Πανελλαδικές: Την Παρασκευή τα αποτελέσματα των υποψηφίων

Την προσεχή Παρασκευή 10 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων μαθητών των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε σε όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μαθητές που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν τα αποτελέσματά τους στις 13:00 το μεσημέρι.

Tο υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα να αναρτήσουν τις βαθμολογίες των υποψηφίων στην ειδική πλατφόρμα, προκειμένου να ακολουθήσει κεντρικά ο έλεγχος.

Αμέσως μετά οι υποψήφιοι οι οποίοι δεν εξετάστηκαν σε ειδικά μαθήματα μπορούν να οριστικοποιούν το μηχανογραφικό τους δελτίο,  ενώ οι υπόλοιποι θα περιμένουν και τους βαθμούς τους σε αυτά τα μαθήματα, προκειμένου να έχουν συνολική εικόνα και να μπορέσουν να επιλέξουν τις σχολές που επιθυμούν. Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» το μηχανογραφικό τους, έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Με την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου ολοκληρώνεται ο μαραθώνιος των πανελλαδικών εξετάσεων για τα παιδιά,  τα οποία πλέον θα περιμένουν, περίπου μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ώστε να ανακοινωθούν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και οι βάσεις εισαγωγής.