6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Bangkok: Επικίνδυνη Αποστολή» (2008) σκηνοθεσία Οξάιντ και Ντάνι Πανγκ

‘Eνας μοναχικός, ψυχρός επαγγελματίας δολοφόνος πηγαίνει στην Ταϊλάνδη για να εκτελέσει τέσσερα συμβόλαια θανάτου. Θα αναπτύξει όμως φιλικές σχέσεις μ’ έναν νεαρό που τον βοηθάει και θα ερωτευτεί μια κωφάλαλη κοπέλα.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τσάρλι Γιανγκ, Σακρίτ Γιαμνάρμ.Σκηνοθεσία: Danny Pang , Oxide Chun Pang Παίζουν: Nicolas Cage(Joe), Shahkrit Yamnarm(Kong), Charlie Yeung(Fon), Panward Hemmanee(Aom), Nirattisai Kaljareuk(Surat).

*Open, Τετάρτη 10/6, στις 21:00

«Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» (2016) σκηνοθεσία Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Η διαμάχη που αναπτύσσεται μεταξύ του Captain America και του Tony Stark έχει ως αποτέλεσμα την προσωρινή διάσπαση των Εκδικητών. Τι είναι αυτό όμως που κάνει τον Captain America να έρθει σε σύγκρουση με τους Εκδικητές, προκαλώντας εμφύλιο πόλεμο στους κόλπους των άλλοτε ενωμένων σαν γροθιά υπερηρώων; Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα με τον Ultron, o Στιβ Ρότζερς (Captain America) και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ξαναβρούν τις ισορροπίες τους. Η απόπειρα κλοπής, όμως, ενός βιολογικού όπλου στο Λάγος της Νιγηρίας θα προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, αλλά και την αυτόματη επέμβαση των Εκδικητών με παράπλευρες απώλειες και ολέθρια αποτελέσματα. Η ανάγκη πλέον για τη σύσταση μιας επίλεκτης ομάδας με κυβερνητικό χαρακτήρα, η οποία θα ελέγχει τους υπερήρωες, είναι επιτακτική. Όμως, αυτός ο «από πάνω» έλεγχος θα σταθεί ταυτόχρονα και αιτία διχασμού ανάμεσά τους, αφού η υποχρέωση να λογοδοτούν για τη δράση τους, δεν τους βρίσκει όλους σύμφωνους. Η πόλωση ανάμεσα στον Captain America και τον Iron Man δεν αργεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, οδηγώντας σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Η κατάσταση όμως γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική, όταν στον ορίζοντα κάνει την απειλητική του εμφάνιση ο απόλυτος εχθρός.

Παίζουν: Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Σκάρλετ Γιόχανσον, Σεμπάστιαν Σταν, Άντονι ΜακΚι, Ντον Τσιντλ, Τζέρεμυ Ρένερ, Τσάντγουικ Μπόσμαν, Πολ Μπέτανι, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Πολ Ραντ, Έμιλυ Βαν Καμπ, Τομ Χόλαντ, Φρανκ Γκρίλο, Γουίλιαμ Χαρτ, Ντάνιελ Μπρελ.

*Alpha, Τετάρτη 10/6, στις 22:00

«Τα Δύο Πρόσωπα του Έρωτα» (2016) σκηνοθεσία Paul Dalio

Η Κάρλα κι ο Μάρκο είναι δύο μανιοκαταθλιπτικοί ποιητές που η τέχνη τους ωθείται από τα συναισθηματικά τους άκρα. Αυτό οδηγεί και τους δύο στο ίδιο ψυχιατρικό ίδρυμα. Η χημεία μεταξύ τους είναι ολοφάνερη, αλλά η μεταξύ τους ένωση εντείνει τη μανία τους. Παρά τις προσπάθειες γιατρών και γονιών να τους χωρίσουν, κυνηγάνε το όμορφο μα καταστροφικό τους όραμα, που τους οδηγεί σε όργια φαντασίας, αλλά και τάσεις αυτοκτονίας. Πλέον, πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αγάπη και τη λογική.

Παίζουν: Katie Holmes Christine Lahti, Luke Kirby.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 10/6, στις 22:00

«Sabotage» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγιερ

Η καλύτερη ομάδα δίωξης ναρκωτικών στον πλανήτη δεν θα μπορούσε παρά να έχει αρχηγό τον Arnold Schwarzenegger. Δε σημαίνει όμως ότι είναι αλώβητη, ειδικά όταν θεωρείται υπεύθυνη για την εξαφάνιση δέκα εκατομμυρίων δολαρίων, μετά από έφοδο σε κρησφύγετο ενός πανίσχυρου μεξικανικού καρτέλ. Όπως είναι φυσικό, τα μέλη της ομάδας βρίσκονται στο στόχαστρο και ένας ένας χάνει τη ζωή του. Στο πρότυπο των Δέκα Μικρών Νέγρων της Αγκάθα Κρίστι, όλοι είναι ένοχοι και η ομάδα συρρικνώνεται μυστηριωδώς.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ολίβια Γουίλιαμς, Τέρενς Χάουαρντ, Τζος Χόλογουέι, Αν Πάρις, Μιρέιλ Ένος, Χάρολντ Περινό, Τζο Μανγκανιέλο, Μαξ Μαρτίνι, Κέβιν Βανς.

*Open, Τετάρτη 10/6, στις 23:00

«Μανιφέστο» (2015) σκηνοθεσία Γιούλιαν Ρόζεφελντ

Μία ταινία-φόρος τιμής στις πιο ενθουσιώδεις καλλιτεχνικές δηλώσεις του 20ού αιώνα. Η Κέιτ Μπλάνσετ, μία από τις καλύτερες ηθοποιούς του παγκόσμιου κινηματογράφου και του θεάτρου και ο Γιούλιαν Ρόζενφελντ, ένας από τους κυριότερους σύγχρονους δημιουργούς με παρουσία στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης και την Γκαλερί Σαάτσι του Λονδίνου, συμπράττουν σε έναν κινηματογραφικό διάλογο που εμπνέεται από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα. Από τους φουτουριστές και τους ντανταϊστές, στην ποπ αρτ, στον Λαρς Φον Τρίερ και τον Τζιμ Τζάρμους, μία διερεύνηση στις επιδόσεις και τις πολιτικές επιπτώσεις αυτών των διακηρύξεων. Η Κέιτ Μπλάνσετ όχι σε έναν, αλλά σε 13 ρόλους, ερμηνεύει τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα: φουτουρισμός, ντανταϊσμός και άλλες αρχιτεκτονικές και καλλιτεχνικές διακηρύξεις, συνθέτοντας ένα μανιφέστο των μανιφέστων. Η βραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει μοναδικά 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων μία δασκάλα, μία παρουσιάστρια, μία εργάτρια, έναν άστεγο και μία ναρκομανή, αναζητώντας το ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 10/6, στις 23:00

«Penthouse North» (2013) σκηνοθεσία Τζόσεφ Ρούμπεν

Η Σάρα, μια φωτορεπόρτερ, που τυφλώθηκε κατά τη διάρκεια αποστολής στο Ιράκ, ζει πλέον απομονωμένη σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Η τυφλή κοπέλα έρχεται αντιμέτωπη με την απόλυτη φρίκη όταν στη ζωή της εισβάλει ένας σαδιστής εγκληματίας, που πιστεύει ότι στο διαμέρισμα της Σάρα βρίσκονται κρυμμένα κάποια κλεμμένα διαμάντια…

Παίζουν: Μισέλ Μόναγκαν, Μάικλ Κίτον, Μπάρι Σλόαν, Τρέβορ Χέις.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 10/6, στις 00:10