Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η δράση του Δήμου για στειρώσεις αδέσποτων (Φωτογραφίες)

Σήμερα στο ξύλινο σπιτάκι είναι μέρα χαράς και γιορτής! Είναι η μέρα που μπορείτε όλοι να έρθετε για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ζώο. Να προσθέσετε ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας!

Υπάρχουν πολλά ζώα που περιμένουν και ονειρεύονται τη μέρα που κάποιος θα τα διαλέξει και θα γνωρίσουν το χάδι, το παιχνίδι και τη φροντίδα ενός παντοτινού σπιτικού.

Ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας  εξασφάλισε δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων σκύλων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής τους.

Η δράση πραγματοποιείται σήμερα 28 Ιουλίου 2018, ώρα 10.00 π.μ έως 18.00 μ.μ και θα συνεχίσει την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, ώρα 10.00 π.μ έως 13.00 μ.μ στο Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ξύλινο σπιτάκι) στην είσοδο της πόλης

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται  “πληγή” και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

Στην δράση αυτή παρευρίσκονται  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Δάγγας και ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Δαμιανού.

Όπως δήλωσε στον Μπέτσκα, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Δάγγας, «είναι μια κοινή προσπάθεια που θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Δεν επαναπαυόμαστε, αυτή η κίνηση ήταν η αρχή, προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση και να είμαστε όλοι ασφαλείς, αλλά και τα ζώα να μην αντιμετωπίζουν κινδύνους. Με τα μέτρα που ήδη λαμβάνει ο Δήμος μας, πιστεύω ότι σύντομα θα είναι ορατά τα καλύτερα αποτελέσματα».