Καλός και ζεστός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου – Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο
Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 14 Μαΐου
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4, από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.












![Ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα ο Ταξίαρχος Νικόλαος Έξαρχος – [βιογραφικό]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/exarchos_26_2-100x70.jpg)


![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part2]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prl_080126_4-100x70.jpg)
![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part1]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prt_1_0826-100x70.jpg)
![Πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/mpl_050126_2-100x70.jpg)
![Το μεγάλο γλέντι των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ. στην Ομόνοια – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/xrk_040126-100x70.jpg)
![Η πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/vd_051226-100x70.jpg)
