7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Ριψοκίνδυνοι Άνδρες» (2017) σκηνοθεσία Τζόσεφ Κοζίνσκι

Βασισμένη στην πραγματική ιστορία των ηρώων του Granite Mountain, η ταινία ακολουθεί το συγκλονιστικό χρονικό μίας ομάδας πυροσβεστών, που μέσα από την ελπίδα, την αυταπάρνηση και τη θέληση να προστατεύσουν οικογένειες, κοινότητες και ολόκληρη τη χώρα, κατάφεραν να μετατραπούν στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Όλοι τρέχουν για να διαφύγουν από τον κίνδυνο, αυτοί τρέχουν προς το μέρος του για να σώσουν ζωές, περιουσίες, καθετί αγαπημένο, ενώ την ίδια ώρα διαμορφώνουν μία μοναδική αδελφική σχέση κατά τη διάρκεια μίας κρίσιμης πυρκαγιάς. Η αληθινή ιστορία του επίλεκτου πυροσβεστικού σώματος των Granite Mountain Hotshots, κατά την πλέον ένδοξη όσο και θανατηφόρα αποστολή τους. Όλα λαμβάνουν χώρα τον Ιούνιο του 2013, στο Γιάρνελ της Αριζόνα, όπου η αβυσσαλέα δύναμη της πυρκαγιάς θα πάρει τη ζωή αθώων πολιτών, αλλά και 19 μάχιμων ηρώων του σώματος.

Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Τζεφ Μπρίτζες, Τζένιφερ Κόνελι, Άντι Μακ Ντάουελ, Τέιλορ Κιτς.

*Star, Πέμπτη 11/6, στις 21:00

«Αγάπη σαν Ναρκωτικό» (2010) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζουΐκ

Η Μάγκι είναι μια πανέμορφη κοπέλα με ελεύθερο πνεύμα που απεχθάνεται τις δεσμεύσεις. Ο Τζέιμι είναι ένας επιτήδειος πωλητής φαρμάκων που ξεχειλίζει από γοητεία και αυτοπεποίθηση. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν μια ασυνήθιστη σχέση που θα τους οδηγήσει σε μέρη που ποτέ δεν είχαν φανταστεί, καθώς θα βρεθούν ξαφνικά υπό την επιρροή του απόλυτου “ναρκωτικού”, δηλαδή του έρωτα.

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Αν Χάθαγουεϊ, Όλιβερ Πλατ, Χανκ Αζάρια, Τζούντι Γκρίαρ.

*Open, Πέμπτη 11/6, στις 21:00

«Πέμπτη και 12» (2014) σκηνοθεσία Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ο Ευτύχης είναι πραγματικά… άτυχος! Τίποτα δεν του «κάθεται» καλά! Εκεί που πάει να πετύχει κάτι καλό, με έναν μαγικό τρόπο, βρίσκεται πάντοτε μπλεγμένος. Επιπλέον, δεν μπορεί να βρει γυναίκα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δυσκολεύεται να βρει και δουλειά. Μια μέρα, θα συναντήσει τυχαία έναν άστεγο. Περιέργως, τα λόγια του και οι… συμβουλές του, θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή του, αφού ως δια μαγείας θα βρει σύντομα δουλειά. Αυτή η δουλειά, όμως, θα τον οδηγήσει στο περιβάλλον του επικίνδυνα διαπλεκόμενου Δημοσθένη Χατζηνικολή, η γυναίκα του οποίου είναι πρώην συμμαθήτρια του Ευτύχη. Όταν το ζευγάρι κάνει ένα πάρτυ για την μικρή κόρη τους, ο Ευτύχης, για κακή του τύχη (ή μήπως για καλή;) θα βρεθεί κι αυτός εκεί.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χριστίνα Τσάφου, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Φλωκάτουλας, Δανάη Κλειώ Οθωναίου, Γιώργος Γαλίτης, Αγοραστή Αρβανίτη, Χρήστος Σπανός, Σπύρος Παππάς, Νίκος Ορφανός, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Λάμπρος Φισφής.

*Alpha, Πέμπτη 11/6, στις 22:00

«Ο Γιατρός ‘Eχει Τρεχάματα» (2017) σκηνοθεσία Φραντσέσκο 

Ένας επιστήμονας, ψυχίατρος, χωρισμένος εδώ και λίγο καιρό από τη σύζυγό του Τζιοβάνα (Κάρλα Σινιόρις). (Όχι νομικά, γιατί τα διαζύγια κοστίζουν). Μένει μόνος σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί και ως ιατρείο για τις συνεδρίες με τους ασθενείς του. (Για την ακρίβεια μισό διαμέρισμα, αφού έχει χωρίσει απλώς το σπίτι που έμενε με τη γυναίκα του στα δύο, καθώς και οι μετακομίσεις κοστίζουν). Ένα βράδυ η καρδιά του Ελία του στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα και ο γιατρός συνιστά γυμναστική. Ο Ελία, παρότι σιχαίνεται την άσκηση, αποφασίζει να μπει σε πρόγραμμα. Τότε είναι που μπαίνει στη ζωή του η Κλαούντια, μια personal trainer με κέφι, παρορμητισμό και γοητευτική ελαφρότητα, που θα βαλθεί να του κάνει σωστά γυμνάσια. Εκείνος βάζει το «νους υγιής» κι εκείνη το «εν σώματι υγιεί» και μαζί αρχίζουν να τρέχουν στις περιπέτειες της ζωής και των σχέσεων. Ένα τρέξιμο που θα τους ενώσει με μία απρόσμενη μα τόσο τρυφερή φιλία.

Παίζουν: Τόνι Σερβίλλο, Κάρλα Σινιόρις, Βερόνικα Ετσέγκι.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 11/6, στις 22:00

«Γιατί Εμένα?» (2015) σκηνοθεσία Tudor Giurgiu

Ένας νέος και φιλόδοξος εισαγγελέας, ο Κριστιάν, αναλαμβάνει μια υπόθεση διαφθοράς στο δικαστικό σώμα από τους ανωτέρους του, αλλά χωρίς να το καταλάβει, μπλέκεται σε μια υπόθεση όπου δεν μπορεί να ξέρει ποιος είναι ο εγκληματίας και ποιος όχι. Ξαφνικά, βλέπει τη ζωή του να καταρρέει ενώ δεν ξέρει αν πρέπει ή όχι να κάνει το σωστό.

Παίζουν: Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 11/6, στις 22:00

«The Master» (2012) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον

Ο Φρέντι Κιούελ, ένας αλκοολικός και άνεργος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επιστρέφει σπίτι του μετά τον πόλεμο, με ένα αβέβαιο μέλλον να χαράζεται μπροστά του. Βρίσκει καταφύγιο στον οργανισμό του χαρισματικού Λάνκαστερ Ντοντ, γνωστός ως «The Master», ο οποίος περιδιαβαίνει την Αμερική του 50 προπαγανδίζοντας το πνευματικό κίνημά του «The Cause». Ο οργανισμός αρχίζει να αναπτύσσει ολοένα και περισσότερο την επιρροή του στον λαό των ΗΠΑ. Σιγά -σιγά όμως ο Φρέντι αρχίζει να αμφισβητεί τόσο την αξία της οργάνωσης, όσο και τον ιδρυτή της.

Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμι Άνταμς, Ραμί Μαλέκ.

*Star, Πέμπτη 11/6, στις 23:50

«Δεν Βλέπω Τίποτα, Δεν Ακούω Τίποτα» (1989) σκηνοθεσία ‘Αρθουρ Χίλερ

Οι φίλοι Γουάλι και Ντέιβ έχουν ένα σταντ πώλησης εφημερίδων στην Νέα Υόρκη και είναι τόσο αντίθετοι μεταξύ τους, όσο μπορεί να είναι δυο κολλητοί. Ο Γουάλι είναι βροντόφωνος, οξύθυμος, θρασύς και αναιδής. Από την άλλη, ο Ντέιβ είναι ήσυχος και ευγενικός, ένας κύριος με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Γουάλι είναι τυφλός και ο Ντέιβ κουφός. Ο Γουάλι γίνεται τα αυτιά του Ντέιβ και ο Ντέιβ τα μάτια του Γουάλι, όταν ένας άνδρας βρίσκεται δολοφονημένος έξω από το σταντ των εφημερίδων τους, και, ανάμεσα από τους δύο, αυτοί είναι ο μοναδικός μάρτυρας. Ο Ντέιβ πιστεύει ότι είδε κάποιον – τουλάχιστον είδε τα πόδια της. Ο Γουάλι πιστεύει ότι οσμίστηκε κάποιον- φορούσε το άρωμα Σαλιμάρ. Η αστυνομία πιστεύει ότι βούτηξε τους πρώτους της κουφούς και τυφλούς δολοφόνους. Ακολουθεί μια ξεκαρδιστική καταδίωξη, καθώς οι δυο τους προσπαθούν να “καθαρίσουν” το όνομά τους. Στη συνέχεια, ο Γουάλι και ο Ντέιβ καταφέρνουν να ξεφύγουν και να ξεγελάσουν ολόκληρη την αστυνομική δύναμη της Νέας Υόρκης, όπως επίσης μια συμμορία που την αποτελούν μυστηριώδεις, αδίστακτοι εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένης μιας όμορφης, αινιγματικής δολοφόνου και του ψυχρού συνοδού της. Ο Γουάλι και ο Ντέιβ ανακαλύπτουν ότι ενώνοντας τις δυνάμεις τους, μπορούν να υπερνικήσουν τις προσωπικές τους αναπηρίες – μερικές φορές με δραματικό τρόπο, αλλά τις περισσότερες με γέλιο – και στο τέλος, οι δυο τους καταλαβαίνουν σε βάθος τους εαυτούς τους και την κατάστασή τους στη ζωή.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Πράιορ, Τζιν Γουάιλντερ, Τζόαν Σέβερανς, Κέβιν Σπέσεϊ, ‘ΑλανΝορθ, ‘ΑντονιΤζερμπ, Λούις Τζιαμπάλβο, ΚίρστενΤσάιλντς.

*Mega, Πέμπτη 11/6, στις 00:00