6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Κοροϊδάκι της Πριγκηπέσσας» (1971) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Τέσσερα αδέλφια – ο Σταύρος, ο Λευτέρης, ο Χρόνης και η Μαρία – είναι τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. Ο Χρόνης είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα, την Ντόρα όπως της αρέσει να τη φωνάζουν, μια ψηλομύτα, που νομίζει ότι αδικήθηκε επειδή παντρεύτηκε τον Χρόνη. Ο Λευτέρης είναι ποδοσφαιριστής και αρραβωνιασμένος με την Ελένη – ή Έλεν, η οποία προσπαθεί να γίνει σταρ του κινηματογράφου. Ο Σταύρος είναι ερωτευμένος με την αριστοκράτισσα Μαίρη – ή πριγκηπέσσα, όπως την αποκαλούν στη γειτονιά, επειδή είναι από πλούσια αλλά ξεπεσμένη οικογένεια, που ζει και συμπεριφέρεται σαν τους προγόνους της, περιφρονώντας τους ανθρώπους της γειτονιάς της. Η Μαίρη, τέλος, ζει με την αδελφή της, τη Νόρα, και είναι ερωτευμένη με τον Χρήστο, που είναι υπάλληλος με τρίκυκλο σε πρατήριο υγραερίου.

Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Σταύρος Παραβάς, Μπέτυ Αρβανίτη, Ελένη Προκοπίου, Νόρα Βαλσάμη, Χρήστος Νομικός.

*Ant1, Τετάρτη 22/4, στις 20:45

«3 Μέρες Διορία» (2014) σε σκηνοθεσία ΜακΤζι

Ο πράκτορας της CIA Ίθαν Ρένερ έχει μερικούς μόνο μήνες ζωής μπροστά του εξαιτίας μια ανίατης ασθένειας. Ο σκληροτράχηλος μεσήλικας θα ταξιδέψει στην Πόλη του Φωτός για να συναντηθεί με την εν διαστάσει σύζυγό του και την κόρη τους, θέλοντας να ζήσει λίγες στιγμές οικογενειακής θαλπωρής πριν από το τέλος. Η μυστηριώδης πράκτορας Βιβή, όμως, θα εμφανιστεί από το πουθενά, προσφέροντάς του μια εναλλακτική θεραπεία, με μοναδικό αντάλλαγμα τη δολοφονία ενός αρχιτρομοκράτη που βρίσκεται στο Παρίσι.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Άμπερ Χερντ, Χέιλι Στάινφελντ.

*Open, Τετάρτη 22/4, στις 21:00

«Έξι Μέρες, Επτά Νύχτες» (1998) σε σκηνοθεσία Άιβαν Ράιτμαν

Μερικές φορές οι πιο ρομαντικές διακοπές είναι αυτές που δεν έχεις σχεδιάσει! Ο Κουίν είναι ένας απότομος και τραχύς πιλότος που αντιπαθεί τους τουρίστες και ζεί σ ένα τόπο παραδεισένιο μια απλή, ήρεμη ζωή…μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Ρόμπιν Μονρό.Η Ρόμπιν είναι μια έξυπνη και πετυχημένη συντάκτρια περιοδικού στη Νέα Υόρκη που έχει έρθει στο μαγευτικό αυτό νησί να ξεκουραστεί συντροφιά με τον αρραβωνιαστικό της. Όταν μια ξαφνική επαγγελματική υποχρέωση την αναγκάζει να ταξιδέψει στην Ταϊτή, δωροδοκεί τον Κουίν για να την μεταφέρει. Χτυπημένοι από μια σφοδρή κακοκαιρία θα βρεθούν απομονωμένοι σ΄ένα έρημο νησί ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν.Παρά την έντονη αντιπάθεια που νιώθει ο ένας για τον άλλον θα αναγκαστούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ξεφύγουν από μια σπείρα επικίνδυνων κακοποιών και σιγά – σιγά η αντιπάθειά τους αρχίζει να μετατρέπεται σε έντονη ερωτική έλξη.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Ανν Χετς, Τεμουέρα Μόρισον, Ντέιβιντ Σκουίμερ, Ζακλίν Ομπράντορς.

*Alpha, Τετάρτη 22/4, στις 22:00

«Η Ψυχή και το Σώμα» (2017) σε σκηνοθεσία Ίλντικο Ενιέντι

Ο Έντρε και η Μαρία, δύο εσωστρεφείς άνθρωποι, δουλεύουν μαζί, όταν ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αισθάνονται αμήχανοι, δύσπιστοι και φοβισμένοι. Τα όνειρά τους είναι τόσο έντονα και αληθοφανή, ώστε διστακτικά, θα δεχτούν αυτή την παράξενη σύμπτωση και θα επιδιώξουν να αναπαράγουν στο φως της ημέρας αυτά που έχουν δει το προηγούμενο βράδυ.

Παίζουν: Αλεξάντρα Μπορμπέλι, Γκέζα Μορσάνι, Ζόλταν Σνάιντερ, Έρβιν Νάγκι, Ζούζα Γιάρο, Ρέκα Τένκι.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 22/4, στις 23:00

«Blood Father: Βίαιη Δικαιοσύνη» (2016) σε σκηνοθεσία Ζαν-Φρανσουά Ρισέ

Ένας πρώην κατάδικος συναντά ξανά έπειτα από καιρό τη 17χρονη κόρη του και προσπαθεί να την προστατεύσει από τους εμπόρους ναρκωτικών που την καταδιώκουν για να τη σκοτώσουν. H 17χρονη Λίντια έχει γίνει ο στόχος ενός ανελέητου ανθρωποκυνηγητού. Ο φίλος της είναι έμπορος ναρκωτικών και την έχει παγιδέψει σε μια πλεκτάνη εξαιτίας της οποίας ένα καρτέλ ναρκωτικών την αναζητά παντού γιατί θεωρεί ότι έχει κλέψει χρήματα. Ο μοναδικός της σύμμαχος είναι ο πατέρας της που και ο ίδιος έχει μπλεξίματα με τον νόμο, έχει υπάρξει κατάδικος, μα πάνω απ΄όλα είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την κόρη του. Έστω και για πρώτη φορά στη ζωή του, σκοπεύει να κάνει το σωστό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντιέγκο Λούνα, Γουίλιαμ Μέισι.

*Open, Τετάρτη 22/4, στις 23:30

«Η Αιχμάλωτη» (2014) σε σκηνοθεσία Άτομ Εγκογιάν

Οκτώ χρόνια μετά την περίεργη εξαφάνιση της 9χρονης Κασσάνδρας, έρχονται στην επιφάνεια ορισμένα στοιχεία, που δείχνουν ότι η κοπέλα ενδέχεται να είναι ακόμη ζωντανή. Η αστυνομία, οι γονείς της και μέλη της τοπικής κοινωνίας θα προσπαθήσουν και πάλι να ξεδιαλύνουν το μυστήριο, που καλύπτει την εξαφάνισή της, προκειμένου αυτή -αν πράγματι είναι ζωντανή- να καταφέρει να επιστρέψει στο οικογενειακό της περιβάλλον. Ενώ οι Αρχές διερευνούν την πιθανότητα απαγωγής της, ο πατέρας της Μάθιου, απογοητευμένος από την έλλειψη προόδου στις έρευνες αλλά και εξοργισμένος από τις υποψίες ότι εκείνος έπαιξε κάποιο ρόλο στην εξαφάνιση της, αρχίζει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του… Ο Ατόμ Εγκογιάν βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που συγκλόνισε τον Καναδά πριν από πολλά χρόνια.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Κέβιν Ντουράντ, Σκοτ Σπίντμαν, Ροζάριο Ντόσον.

*Star, Τετάρτη 22/4, στις 00:15