6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Μεγάλη Διάσωση» (2016) σε σκηνοθεσία Κρεγκ Γκιλέσπι

Η σφοδρή καταιγίδα που θα χτυπήσει τις ανατολικές ακτές των Η.Π.Α. τον Φεβρουάριο του 1952, αφήνει πίσω της δύο πετρελαιοφόρα στο έλεος της θεομηνίας. Καθώς τα πληρώματα των ναυτικών έχουν παγιδευτεί μέσα στις λαμαρίνες των πλοίων και τα πεινασμένα κύματα, ένα πλοιάριο με μόνο τέσσερα μέλη της ακτοφυλακής σπεύδει για βοήθεια. Αψηφώντας τον κίνδυνο, οι τέσσερις άντρες αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καιρικές συνθήκες και να ρισκάρουν τις ζωές τους προκειμένου να σώσουν περισσότερους από τριάντα παγιδευμένους ναύτες που ο χρόνος για αυτούς μετρά αντίστροφα. Όμως, η Μύριαμ που πρόκειται να παντρευτεί τον Μπέρναρντ, έναν από τους τέσσερις διασώστες, δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι θα τα καταφέρουν.

Παίζουν: Κρις Πάιν, Κέισι Άφλεκ, Μπεν Φόστερ, Έρικ Μπάνα, Χόλιντεϊ Γκρέινγκερ.

*Open, Τρίτη 21/4 στις 21:00

«Η Νύφη το ‘σκασε» (1999) σε σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Ο δημοσιογράφος Άικ Γκράχαμ, που δεν φημίζεται για την καλή του γνώμη γενικά για τις γυναίκες, αναλαμβάνει να γράψει ένα άρθρο για την Μάγκι, μια νεαρή κοπέλα που έχει τη συνήθεια να «στήνει» τους υποψήφιους συζύγους της στα σκαλιά της εκκλησίας. Το άρθρο όμως θα οδηγήσει στην απόλυσή του, αφού η εκδότρια και σύζυγός του το κρίνει ανεπαρκές και ατεκμηρίωτο. Τώρα ο Άικ, στην προσπάθειά του να αποκαταστήσεις τη δημοσιογραφική του φήμη, αναλαμβάνει να γραψει ένα πιο τεκμηριωμένο άρθρο ακολουθώντας την Μάγκι στιος προετοιμασίες της για τον… τέταρτο γάμο που ετοιμάζεται να κάνει. Αν και είναι βέβαιος για την εξέλξη της τελετής, τα πράγματα θα έρθουν λίγο διαφορετικά.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Έκτορ Ελιζόντο.

*Alpha, Τρίτη 21/4 στις 22:00

«Επιχείρηση Απόλλων» (1968) σε σκηνοθεσία Γιώργος Σκαλενάκης

Ο Γερμανός πρίγκιπας Γιαν έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές και φιλοξενείται στη θαλαμηγό μιας διάσημης πριμαντόνας. Ένα πρωινό -και παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις της ακολουθίας του- κάνει μια βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την Αθήνα. Στον Λυκαβηττό, διακρίνει μια πανέμορφη ξεναγό, την Έλενα, και καταγοητευμένος από τη λαμπερή παρουσία της αποφασίζει να τη γνωρίσει από κοντά, παριστάνοντας τον απλό τουρίστα. Ενώ εκείνος χαίρεται τις ελληνικές αρχαιότητες, σαν μέλος του γκρουπ της Έλενας, η εξαφάνισή του έχει κινητοποιήσει τις μυστικές υπηρεσίες και τον πρέσβη της χώρας του. Μέχρι όμως να τον ανακαλύψουν, ο Γιαν και η Έλενα έχουν ερωτευτεί κι έχουν ζήσει υπέροχες στιγμές. Ο πρίγκιπας δυσανασχετεί όταν τον ανακαλύπτουν και αρνείται να επανέλθει στα καθήκοντά του, η Έλενα όμως τον πείθει ότι είναι καλύτερα να χωρίσουν οι δρόμοι τους, καθώς ανήκουν σε δύο τελείως διαφορετικούς κι ασύμβατους κόσμους.

Παίζουν: Έλενα Ναθαναήλ, Τόμας Φριτς, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Χρήστος Τσαγανέας, Άρης Μαλλιαγρός, Γιώργος Μπάρτης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Μεσσάλας, Ζαννίνο.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 21/4 στις 22:00

«Ήρεμο Πάθος» (2016) σε σκηνοθεσία Τέρενς Ντέιβις.

Η υπόκωφη, αλλά γεμάτη εσωτερικές εντάσεις, ζωή της σπουδαίας Αμερικανίδας ποιήτριας Έμιλι Ντίκινσον, που έζησε απομονωμένη στο δωμάτιό της και φύλαγε το ογκωδέστατο, συναρπαστικό έργο της στα συρτάρια της. Ο Βρετανός σκηνοθέτης Τέρενς Ντέιβις, ένας αριστοκράτης του κινηματογράφου, τρυπώνει μέσα στο καταφύγιο και στην ψυχή της και ακολουθεί τις στιγμές που η «Λευκή Λαίδη» φανέρωσε το ανυπότακτο πνεύμα της, από τα νεανικά της χρόνια μέχρι το θάνατό της, μέσα από λάθος έρωτες και μικρές ή μεγάλες απώλειες. Η ταινία συμμετείχε επίσημα στα Φεστιβάλ Βερολίνου, Λονδίνου, Τορόντο και Σαν Σεμπαστιάν.

Παίζουν: Σίνθια Νίξον, Τζένιφερ Ελ, Ντάνκαν Νταφ, Κιθ Καραντάιν, Τζόντι Μέι, Τζοάνα Μπέικον, Έμα Μπελ, Κάθριν Μπέιλι, Ανέτ Μπάντλαντ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 21/4 στις 23:00

«Ο Μαφιόζος της Διπλανής Πόρτας» (2000) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λιν

Η καθημερινή ζωή του οδοντιάτρου Οζ (Μάθιου Πέρι) αλλάζει ριζικά όταν ανακαλύπτει ότι ο νέος γείτονάς του, Τζίμι «Τουλίπα» Ταντέσκι, είναι επαγγελματίας δολοφόνος. Κατά παρότρυνση της γυναίκας του Σόφη (ΡοζάναΑρκέτ) τον προδίδει στα πρώην αφεντικά του, που τον έχουν επικηρύξει έναντι αμοιβής, αλλά διαπιστώνει ότι είναι πιόνι ενός σχεδίου, όπου όλοι σχεδιάζουν στο τέλος να τον βγάλουν από τη μέση. Ο καθένας προσπαθεί να σκοτώσει τον άλλο παίζοντας όλοι σε ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών. Το πρόβλημα είναιότι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θέλουν να σκοτώσουν. Όλοι θεωρούνται πιθανοί δολοφόνοι σε έναν αγώνα για επιβίωση με τον «Οζ» να τρέχει και να μην φτάνει. Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μάθιου Πέρι, ΡοζάναΑρκέτ, Νατάσα Χένστριτζ, Μάικλ ΚλάρκΝτάνκαν, Αμάντα Πιτ, Κέβιν Πόλακ.

*Mega, Τρίτη 21/4 στις 00:00

«Διπλή Ομηρία» (2005) σε σκηνοθεσία Φλόρεντ Εμίλιο Σίρι

Ο Τζεφ Τάλι, πρώην διαπραγματευτής της αστυνομίας σε υποθέσεις ομηρίας, αποτυγχάνει σε μία υπόθεση με θύματα δύο αθώους ομήρους. Οι τύψεις τον αναγκάζουν να αποσυρθεί σε μια επαρχιακή πόλη, ως διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Την… πληκτική καθημερινότητά του και ηρεμία διαταράσσουν τρεις έφηβοι, οι οποίοι, προκειμένου να γλιτώσουν από την αστυνομία που τους καταδιώκει, παραβιάζουν το σπίτι του Γουόλτερ Σμιθ, πάμπλουτου και διεφθαρμένου λογιστή, που ξεπλένει χρήμα. Οι τρεις νεαροί κακοποιοί δεν διστάζουν να κρατήσουν ομήρους τον ίδιο και τα δύο παιδιά του. Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο όταν εμφανίζεται μια οργάνωση μαφιόζων, που αναζητά μία πολύτιμη δισκέτα, που βρίσκεται στο σπίτι του λογιστή. Οι τελευταίοι απαγάγουν την οικογένεια του Τάλι για να τον εκβιάσουν να βρει τη δισκέτα. Και ο Τζεφ παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κέβιν Πόλακ, Τζίμι Μπένετ, Μισέλ Χορν, Μπεν Φόστερ.

*Star, Τρίτη 21/4 στις 00:10