Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά σε ιδιοκτήτες καφέ – μπαρ για το take away σε ποτά

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας, με αυστηρό τόνο αναφέρθηκε σε περιστατικά που σημειώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα άρσης του μέτρου περιορισμού των μετακινήσεων.

Μίλησε για καφέ-μπαρ σε πόλεις και ιδιαίτερα στην περιφέρεια που δεν τηρούνταν οι αποστάσεις και τα μέτρα.

«Οι εικόνες καφέ μπαρ κυρίως στην περιφέρεια και να παίζουν στην διαπασών μουσική και να μοιράζουν ποτά takeaway προσβάλλει όλους όσους δίνουν τη δική τους μάχη προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός. Προσβάλλει όλους όσους στον χώρο εστίασης περιμένουν να αρθούν τα μέτρα.  Το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδεια τους. Τake away σε ποτά δεν επιτρέπεταιΆτυπα πάρτυ και συγχρωτισμός απαγορεύονται. Όπως επίσης δεν επιτρέπεται να παίζουν μουσική στη διαπασών στις 11 το βράδυ. Γι’ αυτό και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και σε αυτό το επίπεδο ενεργοποιούνται από σήμερα, οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις», δήλωσε ο ίδιος.

Ακόμη, είπε πως χθες καταγράφηκαν 85 ποινές για μη νόμιμη μετακίνηση. «Καταλαβαίνουμε όσους θέλουν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά η σταδιακή άρση γίνεται προκειμένου να μπορέσουμε να επιστρέψουμε όσο πιο ομαλά γίνεται στην πραγματικότητα», είπε. 

Επανέλαβε πως η μετακίνηση μεταξύ νομών δεν επιτρέπεται και πως ισχύουν οι περιορισμοί για μετάβαση στα νησιά.