Ημερήσια αναφορά [24/5]: Ακόμα μία ήσυχη μέρα για το Νοσοκομείο Καστοριάς

 Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Κυριακή, 24 Μαΐου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία.

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα ένας (1) ασθενής, ο οποίος εισήχθη χθες και αναμένονται τα αποτελέσματα του δείγματος του.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε τρεις (3) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα.

Συνολικά νοσηλεύονται επτά (7) ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Παραμένουν σε  κατ΄ οίκον περιορισμό δύο (2) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά, ενώ ένας (1) σε επανέλεγχο του δείγματος του μετά από αρνητικό αποτέλεσμα, αίρεται ο κατ΄ οίκον περιορισμός..

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψε ένα (1) αρνητικό αποτέλεσμα.

Ένας ασθενής πήρε εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε δύο (2) νέες δειγματοληψίες και οι ασθενείς εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα αναμένοντας τα αποτελέσματα τους.

Συνολικά νοσηλεύονται έξι (6) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων  τέσσερις (4) αρνητικοί και δύο (2) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 και ένας (1) στη ΜΕΘ.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τέσσερα (4) αρνητικά αποτέλεσμα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨

 Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία και δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα COVID-19.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 Το Νοσοκομείο έκανε μία (1) νέα δειγματοληψία και ο ασθενής εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα, σε αναμονή των αποτελεσμάτων του δείγματος του.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***

Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 2.690 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 153 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 2.378.

Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 29.