως ο έγχρωμος γείτονας τους, ο οποίος μεγαλώνει μόνος του το παιδί του μετά τον θάνατο της γυναίκας του, τους αντιμετωπίζει με καχυποψία λόγω της διαφυλετικής σχέσης τους. Η ιδιότητα του ως αστυνομικού και φρουρού της γειτονιάς τού επιτρέπει να ξεπερνά συχνά τα όρια. Κι ενώ οι περιπολίες του τη νύχτα και το άγρυπνο βλέμμα του είναι ανακούφιση για τους υπόλοιπους γείτονες που θέλουν να νιώθουν ασφάλεια, αποτελούν παρενόχληση για το νεαρό ζευγάρι. Οι επίμονες εισβολές στις ζωές τους οδηγούν τον Κρις και τη Λίζα να αντιμετωπίσουν τον δυνάστη τους με οποιοδήποτε τίμημα.

Παίζουν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κιθ Λόνεκερ, Κέρι Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάιν, Τζέισον Φίσερ

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 13/3 στις 23:00

«Εριν Μπρόκοβιτς» (2000) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Η Έριν Μπρόκοβιτς, δις διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, άνεργη και χωρίς πτυχίο, προσλαμβάνεται ως υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, ανακαλύπτει τυχαία μια υπόθεση μολυσμένου ύδατος και δίνεται με πάθος σ αυτήν, παρόλο που δεν διαθέτει τα τυπικά νομικά προσόντα.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ.

*Ant1, Παρασκευή 13/3 στις 23:45

«Υπόθεση ψυχής» (2015) σε σκηνοθεσία Bénédicte Acolas

Η Σοφί Μαρσό συναντάει τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Η Βικτόρια, κόρη επισκόπου και σύζυγος ιερέα, μονολογεί και αποκαλύπτει τον εσωτερικό της κόσμο: τις χαρές και τους φόβους της, τα παιδικά της χρόνια, τη σχέση της με τον σύζυγό της που την απατά. Ταξιδεύει από τη μία ζωή στην άλλη, υποδυόμενη διάφορους ρόλους. Θυμάται, ονειρεύεται, φαντασιώνεται και παραλογίζεται, φέροντας ξανά στη ζωή πεθαμένα αγαπημένα της πρόσωπα: τον άντρα της, τη μητέρα της, τον πατέρα της, τις φίλες της. Αυτό το πορτρέτο μίας γυναίκας είναι ένας στοχασμός πάνω στη μνήμη, την επιθυμία, την ελευθερία.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 13/3 στις 00:00

«Inception» (2010) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Ντομ Κομπ είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη «τέχνη» του να αποσπά εξομολογήσεις: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή, που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι απόλυτα ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του. Ο Κομπ δέχεται μια πρόταση όμως, που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά, που μπορεί να του δώσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – τη γένεση (inception). O Κομπ και η ομάδα του, που απαρτίζεται από ειδικούς, πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ’ ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια. Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα. Όμως ούτε οι ικανότητες, ούτε κάποιος σχεδιασμός είναι τόσο τέλειος, που μπορεί να τους διασφαλίσει ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους, που δείχνει ότι έχει τη δύναμη να προβλέπει κάθε τους κίνηση. Έναν εχθρό, που μόνο ο Κομπ θα μπορούσε να προβλέψει.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαριόν Κοτιγιάρ, Έλεν Πέιτζ, Μάικλ Κέιν, Κεν Γουτανάμπι

*Star, Παρασκευή 13/3 στις 00:15