9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τελευταία μέρα της καραντίνας. Εννιά ταινίες να απολαύσεις σινεμά στην οθόνη της τηλεόρασης σου απόψε, βράδυ Κυριακής, ως αργά.

«Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» (2013) σκηνοθεσία Άλαν Τέιλορ

Ο Θορ καλείται να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από έναν εχθρό, που τον καλύπτει ένα αρχαίο πέπλο μυστηρίου, παλαιότερο και από τους αιώνες. Όταν αρχίσει να κάνει αισθητή την απειλητική παρουσία της μια φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Μάλεκιθ, που έχει σκοπό να σπείρει παντού το χάος, ο Θορ καλείται να μπει στο πιο επικίνδυνο μέχρι τώρα προσωπικό μονοπάτι του. Άλλωστε, ούτε ο θεός Όντιν, ούτε ο Άσγκαρντ θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Σε αυτό το μονοπάτι, όμως, θα επανασυνδεθεί με την Τζέιν Φόστερ, αλλά και με μια απρόβλεπτη διάσταση των γεγονότων, που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Τομ Χίντλστον, Άντονι Χόπκινς, Ίντρις Έλμπα, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ρενέ Ρούσο, Κρίστοφερ Έκλεστον.

*Alpha, Κυριακή 3/5, στις 21:00

«Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος» (1960) Γιάννης Δαλιανίδης

Ένας ιδιότροπος βιομήχανος χάλυβα απολύει τον υπάλληλό του, τον ντροπαλό λογιστή Γρηγόρη. Όταν όμως διαπιστώνει ότι κατά λάθος ο Γρηγόρης έχει στην κατοχή του τα διπλά βιβλία της εταιρείας όλα αλλάζουν. Τρομοκρατημένος, μήπως ο Γρηγόρης αποκαλύψει κάπου την αλήθεια, ο βιομήχανος αναγκάζεται να τον ξαναπροσλάβει και μάλιστα βάζει την κακομαθημένη κόρη του Τζούλια, να του κάνει τα γλυκά μάτια και να παίξει μαζί του ένα ερωτικό παιχνίδι ώστε να πάρουν πίσω τα βιβλία. Όμως η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι πολύ διαφορετική, γιατί ο έρωτας δεν αργεί να έρθει, και τελικά «…αντί να φάει η γάτα το ψαράκι, το ψάρι τρώει την γατούλα π’ αγαπώ…!»

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιανόπουλος.

*Star, Κυριακή 3/5, στις 21:00

«Ο Τυφλός Αδερφός μου» (2016) σκηνοθεσία Sophie Goodhart

Ο Bill ζει στη σκιά του αδερφού του, ενός αλαζονικού αθλητήκαι τοπικής διασημότητας, που συμβαίνει να είναι τυφλός! Μετά από χρόνια συμπαράστασης και βοήθειας στον αδερφό του (που εν τω μεταξύ έχει καταφέρει να έχει αλλεπάλληλες επιτυχίες), ο Bill βλέπει επιτέλους ένα σημάδι καλοτυχίας και για τον ίδιο…Γνωρίζει τη γοητευτική Rose, που ασχολείται με τα δικά της αδιέξοδα. Όταν όμως η Rose αρχίσει να βγαίνει με τον αδερφό του,ο Bill θα πρέπει ν΄ αποφασίσει αν τελικά θα βάλει τη προσωπική του ευτυχία, πάνω απ? αυτή του αδερφού του,κι αν επιτέλους θ΄ αγωνισθεί για το τελικό βραβείο.

Παίζουν: Adam Scott, Nick Kroll,Jenny Slate,Zoe Kazan.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 3/5, στις 22:10

«Η Αποπλάνηση Ενός Ξένου» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Η βραβευμένη με ‘Οσκαρ Χάλι Μπέρι (“Ο χορός των τεράτων”) και ο πολυβραβευμένος Μπρους Γουίλις (“Πολύ σκληρός για να πεθάνει”, “Τα δάκρυα του ήλιου”)  πρωταγωνιστούν σε ένα θρίλερ μυστηρίου που θα σας καθηλώσει. ‘Οταν η ρεπόρτερ Ροβένα Πράις μαθαίνει ότι ο φόνος της φίλης της σχετίζεται με τον πανίσχυρο ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρίας Χάρισον Χιλ,αποφασίζει να κινηθεί υπόγεια για να βρει την αλήθεια. Προσλαμβάνεται λοιπόν στην εταιρία του Χιλ και από την άλλη φλερτάρει μαζί του στο διαδίκτυο, περικυκλώνοντάς τον από παντού. Γρήγορα όμως συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνη σε αυτό το παιχνίδι ταυτοτήτων. ‘Οσο πιο πολύ αγγίζει την αλήθεια, βλέπει τι μπορεί να κάνει κανείς για να την κρύψει…

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Μπρους Γουίλις, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Mega, Κυριακή 3/5, στις 22:50

«The Karate Kid» (2010) σκηνοθεσία Χάρολντ Ζούαρτ

Η πλοκή του ριμέικ της δημοφιλούς περιπέτειας διαδραματίζεται στην Κίνα όπου μετακομίζει ο δωδεκάχρονος Ντρε Πάρκερ μαζί με τη μητέρα του. Ο μικρός πρωταγωνιστής θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στο καινούργιο του περιβάλλον μέχρι τη στιγμή που ο Κύριος Χαν που είναι αυθεντία στο κουνγκ φου θα αρχίσει να τον διδάσκει τα μυστικά της τέχνης του.

Παίζουν: Τζέιντεν Σμιθ, Τζάκι Τσαν, Ταράτζι Π. Χένσον.

*Μακεδονία TV, Κυριακή 3/5, στις 23:00

«Ο κύκλος του Mobius» (2013) σκηνοθεσία Ερίκ Ροσάν.

O Γκριγκόρι Λιουμπόφ, γνωστός και ως Μόιζ, είναι ένας Ρώσος πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών με βάση το Μονακό, από όπου παρακολουθεί τις δραστηριότητες ενός Ρώσου μεγιστάνα με ύποπτες κινήσεις. Η Γαλλοαμερικανίδα Άλις, που είναι μεγαλοφυία στα Οικονομικά, έχει προσληφθεί μυστικά για την ίδια αποστολή. Με την υποψία ότι η Άλις μπορεί να τους προδώσει, ο Γκριγκόρι παραβιάζει τον χρυσό κανόνα και έρχεται σε επαφή μαζί της. Ένα απαγορευμένο πάθος θα δημιουργηθεί μεταξύ τους και, αναπόφευκτα, θα πυροδοτήσει την καταστροφή τους.

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Σεσίλ ντε Φρανς, Τιμ Ροθ, Εμιλί Nτεκέν Μπράνκα Κάτιτς, Τζον Λιντς, Γουέντελ Πιρς.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 3/5, στις 00:15

«American Psycho» (2000) σκηνοθεσία Μέρι Χάρον

Ο Πάτρικ Μπέιτμαν είναι ένας νεαρός χρηματιστής που ζει το Αμερικάνικο Όνειρο. Έξυπνος και μορφωμένος, δουλεύει στη Γουόλ Στριτ και μέρα με τη μέρα μεγαλώνει την ήδη σημαντική περιουσία του. Οι προσωπικές του σχέσεις όμως είναι τόσο ψεύτικες όσο και τα συναισθήματα που τρέφει για τους άλλους ανθρώπους. Πίσω από το καθωσπρέπει προσωπείο του κρύβεται ένας ψυχοπαθής που τα βράδια πειραματίζεται με τη βία, τον τρόμο και την παράνοια. Ή μήπως η σκοτεινή του πλευρά είναι απλώς ένα μέρος των καταπιεσμένων φαντασιώσεών του; 

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Τζάστιν Θερού, Τζος Λούκας, Κλόι Σεβινί, Ρις Γουίδερσπουν, Τζάρεντ Λέτο, Γουίλεμ Νταφόε.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 3/5, στις 00:40

«Ο Τουρίστας» (2016) σκηνοθεσία Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Μια γυναίκα, η οποία παρακολουθείται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ταξιδεύει για τη Βενετία, όπου θα συναντήσει τον καταζητούμενο εραστή της. Στο τρένο γνωρίζει και παγιδεύει έναν ανύποπτο Αμερικανό τουρίστα, ο οποίος όταν φτάσουν στην Ιταλία θα γίνει στόχος πρακτόρων, της αστυνομίας αλλά και Ρώσων μαφιόζων.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Αντζελίνα Τζολί, Πολ Μπέτανι.

*Ant1 Κυριακή 3/5, στις 00:45

«Οι Ιππότες της Σανγκάης» (2003) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Μετά το τέλος των περιπετειών που έζησε στην Άγρια Δύση μαζί με τον Ρόι Ο Μπάνον, ο Τσον Γουάνγκ ζει μια αξιοπρεπή ζωή ως σερίφης του Κάρσον Σίτι. Βρισκόμαστε στο 1880 και μια δυσάρεστη είδηση δεν θα αργήσει να έρθει από τη Σαγκάη. Ένας κινέζος επαναστάτης, αφού δολοφόνησε τον πατέρα του Τσον, έκλεψε την Αυτοκρατορική Σφραγίδα και φαίνεται να κατέφυγε στη Βρετανία. Ο Τσον ξανασυναντιέται με τον φίλο του, Ρόι, ο οποίος ξοδεύει τα χρήματα που κέρδισαν και ζει σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κάνοντας τη μεγάλη ζωή. Οι δύο τους ορκίζονται να αποδώσουν δικαιοσύνη. Έτσι, αποφασίζουν να πάνε στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσουν την αδελφή του Τσον, τη Λιν, που έχει βρεθεί εκεί για τον ίδιο λόγο και μόλις έχει ανακαλύψει μια απίστευτη συνωμοσία κατά της βασιλικής οικογένειας. 

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Όουεν Γουίλσον, Φαν Γουόνγκ.

*Alpha, Κυριακή 3/5, στις 00:45