6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«The Transporter» (2002) σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ, Κόρι Γιουέν

Ο Φρανκ Μάρτιν, ένα πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ζει στη νότια Γαλλία. Η νέα του απασχόληση είναι να μεταφέρει πακέτα – συχνά υπόπτου περιεχομένου – με την πειραγμένη του BMW. Για να αποφεύγει τους μπελάδες, που συνεπάγεται η επικίνδυνη δουλειά του, ο Φρανκ ακολουθεί τρεις απαράβατους κανόνες: «ποτέ μην αλλάζεις τη συμφωνία», «ποτέ μη ρωτάς ονόματα», «ποτέ μην κοιτάς το περιεχόμενο του πακέτου». Όταν για πρώτη φορά θα παραβεί έναν από τους κανόνες, κινδυνεύει να πληρώσει αυτό το λάθος με τη ζωή του. Το τελευταίο δέμα, που πρέπει να παραδώσει, του κινεί την περιέργεια καθώς μοιάζει ζωντανό! Ανοίγοντάς το θα βρει μέσα μια νεαρή ασιάτισσα. Όπως αποδεικνύεται πρόκειται για την κόρη ενός Κινέζου μαφιόζου, ο οποίος μεταφέρει λαθραία συμπατριώτες του στη Γαλλία. Οι παραλήπτες του πακέτου δεν θα είναι και ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν μάθουν ότι το πολύτιμο «πακέτο» ανοίχτηκε, αρχίζοντας ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του Φρανκ.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Κι Σου, Φρανσουά Μπερλάν, Ρικ Γιάνγκ

*Star, Παρασκευή 24/4, στις 21:00

«Σταχτοπούτα» (2015) σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα

Μετά το θάνατο της μητέρας της, η ορφανή Έλλα προσπαθεί να στηρίξει τον πατέρα της, που το πένθος τον έχει συντρίψει. Όταν ο ίδιος μετά από καιρό τής ανακοινώνει ότι έχει πρόθεση να ξαναπαντρευτεί, η Έλλα –που δεν ξεχνά τα τελευταία λόγια της μαμάς της να είναι πάντα θαρραλέα και ευγενική- είναι πρόθυμη να γνωρίσει τη νέα της οικογένεια. Η άφιξη όμως της βλοσυρής λαίδης Τρεμέιν με τις δύο κακομαθημένες και ζηλόφθονες κόρες της, Ντριζέλα και Αναστασία, δεν είναι όπως το είχε φανταστεί. Όταν μάλιστα χάσει στη συνέχεια και τον πατέρα της, η Έλλα γνωρίζει το πραγματικό πρόσωπο της μητριάς της στην πιο σκληρή του εκδοχή. Σύντομα, βλέπει τη ζωή της να υποβιβάζεται στη χειρότερη θέση του σπιτιού μέσα στις στάχτες, μαζί με τα… ποντίκια. Η τυχαία συνάντησή της στο δάσος με έναν πρίγκιπα (που δεν ξέρει την πραγματική του ταυτότητα) μπορεί να αλλάξει όχι μόνο τη δική της ζωή, αλλά και ολόκληρου του βασιλείου, με έναν τρόπο που μόνο σε παραμύθι θα μπορούσε να συμβεί. Αρκεί το πέλμα της να ταιριάζει σε ένα πολύτιμο κρυστάλλινο γοβάκι…

Παίζουν: Λίλι Τζέιμς, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ντέρεκ Τζάκομπι, Χόλιντεϊ Γκρέινγκερ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, κ.α.

*Open, Παρασκευή 24/4, στις 21:00

«Κωδικός: Πιπίλα» (2005) σκηνοθεσία Άνταμ Σάνκμαν

Έπειτα από τόσες διακρίσεις στις Ειδικές Δυνάμεις, τις πολεμικές τέχνες και τις επικίνδυνες αποστολές, ο Σέιν Βόλφε, το μόνο που δεν θα περίμενε στην καριέρα του θα ήταν να προαχθεί από ετοιμοπόλεμο κομάντο σε… μπέιμπι-σίτερ! Διότι η νέα αποστολή που του έχει ανατεθεί από τις μυστικές υπηρεσίες είναι ακριβώς αυτή: να προστατέψει τα πέντε παιδιά ενός επιστήμονα από τα απειλητικά σχέδια κακοποιών, που έχουν βάλει στο μάτι ένα απόρρητο κυβερνητικό σχέδιο. Σύντομα, όμως, αποδεικνύεται ότι αν κάποιος χρειάζεται προστασία μέσα στο σπίτι, είναι μάλλον ο ίδιος, αφού το να ξέρει κανείς πώς να αλλάζει τις πάνες, πώς να οργανώνει σωστά τη σχολική τσάντα και τις κασετίνες με τα μολύβια, ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το γάλα και πότε πρέπει να βάλει πιπίλα στο μωρό, δεν απέχει πολύ από μια… ειδική αποστολή για λίγους! Διασκεδαστική κωμωδία, όπου ο σκληροτράχηλος Βιν Ντίζελ προσπαθεί αυτή τη φορά να τα βγάλει πέρα σε ένα πεδίο μάχης με… πάνες και πιπίλες! Ένα πρωτότυπο εγχειρίδιο για νεοσύλλεκτους… γονείς, που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Λόρεν Γκράχαμ, Φέιθ Φορντ, Μπρίτανι Σνόου, Μαξ Θιερό, Κάρολ Κέιν, Μπραντ Γκέρετ.

*Alpha, Παρασκευή 24/4, στις 22:00

«Οι Αναλώσιμοι 3» (2014) σκηνοθεσία Πάτρικ Χιούζ

Ο Μπάρνεϊ, ο Κρίστμας και τα υπόλοιπα μέλη της θρυλικής ομάδας, έρχονται αντιμέτωποι με τον Κόνραντ Στόουνμπανκς, ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια, συνίδρυσε τους Αναλώσιμους μαζί με τον Μπάρνεϊ. Ο Κόνραντ όμως  στη συνέχεια έγινε ένας αδίστακτος έμπορος όπλων και  ο Μπάρνεϊ αναγκάστηκε να τον σκοτώσει … ή έτσι νόμιζε. Ο Κόνραντ ξέφυγε ήδη μία φορά από τα δίχτυα του θανάτου και τώρα έχει βάλει ένα και μόνο στόχο: να αποτελειώσει για πάντα τους Αναλώσιμους. Ο Μπάρνεϊ όμως έχει εντελώς διαφορετικά σχέδια. Για να αντιμετωπίσει όμως η ομάδα τον νέο κίνδυνο, θα χρειαστεί ενισχύσεις και νέο αίμα στους κόλπους της.  Μια νέα εποχή ξεκινά για τους Αναλώσιμους καθώς προσλαμβάνονται άτομα, που είναι νεότερα, πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα και βεβαίως πλήρως προσαρμοσμένα στον εξοπλισμό της προηγμένης τεχνολογίας. Σε αυτή την τα αποστολή, η κλασική παλιά σχολή συνυπάρχει με την τεχνογνωσία της υψηλής τεχνολογίας, στην πιο προσωπική μάχη των Αναλώσιμων, που έγινε ποτέ…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Τζετ Λι, Αντόνιο Μπαντέρας, Χάρισον Φορντ, Μελ Γκίμπσον, Γουέσλι Σνάιπς, Ντολφ Λούντγκρεν.

*Star, Παρασκευή 24/4, στις 22:50

«Πού Πάω, Θεέ μου;» (2016) σκηνοθεσία Τζενάρο Νουντζιάντε

Μέχρι πού θα έφτανε ένας δημόσιος υπάλληλος για να μη χάσει τη θέση του; Ώς την άκρη του κόσμου! Ο Κέκο από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει δημόσιος υπάλληλος και το κατάφερε! Τώρα ζει μία άνετη ζωή, απολαμβάνοντας τα προνόμιά του. Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που η κυβέρνηση θα αποφασίσει να καταργήσει την υπηρεσία του. Ο Κέκο θα δεχθεί κάθε είδους μετάθεση, προκειμένου να μην παραιτηθεί από τη θέση του! Η ταινία που έσπασε κάθε ρεκόρ στο Ιταλικό Box-office με 10.000.000 εισιτήρια, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση για το 2016.

Παίζουν: Κέκο Τζαλόνε, Ελεονόρα Τζιοβανάρντι, Μαουρίτσιο Μικέλι, Σόνια Μπεργκαμάσκο, Λουντοβίκα Μοντούνιο, Αντονίνο Μπρουσκέτα, Φάμπιο Καζάλε, Πίπο Κρότι, Τζουζέπε Ανσάλντι, Λίνο Μπάνφι, Αζούρα Μαρτίνο, Πάολο Πιερομπόν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 24/4, στις 23:00

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού» (2006) σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι

Ο Τζακ Σπάροου ανοίγει πανιά με το στοιχειωμένο πλοίο “Ιπτάμενος Ολλανδός”, χωρίς να υποψιάζεται τι τον περιμένει. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι έχει εκκρεμότητες με το φάντασμα του πρώην καπετάνιου του πλοίου, Ντέιβι Τζόουνς, τόσο τα σχέδια του αρχιπειρατή, όσο και τα πλάνα του Γουίλ και της Ελίζαμπεθ που ετοιμάζονται για γάμο, ανατρέπονται ριζικά. Κανείς, ωστόσο, δεν είναι έτοιμος για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Αν καταφέρουν να ξεφύγουν από τα θαλάσσια τέρατα που θα βρεθούν στο δρόμο τους, τους εχθρικούς ιθαγενείς ή τη μυστηριώδη και γοητευτική μάντισσα Τία, πρέπει να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την εμμονή του “κυνηγού πειρατών” λόρδου Μπέκετ να αποκτήσει το ξακουστό «Σεντούκι του Νεκρού»! Ο θρύλος λέει ότι ο κάτοχός του μπορεί να εξουσιάζει το φάντασμα του Τζόουνς και να το στρέφει κάθε φορά εναντίον των εχθρών του. Αλίμονο, λοιπόν, στον Τζακ Σπάροου και την ομάδα του αν δε προλάβουν να εμποδίσουν τον λόρδο Μπέκετ να πραγματοποιήσει το στόχο του.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζέφρι Ρας, Τζόναθαν Πράις.

*Alpha, Παρασκευή 24/4, στις 00:00