Οκτώ νέα κρούσματα – Στους 143 οι νεκροί στη χώρα μας

Στα 2.620 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ενώ καταγράφηκαν 8 νέα.  Παράλληλα, τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 143.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.620 , εκ των οποίων το 55,4 % αφορά άνδρες.

Από αυτά, 593 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.301 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τριάντα επτά συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Το 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επιπλέον, εβδομήντα επτά ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας με τους τρεις νέους θανάτους, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 143.

Ο κ. Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο διάστημα των 15 ημέρων, εξίσου με την έως τώρα φάση της επιδημίας στη χώρα.

«Εάν τηρήσουμε όλα τα μέτρα υγιεινής των χεριών, της τήρησης των αποστάσεων, εάν περιορίσουμε εθελούσια τις πολλές επαφές και συναθροίσεις μας, εάν συνεχίσουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως δυνητικούς φορείς, θα έχουμε μικρότερο κίνδυνο αναζωπύρωσης και ευρείας διασποράς από Δευτέρα που θα αυξηθούν οι επαφές στην κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, «το οφείλουμε στον εαυτό μας να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση. Να διαγιγνώσκονται έγκαιρα οι περιπτώσεις της νόσου, με τον αυξημένο εργαστηριακό έλεγχο, να περιορίζεται η διασπορά με την ιχνηλάτηση των επαφών».

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως δεν έχουμε τις απαντήσεις. Με κύριο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, θα επιτηρούμε καθημερινά την εικόνα της νόσου, και αν αναγκαστούμε να παρέμβουμε, θα το κάνουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.