Εικοσιπέντε τα θετικά κρούσματα στην Καστοριά – Δεν αρκούν τα δωμάτια

Ο 60χρονος από την Οινόη που μεταφέρθηκε χθες στο Παπανικολάου τελικά είναι το 25ο κρούσμα στην Καστοριά. Θυμίζουμε ότι ο ασθενής σύμφωνα με την ιχνηλάτηση που έγινε, έχει έρθει σε στενή επαφή με 15 τουλάχιστον άτομα.

Δώδεκα νοσηλεύονται – Δεν αρκούν τα δωμάτια για να μένουν ένας σε κάθε ένα από αυτά – Άρχισαν οι δυάδες

Μετά την μετατροπή των εφημερειών και της παιδιατρικής σε θαλάμους φιλοξενίας μεμονωμένων υπόπτων κρουσμάτων, η δυναμική του νοσοκομείου είχε φτάσει τα 10 άτομα για αυτούς τους νοσηλευόμενους. Χθες νοσηλεύονταν 9 άτομα ο καθένας μόνος στο δικό του δωμάτιο. Σήμερα η χωρητικότητα απομόνωσης για τον καθένα ξεχωριστά, κορέστηκε. Έτσι από τα 12 άτομα που νοσηλεύονται, οι δύο ασθενείς αναγκαστικά μοιράζονται δωμάτιο με άλλους δύο.

Τρεις είναι οι νέες εισαγωγές τις τελευταίες ώρες που έσπασαν το φράγμα της χωρητικότητας των 10 ατόμων για νοσηλεία σε ξεχωριστό δωμάτιο και ανάμεσα τους είναι ένας 19χρονος με χρόνιο άσθμα και πνευμονία. Μαζί με άλλους δύο ηλικιωμένους που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση αποτελούν την τριάδα που ανησυχούν τους ανθρώπους του νοσοκομείου οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα που ωστόσο δεν φαίνεται να έρχονται στην ώρα τους. Αν π.χ. έρθουν στις 3 μετά τα μεσάνυχτα θα πρέπει να γίνει αμέσως εκείνη την ώρα η διακομιδή τους στο Παπαναικολάου και καταλαβαίνει ο καθένας το πρόβλημα που δημιουργούν αυτές οι «μικρές» ώρες.

Στους 12 νοσηλευόμενους που όλοι έχουν συμπτώματα όπως πνευμονία, δύσπνοια, πυρετό και πνευμονία συγκαταλέγονται:

Ένας 44χρονος και ένας 45χρονος από την Καστοριά, ένας 68χρονος και η γυναίκα του από το Κεφαλάρι, ένας 62χρονος από τη Μεσοποταμία, ένας 19χρονος από την Καστοριά, ένας 80χρονος από το Τοιχιό, ένας 60χρονος από την Καστοριά πατέρας νοσηλεύτριας, μία 80χρονη μητέρα προηγούμενης θετικής νοσηλεύτριας, ένας 89χρονος από το Κεφαλάρι και άλλοι δύο για τους οποίους δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

6 από όλους αυτούς αναμένουν αποτέλεσμα και τα εργαστήρια καθυστερούν σε μεγάλο βαθμό.

Το Παπανικολάου έχει γεμίσει με Καστοριανούς

12 είναι οι όλα κι όλα τα δωμάτια υποδοχής για διασωληνωμένους θετικούς στο Παπανικολάου και 5 από αυτές ήδη έχουν καταλάβει καστοριανοί. Αν συνεχιστεί η…εξαγωγή θετικών διασωληνωμένων από το νοσοκομείο Καστοριάς, σε λίγο το Παπανικολάου θα φιλοξενεί μόνο καστοριανούς! Εντωμεταξύ το ΑΧΕΠΑ επίσης στέλνει στο Παπανικολάου νοσηλευόμενους αυτής της κατηγορίας αφού στους δικούς του χώρους δεν διαθέτει ανάλογη υποδομή.

oladeka