Μια συγκλονιστική φωτογραφία της Αναστασίας Λιάπη που προκάλεσε αναστάτωση

Γιαγιά και παππούς. Δύο λέξεις-ορόσημο της ελληνικής οικογένειας. Λέξεις μικρές κι όμως γεμάτες αγάπη, στοργή, φροντίδα. Το σπίτι τους γίνεται το δεύτερό μας σπίτι. Η γιαγιά και ο παππούς μας αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας. Τώρα ήρθε η δική μας σειρά να αναλάβουμε να τους θωρακίσουμε από την πανδημία του κορωναϊού  που έχει αλλάξει ήδη τη ζωή μας.

Η Καστοριανή φωτογράφος Αναστασία Λιάπη, μέσα από την  ασπρόμαυρη φωτογραφία της γιαγιάς και του παππού που χαιρετούν πίσω από το παράθυρο τα εγγόνια τους, απαθανατίζει τις δυσκολίες, τα συναισθήματα και την ελπίδα που δημιουργείται στην εποχή του κορωναϊού. Από την φωτογραφία της εισπράττουμε τα τρυφερά “στιγμιότυπα” από την καθημερινότητά μας, που η πανδημία του κορωναϊού έχει αλλάξει ήδη τη ζωή μας. Αυτά που θεωρούσαμε αυτονόητα και δεδομένα. Την νέα πραγματικότητα στις σχέσεις των ανθρώπων που θέλει τον καθένα να παλεύει μόνος του και “απομακρύνει” τους ανθρώπους για να προστατευτούν.

Το μήνυμα της Αναστασίας Λιάπη που είναι μητέρα τριών παιδιών, φωτογραφίζοντας τα δικά της παιδιά όταν επισκέφτηκαν τους γονείς της που ζουν στο Άργος Ορεστικό και ευτυχώς συνεχίζουν να είναι καλά στην υγεία τους, είναι τηρούμε  ευλαβικά το “μένουμε σπίτι“ όπως πρέπει όλοι μας…. και θα βγούμε νικητές από όλη αυτή την δοκιμασία.

* Αναστάτωση προκάλεσε η φωτογραφία σε φίλους και συγγενείς της Αναστασίας, όταν κυκλοφόρησε σήμερα σε πάρα πολλές ιστοσελίδες, με τα ψευδή δημοσιεύματα να ισχυρίζονται ότι λίγες ώρες μετά τη συγκεκριμένη φωτογραφία, οι γονείς της Αναστασίας διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωναϊό και μπήκαν σε καραντίνα, απλά γιατί η καταγωγή τους είναι από την Δαμασκηνιά