Οι ανθισμένες ροδακινιές στην Ημαθία είναι η απόδειξη πως η ζωή συνεχίζεται

Οι ροδακινιές στον κάμπο της Ημαθίας, πιστές στο καθιερωμένο ραντεβού τους, έδωσαν τα πρώτα άνθη και ξαφνικά η ζοφερή μας πραγματικότητα έγινε λίγο πιο… ροζ, χαρίζοντας μας μερικές – πολύ χρήσιμες – ανάσες.

Υπό κανονικές συνθήκες, στον κάμπο της Ημαθίας θα έφθαναν αυτές τις μέρες Ιάπωνες τουρίστες. Ήταν προγραμματισμένο να έρθουν από την άλλη άκρη του κόσμου για να δουν από κοντά τις ανθισμένες ροδακινιές στην εύφορη πεδιάδα κάτω από τη Βέροια. Οι Ιάπωνες γιορτάζουν τον ερχομό της Άνοιξης, τον οποίο σηματοδοτεί η σημερινή Eαρινή Iσημερία – μάλιστα χρησιμοποιούν τη λέξη «χανάμι» για να περιγράψουν την ενατένιση των δικών τους ανθισμένων κερασιών στο νησί Kyūshū.

Οι τοπικές Αρχές στην Ημαθία περίμεναν τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, για να θαυμάσουν από κοντά το ροζ «χαλί» των ανθισμένων δέντρων στον κάμπο τους. Ειδικά οι Ιάπωνες που επισκέπτονται τα Μετέωρα, είχαν ζητήσει την αλλαγή του προγράμματος της εκδρομής, ώστε να περάσουν μια μέρα στην πεδιάδα, να περπατήσουν και να κάνουν ποδήλατο ανάμεσα στις καλλιέργειες. Η σπάνια εικόνα της ανθοφορίας των δέντρων είχε φθάσει στο Τόκιο κυρίως μέσω του φωτογραφικού διαγωνισμού, που διοργανώνει από το 2017 ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας. Όλα αυτά, υπό κανονικές συνθήκες.

Η κρίση του κορονοϊού και τα έκτακτα μέτρα ακύρωσαν όλες τις προγραμματισμένες δράσεις. Τα πάντα πλέον τελούν υπό αναστολή. Οι ροδανικιές άνθισαν όμως και καθώς είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, παρακολουθώντας έκτακτα ανακοινωθέντα και αριθμούς μαύρης στατιστικής, χάνουμε την Άνοιξη που έφθασε.

φωτογραφίες Eurokinissi