5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη αφού θα μείνεις σπίτι.

«Το Κυνήγι της Ευτυχίας» (2006) σε σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουκίνο

Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ (“Χιτς, ο μετρ του ζευγαρώματος”, “Τα κακά παιδιά”, “Οι άντρες με τα μαύρα 1&2”) που προτάθηκε για ‘Οσκαρ Α Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του, ενώ στο πλάι του ο πραγματικός γιος του κάνει ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο.  ‘Οταν η σύζυγός του, Λίντα, τον εγκαταλείπει, ο άνεργος Κρις ανατρέφει μόνος τον πεντάχρονο γιο του. Η πάλη του να χτίσει ένα μέλλον για τον ίδιο και τον γιο του τελικά αποδίδει, όταν μπαίνει, χωρίς μισθό, σε ένα σκληρό πρόγραμμα εκπαίδευσης χρηματιστών, όπου ελάχιστοι τα καταφέρνουν. Με την αυτοπεποίθησή του και την αγάπη του γιού του, ο Κρις όχι μόνο ξεπερνά τα εμπόδια αλλά γίνεται και θρύλος της Γουόλ Στριτ.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν Σμιθ, Θάντι Νιούτον

*Mega, Μ.Πέμπτη 16/4 στις 21:00

«Σιωπή» (2016) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε

Η ταινία διηγείται την ιστορία δύο Πορτογάλων Ιεραποστόλων του 17ου αιώνα, που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι στην Ιαπωνία προκειμένου να αναζητήσουν τον αγνοούμενο μέντορα τους Πατέρα Φερέιρα και να διαδώσουν την αλήθεια του Χριστιανισμού. Εκείνη την εποχή στην Ιαπωνία οι φεουδάρχες άρχοντες και οι διοικούντες Σαμουράι ήταν αποφασισμένοι να εξαφανίσουν τον Χριστιανισμό από τον τόπο τους. Οι χριστιανοί διώκονταν και βασανίζονταν μέχρι να αποστατήσουν, δηλαδή να αποκηρύξουν την πίστη τους, διαφορετικά αντιμετώπιζαν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Άντριου Γκάρφιλντ, Άνταμ Ντράιβερ, Σάιαραν Χάιντς, Ταντανόμπου Ασάνο, Σίνια Τσουκαμότο, Νανά Κομάτσου.

*Star, Μ.Πέμπτη 16/4 στις 21:00

«Μπεν Χουρ» (1959) σε σκηνοθεσία Γουΐλιαμ Γουάιλερ

Ο Μπεν Χουρ απολαμβάνει μια άνετη ζωή στην Ιερουσαλήμ καθώς είναι γόνος πλούσιας εβραϊκής οικογένειας, αλλά και αξιωματικός στο ρωμαϊκό στρατό. Όταν μετά από χρόνια ξανασυναντά τον Μεσάλα, παιδικό του φίλο και τωρινό κυβερνήτη της πόλης, η χαρά των δύο ανδρών είναι μεγάλη όμως σύντομα θα τους χωρίσουν οι διαφορετικές απόψεις τους στην πολιτική. Τα πράγματα θα πάρουν απρόσμενη τροπή όταν τη μέρα της παρέλασης για την υποδοχή του καινούριου κυβερνήτη, ένα τούβλο θα πέσει από την ταράτσα του σπιτιού του Μπεν Χουρ πάνω στον Μεσάλα και ο πρώτος θα κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας του κυβερνήτη. Με προτροπή του Μεσάλα, ο Μπεν Χουρ θα καταδικαστεί ως σκλάβος στις γαλέρες ενώ η μητέρα του και η αδελφή του θα φυλακιστούν. Όμως ο νεαρός θα αποφασίσει να πάρει την εκδίκησή του.

Παίζουν: Τσάρλτον Ίστον, Τζακ Χόκινς, Στίβεν Μπόιντ, Χιού Γκρίφιθ, Χάγια Χάραριτ, Μάρθα Σκοτ.

*Open, Μ.Πέμπτη 16/4 στις 21:00

«Τίγρης και Δράκος» (2000) σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Στην Κίνα του 19ου αιώνα, ο πολεμιστής Λι Μου Μπάι, κρυφά ερωτευμένος με την αρραβωνιαστικιά ενός νεκρού φίλου του, αναζητά το δράστη της κλοπής ενός μυθικού σπαθιού. Οι υποψίες του στρέφονται στην κόρη του κυβερνήτη, η οποία, θέλοντας να ξεφύγει από τη μοίρα της, έχει εκπαιδευτεί κρυφά στα μυστικά των πολεμικών τεχνών των Σαολίν.

Παίζουν: Τσάου Γιουν Φατ, Μισέλ Γεό, Ζανγκ Ζιγί, Τσανγκ Τσεν, Τσενγκ Πέι Πέι.

*Μακεδονία TV, Μ.Πέμπτη 16/4 στις 22:00

«Το Άλικο Γράμμα» (1995) σε σκηνοθεσία Roland Joffe 

Η ανεξάρτητη Έστερ, (Ντέμι Μουρ) καταφθάνει στην Αμερική χωρίς τον άντρα της Ρότζερ, (Ρόμπερτ Ντυβάλ) ο οποίος θα την ακολουθήσει αργότερα. Όσο η νέα γυναίκα εγκαθίσταται και προσαρμόζεται στη νέα κατάσταση, μέσα σε μία μικρή κοινωνία που την αντιμετωπίζει με επιφύλαξη, γνωρίζει και ερωτεύεται τον όμορφο πάστορα της κοινότητας (Γκάρυ Όλντμαν). Όταν όμως η Έστερ μείνει έγκυος, θα αντιμετωπίσει την κατακραυγή των ανθρώπων γύρω της. Θα αναγκαστεί να φορέσει, -σύμφωνα με τους κανόνες της εποχής- το άλικο γράμμα γύρω από το λαιμό της, που υποδεικνύει πως είναι μοιχαλίδα, οδηγώντας την στον δημόσιο εξευτελισμό και την ταπείνωση. Η κατάσταση για το παράνομο ζευγάρι θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη, με την αναπάντεχη εμφάνιση του Ρότζερ, του άντρα της Έστερ, τον οποίο όλοι θεωρούσαν νεκρό.

Παίζουν: Ντέμι Μουρ, Γκάρυ Όλντμαν, Ρόμπερτ Ντυβάλ.

*Alpha, Μ.Πέμπτη 16/4 στις 00:00