5 ταινίες να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέντε ταινίες να απολαύσεις σινεμά στην οθόνη της τηλεόρασης σου απόψε, βράδυ Τρίτης.

«Το Καρφί» (2013) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουό

Ο 18χρονος γιος του επιχειρηματία Τζον Μάθιους συλλαμβάνεται για διακίνηση ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ποινή πολυετούς φυλάκισης. Για να μπορέσει να τον βγάλει από τη φυλακή, ο πατέρας του αναγκάζεται να υποδυθεί τον μυστικό πράκτορα και να εισχωρήσει σε ένα επικίνδυνο καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών με σκοπό να το εξαρθρώσει.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Μπάρι Πέπερ, Σούζαν Σάραντον.

*Open, Τρίτη 28/4, στις 21:00

«Crimson Tide» (1995) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Όταν στο κοντινό μέλλον κάποιοι Ρώσοι εθνικιστές παίρνουν τον έλεγχο μιας πυρηνικής βάσης στη Ρωσία, η αμερικανική κυβέρνηση, ανήσυχη, αποφασίζει να στείλει το πυρηνικό υποβρύχιο «Αλαμπάμα» στη περιοχή. Αποστολή του είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά και να επέμβει με τα πυρηνικά του όπλα αν χρειαστεί. Όταν κάποια στιγμή, όμως, το υποβρύχιο δεχτεί επίθεση, ο πλοίαρχος Ράμσεϊ θα έρθει σε ρήξη με τον αξιωματικό Χάντερ, αφού δεν συμφωνούν στο αν πρέπει να απαντήσουν στο χτύπημα ή όχι. Σύντομα, η ρήξη θα οδηγήσει σε μια αναμέτρηση «γιγάντων», αλλά και μια ανταρσία με απρόβλεπτες εξελίξεις. «Πατώντας» σε πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα την περίοδο της «Κρίσης των πυραύλων της Κούβας», ο Τόνι Σκοτ στήνει μια σφιχτοδεμένη, όσο και ανατρεπτική ιστορία, με ένα από τα πιο δυνατά δίδυμα του Χόλυγουντ.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Τζιν Χάκμαν, Ματ Κρέιβεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Τζέιμς Γκαντολφίνι.

*Alpha, Τρίτη 28/4, στις 22:00

«Η Χορεύτρια» (2016) σκηνοθεσία Στεφανί Ντι Τζούστο

Τίποτα από το παρελθόν και την ιστορία της Αμερικανίδας χορεύτριας Λόι Φούλερ δεν προμήνυε ότι θα γινόταν σύμβολο της Μπελ Επόκ, πόσο μάλλον χορεύτρια στην Όπερα του Παρισιού. Ακόμη και μπροστά στο φόβο του μόνιμου τραυματισμού ή της τύφλωσης, η φλογερή Λόι δεν σταματούσε σε τίποτα, προκειμένου να τελειοποιήσει το χορό της. Η συνάντησή της με την Ισιδώρα Ντάνκαν, μια ταλαντούχα και φιλόδοξη νεαρή χορεύτρια, θα σημάνει την αρχή της πτώσης της.

Παίζουν: Σοκό, Γκασπάρ Ουλιέλ, Μελανί Τιερί, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, Φρανσουά Ντεμιέν, Λουί Ντο ντε Λενκεσένγκ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 28/4, στις 23:00

«Το Χάρισμα» (2015) σκηνοθεσία Αφόνσο Πογιάρτ

Ο βετεράνος πράκτορας του FBI, Τζο Μέριγουεδερ ζητάει τη βοήθεια ενός συνταξιοδοτημένου γιατρού, του Τζον Κλάνσι, για να επιλύσει μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες. Οι υπερφυσικές δυνάμεις του Κλάνσι όμως, ο οποίος αγγίζοντας ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο, βλέπει το παρελθόν και το μέλλον, τον βάζουν στο στόχαστρο του δολοφόνου. Ο serial killer έχει ακριβώς το ίδιο χάρισμα! Ο γιατρός σύντομα θα αντιληφθεί ότι το χάρισμα του δεν είναι αρκετό ενάντια στις δυνάμεις αυτού του στυγερού εγκληματία.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Φάρελ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Άμπι Κόρνις.

*Star, Τρίτη 28/4, στις 23:30

«2012» (2009) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

Το 2012 είναι μια  περιπέτεια για έναν παγκόσμιο κατακλυσμό που φέρνει το τέλος του κόσμου και αφηγείται την ηρωική μάχη για επιβίωση. Το 2009 μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων επιβεβαιώνει στους ηγέτες της γης ότι σύντομα θα έρθει το τέλος του κόσμου που ξέραμε… Μέχρι το 2012, οι ηγέτες παγκοσμίως θέτουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο διάσωσης για όσον το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, δυστυχώς όμως είναι αδύνατον να σωθούν όλοι. ”Οταν ο Τζάκσον Κέρτις πηγαίνει με τα δυο του παιδιά εκδρομή στο Γέλοουστόουν, ανακαλύπτει τυχαία τις τεράστιες εγκαταστάσεις στο κέντρο μιας αποξηραμένης λίμνης και αποκαλύπτει το μυστικό της επικείμενης καταστροφής που η κυβέρνηση κρύβει από τους πολίτες. Ο Τζάκσον πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σε μια αντίστροφη μέτρηση με τον χρόνο. Προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του και τον εαυτό του, έρχεται αντιμέτωπος με σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, τσουνάμι και κάθε είδους φυσικές καταστροφές που η γη επιφυλάσσει για την ανθρωπότητα. Το 2012 πιστεύεται από πολλούς ότι είναι η χρονιά της αποκάλυψης, λόγω του ότι η 21η Δεκεμβρίου του 2012 σηματοδοτεί το τέλος του ημερολογίου των Μάγια.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Αμάντα Πιτ, ‘Ολιβερ Πλατ, Γούντι Χάρελσον, Ντάνι Γκλόβερ, Θάντι Νιούτον.

*Mega, Τρίτη 28/4, στις 00:00