6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή σήμερα και αν προτιμήσεις την άνεση του σπιτιού σου από τη βραδινή έξοδο, το τηλεοπτικό πρόγραμμα σου προσφέρει ξεχωριστές κινηματογραφικές επιλογές! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε έξι ταινίες που θα προβληθούν σήμερα στη μικρή οθόνη και θα κάνουν το βράδυ σου μοναδικό.

«Star Trek Beyond» (2009) σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Ο Κιρκ είναι ένας τολμηρός και ριψοκίνδυνος νέος που αναζητά σκοπό στη ζωή του. Ο Σποκ, που είναι κατά το ήμισυ γήινης καταγωγής, μεγαλώνει στον πλανήτη Βούλκαν και είναι ο πρώτος του είδους του που γίνεται δεκτός στην Ακαδημία Στάρφλιτ. Ο Κιρκ και ο Σποκ είναι ανάμεσα στους επίλεκτους που θα στελεχώσουν το πλήρωμα του πιο προηγμένου διαστημόπλοιου, του USS Έντερπραϊς.

Παίζουν: Κρις Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο, Σάιμον Πεγκ, Έρικ Μπάνα, Γουινόνα Ράιντερ, κ.ά.

*Star, Κυριακή 12/7, στις 21:00

«Αρμαγεδδών» (1998) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Μία ομάδα ειδικών στις γεωτρήσεις εκπαιδεύεται, σε ελάχιστο χρόνο, από τη NASA. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν έναν αστεροειδή που απειλεί να καταστρέψει τη Γη και να τοποθετήσουν σ? αυτόν μια πυρηνική βόμβα! Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα. Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Όουεν Γουίλσον.

*Alpha, Κυριακή 12/7, στις 22:10

«Πόλη των Θαυμάτων» (2016) σκηνοθεσία Φωτεινής Σισκοπούλου

Αν η μνήμη είναι το βλέμμα πίσω στο παρελθόν και το παρελθόν μια ξένη χώρα, τότε η επιστροφή της Κάτιας στη γενέθλια Πόλη, μεταμορφώνεται σ’ ένα ταξίδι μη επιστροφής, κυνήγι και περιπέτεια, σημείο συνάντησης με την ιστορία της και τον εαυτό της στη σημερινή Κωνσταντινούπολη, μια σύγχρονη και αντιφατική μητρόπολη, χώρα φαντασμάτων, εκπλήξεων και θαυμάτων. Μπορεί ωστόσο να την καλωσορίσει και να συμφιλιωθεί μαζί της, ξαναβρίσκοντας την εμπιστοσύνη και την ελπίδα για ό,τι χάνεται κι ό,τι μπορεί να ξαναγεννηθεί;

Παίζουν: Μ. Αλικάκη, Kerem Can, Esin Alpogan, Osman Alkas, Deniz Turkali, Σ. Σεϊρλή, Κ. Γαλανάκης.

*ΕΡΤ2: Κυριακή 12/7  στις 22:30

«Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας» (2000) σκηνοθεσία Στράτος Τζίτζης

Μία ερωτική κωμωδία, που σαρκάζει τη μάταιη προσπάθεια του ανθρώπου να προσδιορίσει την ερωτική του συμπεριφορά. Το σενάριο και ο τίτλος προκύπτουν από μία παροιμία, που αναφέρεται στην αρχή της ταινίας: «Βάζουν τρεις τυφλούς μπροστά σε έναν ελέφαντα και τους ρωτούν τι είναι αυτό το πράγμα. Ο πρώτος πιάνει το πόδι του ελέφαντα και λέει ότι είναι ένα δέντρο, ο δεύτερος την προβοσκίδα και φωνάζει ότι είναι ένα φίδι κι ο τρίτος τα αυτιά και λέει ότι είναι ένα μεγάλο πουλί». Φυσικά δεν είναι τίποτα από αυτά, που νομίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον έρωτα. Είμαστε σαν τους τρεις τυφλούς μπροστά στον ελέφαντα. Νομίζουμε ότι ξέρουμε γι` αυτόν, αλλά ο έρωτας δεν είναι τίποτα απ` όσα πιστεύουμε. «Ο έρωτας είναι ένας ελέφαντας!». Στην ταινία παρακολουθούμε τρεις ερωτικές ιστορίες, στη διάρκεια των οποίων οι πρωταγωνιστές τους πέφτουν έξω σε κάθε δηλωμένη άποψη τους για τον έρωτα. Η πρώτη ιστορία εξελίσσεται στον ξέφρενο ρυθμό των clubs, η δεύτερη είναι ένα αβάσταχτο λαϊκό αίσθημα και η τρίτη μία απρόβλεπτη μεγαλοαστική ίντριγκα. Και στις τρεις προσεγγίσεις του θέματος, καμία δεν φτάνει σε ασφαλές συμπέρασμα, καθώς κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη τους ανατρέπεται.

Παίζουν: Αλέκος Συσσοβίτης, Δήμητρα Ματσούκα, Θοδωρής Αθερίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μπάμπης Χατζηδάκης, Εύα Βλαχάκου, Φίλλιπος Σοφιανός, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Τάκης Παπαματθαίου, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Γωγώ Μαστροκώστα.

*Star, Κυριακή 12/7, στις 22:50

«Super 8» (2011) σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Η χρονολογία είναι 1979, και σε μια μικρή πόλη του Οχάιο, μια παρέα φίλων προσπαθεί να γυρίσει μια ερασιτεχνική ταινία σε φιλμ Super 8.  Κατά τη διάρκεια μιας σκηνής κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές, γίνονται μάρτυρες μια μεγάλης έκρηξης τρένου. Σύντομα αρχίζουν να υποψιάζονται ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα και ερευνούν τα ασυνήθιστα γεγονότα που ακολουθούν μερικές μέρες μετά την έκρηξη. Οι ανακαλύψεις του όμως είναι σίγουρα κάτι που δεν περίμεναν.

Παίζουν: Ελ Φάνινγκ, Κάιλ Τσάντλερ, Ζακ Μιλς.

*ΣΚΑΙ, Κυριακή 12/7, στις 23:15

«Θέλμα και Λουίζ» (1991) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Η Λουίζ, μια σερβιτόρα στο Αρκάνσας και η καλύτερή της φίλη, η Θέλμα, μια καταπιεσμένη νοικοκυρά, αποφασίζουν να ξεφύγουν για λίγο από την αδιέξοδη καθημερινότητά τους κάνοντας ένα σύντομο ταξίδι με το αυτοκίνητο. ‘O,τι όμως ξεκίνησε αρχικά ως μια απόδραση αναψυχής, σύντομα θα πάρει μιαν άλλη τροπή, όταν η Λουίζ αναγκαστεί να σκοτώσει έναν άντρα, που απειλούσε να βιάσει τη Θέλμα. Μια αλυσίδα γεγονότων και ένα παιχνίδι με την αστυνομία σύντομα ξεκινά, οδηγώντας τις δύο φίλες να ανακαλύψουν τον πραγματικό εαυτό τους, αλλά και τη δύναμη που κρυβόταν μέσα τους χωρίς να το ξέρουν – ακόμα και για το πιο τρελό και θεαματικό άλμα προς την ελευθερία.

Παίζουν: Τζίνα Ντέιβις, Σούζαν Σάραντον, Μπραντ Πιτ.

*Ant1, Κυριακή 12/7, στις 23:45