3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου με μία ταινία στην μικρή σου οθόνη.

«Bullet to the Head» (2012) σε σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ

Ένας πληρωμένος εκτελεστής ενώνει τις δυνάμεις του με έναν ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης μπροστά σε έναν κοινό εχθρό. Η έρευνα ξεκινά από σκοτεινά, ύποπτα σοκάκια και καταλήγει στα ισχυρότερα σαλόνια της Νέας Ορλεάνης. Το δίδυμο αυτό ένωσαν δύο βάναυσοι φόνοι και είναι διευθετημένο να μην αφήσει κανέναν ζωντανό, που θα τολμήσει να σταθεί ανάμεσα σε αυτούς και τη δίψα τους για εκδίκηση… Η ταινία είναι βασισμένη στο κόμικ μυθιστόρημα με τίτλο «Du Plomb Dans La Tete» του Alexis Nolent, το οποίο έχει εκδοθεί σε τρία μέρη.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Μομόα, Κρίστιαν Σλέιτερ, Σάρα Σάχι.

*Star, Δευτέρα 6/7 στις 22:00

«Απόλυτος Κίνδυνος» (2002) σε σκηνοθεσία Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η ηγεσία της χώρας περνά στα χέρια του Ρώσου πολιτικού Νεμέροβ, την εξέλιξη του οποίου παρακολουθεί στενά ο Τζακ Ράιαν, αναλυτής της CIA. Αντίθετα με τους ανώτερους αξιωματούχους της CIA, που είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά στις προθέσεις και τα σχέδια του καινούριου προέδρου της Ρωσίας, ο Ράιαν ισχυρίζεται πως ο Νεμέροβ δεν αποτελεί απειλή για τη διατάραξη των σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ. Τα πράγματα δεν αργούν να πάρουν απρόβλεπτη τροπή, όταν η Βαλτιμόρη πλήγεται ξαφνικά από πυρηνική έκρηξη!

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέιμς Κρόμγουελ, Κεν Τζένκινς, Λιβ Σράιμπερ.

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 6/7 στις 22:00

«Τα Κορίτσια» (2014) σε σκηνοθεσία Σελίν Σιαμά

Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, το αβέβαιο μέλλον της στο σχολείο κι από τον άγραφο νόμο που έχουν επιβάλλει τα αγόρια στη γειτονιά, η 16χρονη Μαριέμ αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, όταν συναντά μια παρέα από τρία ανεξάρτητα κορίτσια. Αλλάζει τ’ όνομά της, τον τρόπο ντυσίματός της και παρατάει το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τη συμμορία, ελπίζοντας ότι αυτός θα είναι ο δρόμος της προς την ελευθερία. Μια αφοπλιστική και θαρραλέα ιστορία ενηλικίωσης.

Παίζουν: Καριτζά Τουρέ, Ασά Σιλά, Λιντσέι Καραμό, Μαριετού Τουρέ, Ιντρίσα Ντιαμπατέ, Σιμίνα Σουμαρέ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 6/7 στις 22:00