5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ακόμα μια καινούργια εβδομάδα ξεκίνησε. Και τι καλύτερο, αφού είσαι κλεισμένος στο σπίτι, να διαλέξεις μια από τις παρακάτω ταινίες για να δεις απόψε.

«Σε επιφυλακή» (2006) σε σκηνοθεσία Κλαρκ Τζόνσον

Η ξαφνική δολοφονία ενός στελέχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια του Προέδρου της χώρας, οδηγεί στο συμπέρασμα πως μέσα στους κόλπους του τμήματος υπάρχει κάποιος προδότης, που δρα για ξένα συμφέροντα κι έχει καταστρώσει σχέδιο εξόντωσης του Πλανητάρχη. Οι αρχικές ενδείξεις, προς μεγάλη έκπληξη του επιτελείου που κινείται γύρω από τον Πρόεδρο, οδηγούν προς μία κατεύθυνση, τον βετεράνο πράκτορα Πιτ Γκάρισον, που εδώ και δεκαετίες προσφέρει τις έντιμες υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.  Τώρα όχι μόνο πρέπει να εμποδίσει την επόμενη απόπειρα αλλά και να αποδείξει ότι είναι αθώος. Κάτω από την καθοδήγηση του πρώην συνεργάτη του Ντέιβιντ Μπρέκινριτζ, οι αρχές πρέπει να εντοπίσουν τα ίχνη του Γκάρισον, ο οποίος αν θέλει να σώσει το τομάρι του πρέπει να αποκαλύψει – για άλλοθι – ένα απίστευτο μυστικό.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Κίφερ Σάδερλαντ, Έβα Λονγκόρια, Κιμ Μπάσιντζερ.

*Open TV, Δευτέρα 23/3 στις 21:00

«Σάντα Τσικίτα» (1953) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Ένας φτωχός, δουλευταράς υπάλληλος, ο Φώτης, είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένος με τη Μαίρη, αλλά δεν μπορούν να παντρευτούν ελλείψει χρημάτων. Όλες οι αναποδιές τον βρίσκουν μαζί: η πίεση των αδελφών της Μαίρης να παντρευτούν γρήγορα, γιατί θα τη δώσουν σ’ άλλον και σε συνδυασμό με το γράμμα που του έρχεται από το χωριό του, ότι η μητέρα του είναι άρρωστη και χρειάζεται εγχείρηση, τον κάνουν «να τρέχει και να μη φτάνει». Θα απευθυνθεί παντού για χρήματα, αλλά κανείς δεν έχει να του δώσει. Ώσπου ένας ξάδελφός του, που έχει καμπαρέ, του προτείνει να κάνει εικονικό γάμο, έναντι χρημάτων, με μια Ισπανίδα τραγουδίστρια, την Τσικίτα Λοπέζ, η οποία κινδυνεύει να απελαθεί. Ο Φώτης δέχεται. Η απόφαση του Φώτη δημιουργεί τριβές στη σχέση του με τη Μαίρη. Όμως, η εσπευσμένη αναχώρηση της Τσικίτα στο εξωτερικό και η ανάρρωση της μητέρας του, χωρίς εγχείρηση, του επιτρέπουν να κρατήσει τα χρήματα που έβγαλε από τον λευκό γάμο και να ζήσει όμορφα τη ζωή του με τη Μαίρη. Διασκευή του θεατρικού έργου των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ο Φώτης Φαγκρής και η Τσικίτα Λοπέζ».

Παίζουν: Βασίλης Λογοθετίδης, Ίλυα Λιβυκού, Στέφανος Στρατηγός, Ντίνα Σταθάτου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Καίτη Λαμπροπούλου, Νίκος Καζής, Σμάρω Στεφανίδου.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 23/3 στις 22:00

«Μπάτσοι από τον Πάγκο» (2010) σε σκηνοθεσία Άνταμ ΜακΚέι

Οι ντετέκτιβ Κρίστοφερ Ντάνσον και Πι-Κέι Χάισμιθ είναι οι πιο ικανοί και αγαπητοί μπάτσοι στη Νέα Υόρκη. Λίγα γραφεία πίσω από τα δικά τους κάθονται οι Άλεν Γκαμπλ και Τέρι Χόιτζ, οι οποίοι δεν ανήκουν στους ήρωες, είναι από τους «άλλους τύπους». Όμως για κάθε μπάτσο εμφανίζεται κάποια μέρα η ευκαιρία να αναδειχθεί… Έτσι οι Γκαμπλ και Χόιτζ αναλαμβάνουν μία φαινομενικά απλή υπόθεση, με την οποία κανείς άλλος δεν καταδέχεται να ασχοληθεί, η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί ως το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της Νέας Υόρκης. Σίγουρα είναι η ευκαιρία της ζωής τους, έχουν όμως τα προσόντα να την εκμεταλλευτούν; Σκηνοθεσία: Άνταμ ΜακΚέι

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Γουίλ Φερέλ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ντουέιν Τζόνσον, Εύα Μέντες, Μάικλ Κίτον, Λίντσεϊ Σλόαν, Ρέι Στίβενσον, Πάρις Χίλτον, Αν Χεκ, Στιβ Κούγκαν.

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 23/3 στις 22:30

«Νευρικός Εραστής» (1977) σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Ένας πετυχημένος νευρωτικός κωμικός που έχει εμμονή με το θάνατο, ο Άλβι Σίνγκερ, ερωτεύεται την Άνι Χολ, μια χαριτωμένη ανερχόμενη τραγουδίστρια, κι αρχίζει μαζί της μια επταετή σχέση, η οποία μας παρουσιάζεται μέσα από προβολές στο παρελθόν (flashback). Οι εντάσεις και οι τσακωμοί που οφείλονται κατά κύριο λόγο στη φύση των χαρακτήρων τους, οδηγούν στο χωρισμό του ζευγαριού, παρ όλες τις επίμονες προσπάθειες του Άλβι να κρατήσει την Άνι. Η Άνι φεύγει από τη Νέα Υόρκη και συζεί με ένα στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας στο Χόλιγουντ. Ο Άλβι, συνειδητοποιώντας ότι αγαπά ακόμα την Άνι, προσπαθεί απεγνωσμένα να την πείσει να γυρίσει πίσω. Μέσα από τους χαρακτήρες και τις νευρώσεις τους, παρουσιάζεται χιουμοριστικά η καθημερινότητα των κατοίκων της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια.

Παίζουν: Γούντι Άλεν, Νταϊάν Κίτον, Κάρολ Κέιν, Κολίν Ντιούχερστ, Πολ Σάιμον, Σέλεϊ Ντιβάλ, Τόνι Ρόμπερτς, Κρίστοφερ Γουόκεν, Τζάνετ Μάργκολιν, Τζεφ Γκόλντμπλουμ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 23/3 στις 23:00

«25η Ώρα» (2002) σε σκηνοθεσία Σπάικ Λι

Ο Μόντι Μπρόγκαν καταδικάζεται σε επταετή φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών. Πρώην «άρχοντας» του Μανχάταν, ο Μπρόγκαν ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει τη ζωή που μέχρι τώρα έκανε, μια ζωή που του άνοιγε όλες τις πόρτες της Νέας Υόρκης, αλλά του έκλεινε αυτές των φίλων του. Την τελευταία μέρα προτού μπει στη φυλακή ο Μόντι προσπαθεί να καλύψει το μεγάλο κενό της ζωής του: προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τον πατέρα του, βγαίνει έξω με τους φίλους του, ενώ ταυτόχρονα η κοπέλα του και δύο καλοί φίλοι του προσπαθούν, όσο προλαβαίνουν, να ανακαλύψουν ποιος τον πρόδωσε. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους θα είναι σοκαριστικά για όλους.

Παίζουν:  Έντουαρντ Νόρτον, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Άννα Πακουίν, Ροζάριο Ντόουσον.

*Alpha, Δευτέρα 23/3 στις 00:20